Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 06-10-2017 22:40   Güncelleme : 06-10-2017 22:40

VATANDAŞ YAPIMI SÜREN İNŞAATTAN TEDİRGİN

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Cevat Ayhan Camii yanında

VATANDAŞ YAPIMI SÜREN İNŞAATTAN TEDİRGİN

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Cevat Ayhan Camii yanında başlatılan inşaat Yeni Cami semti sakinlerini tedirgin etti. Cami inşaatının da devam ettiğini henüz bitirilemediğini belirten semt sakinleri Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından başlatılan kafeterya ve çevre düzenleme inşaat yerinin uygun olmadığını belirterek, inşaatın başlatıldığı yerde her tarafı ağaçlarla kaplı zaten çay bahçesi vardı. İnşaat yapılacak diye o güzelim ağaçlar kesildi yerine sanki üç katlı bir bina inşa edilecekmiş gibi temel atıldı ve direkler dikildi. Atılan temel yola taştı ve her zaman trafiği yoğun olan yolun daralmasına neden oldu. Bu inşaatı bir vatandaş yapıyor olsaydı Akyazı Belediyesi kesinlikle müdahale eder ve inşaatı durdurur ve inşaatı yapana ağır para cezası keserdi. Ancak inşaatı Büyükşehir yapıyor olunca bizim belediyenin sesi soluğu kesildi diyerek tepkilerini ortaya koyuyorlar.

Yeni Camii semti sakinleri ayrıca yapılması planlanan inşaatın yapımı sürmekte olan Cevat Ayhan Camiinin güzelliğini ve özelliğini de bozduğunu, yeşil alanın daraltıldığını iddia ederek bu inşaat sadece kafeterya ve çevre düzenlemesi olsaydı  bir milyon 711.000 binTL.ye ihale edilmez daha düşük bir fiyata ihale edilirdi. İhale bedeline baktığımızda korkumuz daha da artıyor diyerek yetkilileri konuyla ilgili olarak açıklama yapmaya davet ediyorlar.

 

İnşaat alanında asılan tabelaya bakıldığında İnşaatın sahibi Sakarya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, işin adı SBB Akyazı İlçesi Cevat Ayhan Camii Kafeterya ve Çevre düzenlemesi yapım işi, Yüklenici Firma Korgun Yapı Sanayi ve Tic. LTD,.ŞTİ, yapım bedelinin 1 milyon 711.000 bin TL.  süresinin ise 150 gün olarak belirlendiği görülüyor.

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ