Akyazı Magazin
Giriş Tarihi : 06-10-2017 22:55   Güncelleme : 06-10-2017 22:55

AKYAZI BELEDİYESİNDEN 5 BİN KİŞİYE AŞURE

Akyazı Belediyesi Muharrem ayı münasebetiyle hazırlattığı

AKYAZI BELEDİYESİNDEN 5 BİN KİŞİYE AŞURE

Akyazı Belediyesi Muharrem ayı münasebetiyle hazırlattığı 5 bin kişilik aşureyi dağıtarak gelenekselliğini sürdürdü. Gazi Süleyman Paşa Camii önünde uma namazı çıkışı dağıtımı yapılan aşureyi Akyazılılar kısa sürede tüketti.

Akyazı Belediyesinin aşure dağıtımında Belediye Başkanı Hasan Akcan, Belediye başkan yardımcıları ve Belediye Meclis üyeleri ev sahipliği yaparken Akyazı Kaymakamı Ömer Kalaylı ve AK Parti İlçe Başkanı Fevzi Bora ve bazı STK başkanları da camiden çıkan cemaata aşure dağıtarak dağıtıma destek verdi.

Belediye Başkanı Hasan Akcan, Muharrem ayı nedeniyle aşure yapımı ve dağıtımı bilindiği gibi Belediyemizin geleneksel hale getirdiği bir uygulamadır.  Bu yıl da geleneksel uygulamamızı yerine getiriyoruz. Aşure ikramımıza Akyazılı hemşehrilerimiz beklediğimizin üzerinde ilgi göstermişlerdir. Kendilerine teşekkür ediyorum dedi ve açıklamasını şöyle tamamladı “ Bu güzel ay paylaşmanın doruğa çıktığı aydır. Birlik ve beraberlik içinde Muharrem ayının beraberinde getirdiği bu güzellikleri hep birlikte yaşıyoruz. Bundan daha güzel ne olabiliri ki”

 

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ