Akyazı Spor
Giriş Tarihi : 05-10-2017 23:08   Güncelleme : 05-10-2017 23:08

ASAŞ’TAN SPORA ÖRNEK DESTEK

Akyazı sınırları içinde yer alan ve yaptığı ihracatlarla Türkiye genelinde

ASAŞ’TAN SPORA ÖRNEK DESTEK

Akyazı sınırları içinde yer alan ve yaptığı ihracatlarla Türkiye genelinde sürkekli olarak ilk 100 arasına girmeyi başaran ve Ülkemize önemli ölçüde döviz kazandıran ve çalıştırdığı işçisine yaptığı maddi ve manevi destekleri ile her zaman ön plana çıkan v e örnek gösterilen fabrikalar arasında da ilk sırada yer alan ASAŞ Alüminyum fabrikası şimdi de spora el attı.

Salondan yararlanmak istiyorlar

Fabrikalarında çalışan işçilerin çocuklarına spor yaptırmak ve özellikle de basketbol sporuna özendirmek için İlçe Spor Müdürlüğüne salon tahsisi için müracaat eden ASAŞ Fabrikası yetkilileri, olur cevabı alır almaz kolları sıvadı ve öncelikli olarak bakıma muhtaç duruma gelen spor salonunda bakım ve onarım çalışmasını başlattı.

Bakım ve Onarım çalışmasına başlayan ASAŞ yetkilileri, işe ilk olarak dış cephede bulunan pencerelerin elden geçirilmesi ile başladı ve hedefleri en kısa zamanda salonun tüm eksiklerini tamamlayıp spor etkinliklerinin yapılabileceği hazır duruma getirmek. Bu düşünce içinde de çalışmalarını tempolu bir şekilde başlatmış durumdalar.

Basketbol sporuna hizmet etmek istiyorlar

ASAŞ yetkilileri, Gençlik ve Spor Müdürlüğüne yaptığımız müracaatta da belirttiğimiz gibi fabrikamızda çalışanlarımızın çocuklarına basketbol sporunu sevdirmek, içlerinde yetenekli olanları da Türk Basketboluna kazandırmak ve en kısa zamanda da bir Basketbol takımı kurarak liglere katılmak istiyoruz diyerek hedeflerini de bir cümlede açıklamış oldular.

İlçe Spor Müdürü mutlu

Aslen Akyazılı olan ve sporun içinden gelen yeni Gençlik ve Spor Müdürü Adem Altun, ASAŞ’ın bu örnek davranışı alkışlanacak bir davranıştır. Bende kendilerini alkışlıyorum ve mutluluğumu kendileri ile paylaşmak istiyorum. İlçemizde faaliyetlerini sürdürmekte olan diğer fabrika yetkililerimizi de spora destek olmaya davet ediyorum diye başladığı açımlamasını şöyle sürdürdü “ ASAŞ tarafından başlatılan bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle spor salonumuz bir müddet hizmet veremeyecektir. Bu boşluğu doldurmak için okullarımızın mevcut olan salonlarından yararlanmak istiyoruz. Bunun için araştırmalar yapıyoruz. Atatürk Orta Okulu spor salonu bizim salon hizmete girene kadar yararlanabileceğimiz en müsait salon durumunda. İlk temasımız olumsuz sonuçlandı ama ben yine de bu konuda ısrarcı olacağım ve salonumuzdaki bakım ve onarım çalışmalarımız tamamlana kadar Atatürk Orta Okulu spor salonundan yararlanmak için elimden gelen her şeyi yapacağım”    

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ