Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 05-10-2017 22:26   Güncelleme : 05-10-2017 22:26

DOKURCUNA JANDARMA

Dokurcun Mahallesi Akyazı’ya en uzak mesafede bulunan bir Mahalledir.

DOKURCUNA  JANDARMA

Dokurcun Mahallesi Akyazı’ya en uzak mesafede bulunan bir Mahalledir. Dokurcun herkesin de bildiği gibi daha önce Belde Belediyesiydi. Kapanan Belediyeler arasında yerini alınca onlarda Mahalleli oldular.

Akyazı’nın bu Mahallesinde uzun yıllardan beri var olan Jandarma Karakolu Belediyenin kapatılmasının ardından diğer Kamu Kurumları gibi Jandarma Karakolu da Dokurcun’dan ayrılmış ve İlçe Merkezine geri dönmüştü.

Kapanan Belediyeleri yetmiyormuş gibi mevcut olan Kamu Kurumlarının da İlçe Merkezine dönmesi Dokurcun Mahalle sakinlerini derinden üzmüştü. Jandarma Karakolu başta olmak üzere geri giden Kamu Kurumlarının tekrar Dokurcun’a gelmesi yönünde çalışma başlatan Dokurcun mahalle sakinleri, Jandarma Karakolunun tekrar geri dönmesi ile üzüntüleri sevince dönüştü.

 

Dokurcun Belediyesinin son başkanı ve Akyazı Belediyesinin MHP’li Meclis Üyesi Ruhi Yılmaz, Akyazı Muhtarlar derneği Başkanı ve Durmuşlar Mahalle Muhtarı Bekir Durmuş beraberlerinde Dokurcun Mahalle halkı temsilcileri olduğu halde yeniden açılan ve hizmet vermeye başlayan Jandarma Karakoluna giderek Karakol Komutanı J. Kd. Üstçvş.  Harun Elçi’yle görüştüler ve memnuniyetlerini dile getirdiler.

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ