Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 04-10-2017 11:54   Güncelleme : 04-10-2017 11:54

KUZULUK VE ALTINDEREYE DOĞAL GAZ MÜJDESİ

Doğalgaz için Altındere 2019 Kuzuluk 2020 yılını bekleyecek

KUZULUK VE  ALTINDEREYE DOĞAL GAZ MÜJDESİ

Doğalgaz için Altındere 2019 Kuzuluk 2020 yılını bekleyecek

Akyazı Belediye Meclisi Ekim ayına ait olağan toplantısını yaptı. Hasan Akcan’ın başkanlık yaptığı toplantıda 4 ana, 3 de ilave olmak üzere 7 gündem maddesinde yer alan hususları görüşüp karara bağladı.

Gündemin birinci maddesinde yer alan Akyazı Belediyesinin 2018 yılı mali bütçe tasarısı incelenerek karara bağlanmak üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin ikinci maddesinde yer alan Gelir tarifesi Plan v e Bütçe Komisyonundan geldiği şekli ile oya sunuldu ve oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin üçüncü maddesinde yer alan Kuzuluk Fabrika Mahallesinde bulunan önceki Belediye başkanı tarafından sıcak su araması yapılan ve bulunan ve mülkiyeti Akyazı Belediyesine ait 750 M2 arsa niteliği taşıyan taşınmaz 5393 sayılı kanunun 18/e ve 75/d maddesi gereğince Sakarya Büyükşehir Belediyesine bağlı SASKİ Genel Müdürlüğüne devredilmesi hususu oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin dördüncü maddesinde yer alan 3 adet dolu Memur Norm kadro değişikliği teklifi geldiği şekli ile ve yine oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin beşinci maddesinde yer alan daha evvel Akyazı Belediye Meclisinin 10.07.2017 tarihinde yaptığı toplantıda 7/467 sayılı kararı ile de İlçenin Ömercikler Mahallesinde uygulama imar değişikliği ile ilgili onayladığı karar Sakarya Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından uygun görülmemesi ve kararın iade edilmesi nedeniyle aynı husus bir kez daha görüşülmek üzere İmar Komisyonuna havale edilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin altıncı maddesinde yer alan Ömercikler Mahallesinde bulunan ve mülkiyeti Belediyeye ait olan ve yine Belediye tarafından bilgi ve kültür merkezi olarak kullanılan binanın 5393 sayılı yasanın 18/e ve 75/d maddeleri gereğince Halk Kütüphanesi olarak kullanılmak üzere İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne 15 yıl süreyle ve bedelsiz olarak tahsis edilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Bu gündem maddesine ilişkin olarak toplantıyı yöneten başkan Hasan Akcan yaptığı açıklamada şunları söyledi “ Hastane Mahallemizde yeni bir itfaiye binası yapacağız. Bilgi ve Kültür Evimizi de bu binaya taşıyacağız”

Gündemin son maddesinde yer alan İlçenin Kuzuluk, Altındere, Küçücek ve Seyfeler mahallelerine yapılacak olan doğalgaz isale hattının alt yapı çalışmalarının AĞDAŞ A.Ş.  tarafından, üst yapı çalışmalarının ise Akyazı Belediyesi tarafından bedelsiz olarak yapılması hususu oya sunuldu ve oy birliği ile kabul edildi.

Kuzuluklular 2020 yılını bekleyecek

Gündemin yedinci maddesi ile ilgili olarak başkan Akcan’ın yaptığı açıklamada şunları söyledi “ Bugün toplantıdan bir saat önce AĞDAŞ Genel Müdürü yanıma geldi ve doğalgazla ilgili görüş alışverişinde bulunduk. Bu görüşmeden sonra ilave gündeme bu konuyu dahil ettik ve sizlerin onayına sunduk. Yaptığımız görüşmede doğalgaz çalışmalarının alt yapısını AĞDAŞ A.Ş. üst yapısını da belediye olarak biz yapacağız şeklinde bir görüş birliğine vardık ve bu konuyu da bu görüşmenin ardından gündeme ilave ettik. Yine yaptığımız görüşmede Seyfeler Mahallemize bu yıl içinde, Küçücek Mahallemize 2018 yılında, Altındere Mahallemize 2019 yılında ve Kuzuluk mahallemize de 2020 yılında doğalgaz verme hususunda görüş birliğine vardık”

Gündem dışı konuşma

Toplantıda gündem dışı konuşmak için MHP’li Meclis üyesi Abdullah Hikmet Kurt söz alarak kürsüye geldi. Kurt konuşmasına Kenan  Sofuoğlu ve Naim Süleymanoğlu’na geçmiş olsun dilmeklerini sunarak başladı. Devamında terör örgütlerini ve küçük yaşta olan çocuklarımıza, gençlerimize ve tüm insanlarımıza zehir satanları lanetliyorum dedi.

Hikmet Kurt, Akyazı’ya hizmet etmek için meclis üyesi olduklarının belirterek, biz buraya sadece el kaldırıp indirmek için gelmedik. Bizde hizmet etmek istiyoruz. Zaman zaman sizi ktelefonla arıyoruz ama açmıyorsunuz. Bu rahatsızız. Sizleri muhalefet partisine mensup olan biz meclis üyelerinin fikirlerinden de yararlanmaya davet ediyorum. Bizim de size ve dolayısıyla Akyazı’ya yapılacak olan hizmetlerde katkımız olsun istiyoruz dedi ve ardından da Altındere’ye ne zaman asfalt dökeceksiniz diye de sordu.

Konuşmasında sürekli olarak birlik ve beraberlikten bahseden Kurt, işi spora getirdi ve Belediyenin sadece As Akyazıspora destek verdiğini belirterek, bu durumdan Akyazı’daki diğer spor kulüpleri rahatsız dedi ve Belediyenin diğer kulüplere de maddi destek yapmasını istedi.

Başkanın cevabı şöyle oldu

 

Sayın Kurt gibi bende terörü, insanlarımıza zehir satanları, ülkemizin birlik ve beraberliğini bozanları şiddetle lanetliyorum v e perişan olmaları için dua ediyorum.  Biz zaten bir ve beraberiz. Sizin fikirlerinizden de yararlanıyoruz. Bugüne kadar 10 milyon liralık asfalt döktük. Altındere’nin bir bölümünü asfaltladık. Kalan bölümü ise  imkanlarımıza göre değerlendireceğiz. Kısaca bu yıl için Altındere’ye asfalt yok. As Akyazı Akyazı’mızın takımı. Belediye olarak destekliyoruz. Diğer spor kulüplerimizi de aynı ölçülerde destekliyoruz. Amatör oyunculara para vermeyi kaldıralım. Antrenmanlara gelsinler, takımlarında oynasınlar. Parayı profesyonel olduklarında istesinler. Bunu başaramazsak bütün takımlarımız çöker. El birliği ile amatörlere para verilmesini kaldıralım” 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ