Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 09-10-2017 14:32   Güncelleme : 09-10-2017 14:32

FABRİKALAR YÜZÜNDEN MUDURNU DERESİNDE HAYAT KALMADI

Çevreyi kirletenler, kirlettikleri için çevreye zarar verenler bir türlü durmuyor

FABRİKALAR YÜZÜNDEN MUDURNU DERESİNDE HAYAT KALMADI

Çevreyi kirletenler, kirlettikleri için çevreye zarar verenler bir türlü durmuyor ve fırsat buldukça yapacaklarından bir türlü geri kalmıyorlar.

Akyazı’nın önemli derelerinden biri olan Mudurnu Deresi dün sabah yine siyaha boyandı. Sabahın erken saatlerinde Mudurnu deresine balık tutmak için gidenler bir kez daha gözlerine inanamadı. Çünkü Mudurnu deresi renk değiştirmiş ve siyaha boyanmış bir şekilde akıyordu. Onlarda ellerindeki cep telefonları ile çektikleri resimleri Whatsapp yoluyla İlçede faaliyetlerini sürdürmekte olan internet sitelerine gönderdiler.

Geçtiğimiz günlerde de aynı kirlilik yaşanmıştı

Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde de kirlilik nedeniyle Mudurnu deresinde balık ölümlerinin yaşandığı belirlenmiş ve konuya ciddi şekilde eğilen basın da yetkilileri kirliliğin önlenmesi için göreve davet etmişti.

Ancak, dün yaşanan bu kirlilik gösterdi ki, Mudurnu Deresi kenarında faaliyetlerini sürdürmekte olan bazı sanayi kuruluşlarının hafta sonu olması nedeniyle yetkililerin görevleri başında olmadıklarını fırsat bilerek bir kez daha atıklarını bu dereye vermek suretiyle derenin kirlenmesine sebep olmuşlar.

Vatandaş isyanda

Akyazı’nın önemli derelerinden biri konumunda olan Mudurnu deresinde yaşanmakta olan bu kirlilik aklıselim Akyazılıları bir kez daha tedirgin etmeye yetti ve arttı. Akyazılılar bu kirliliğe ve kirlilikten dolayı meydana gelen balık ve diğer canlı ölümlerine son verilmesi için yetkilileri bir kez daha göreve davet ediyorlar.

 

 

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ