Akyazı Spor
Giriş Tarihi : 30-09-2017 09:43   Güncelleme : 30-09-2017 09:43

AMATÖR SPOR KULÜPLERİ YÖNETİCİLERİ SEZON ÖNCESİ BİR ARAYA GELDİ

2017-2018 Sakarya Amatör Futbol sezonunun başlaması öncesinde kulüp

AMATÖR SPOR KULÜPLERİ YÖNETİCİLERİ SEZON ÖNCESİ BİR ARAYA GELDİ

 

2017-2018 Sakarya Amatör Futbol sezonunun başlaması öncesinde  kulüp antrenörleri ve yöneticileri Kaymakam Ömer Kalaylı Başkanlığında düzenlenen yemekli toplantıda bir araya geldi.

Akyazı’nın yeni İlçe Spor Müdürü Adem Altun’un organize ettiği ve  112 ambulans  yanındaki tesislerde yapılan toplantıya antrenör ve kulüp yöneticilerinin yanı sıra sporla ilgili olarak Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Çakmak, İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Bedir, Sakarya  ASKF Başkanı Yaşar Zımba, Sağlık Gurup Başkanlığı adına Dr. Selime Güney Bosna, Akyazı Belediyesi Destek Hizmetler daire Müdürü  Ömer Avcı  katıldı.

Yemek sonrası toplantı sonrası İlçe Spor Müdürü Adem Altun kısa bir konuşma yaparak katılımcılara hoş geldiniz dedi.

İlk sözü ASKF Başkanı Yaşar Zımba aldı. Zımba gençlerimizin iyi ahlaklı seviyeli bir şekilde yetiştirilmesi gerektiğini belirterek bunda siz antrenörler ve yöneticilerimize önemli görevler düşüyor. Centilmenliği ön planda tutan örnek bir nesil yetiştirelim. Akyazı eski kötü günlerinden sıyrılıyor. Böyle  olduğunuz taktirde bizler de gittiğimiz ilçelerde  rahat dolaşalım dedi.  Zımba konuşmasını sizleri seviyorum ve sayıyorum. Kırmızı kartsız, olaysız, sakatsız ve centilmence geçecek bir  sezon  dileyerek tamamladı.

Toplantıda söz alan İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Bedir  maçlardaki emniyet Müdürlüğü sorumluluğunda alınacak tedbirleri anlattı. Asıl istedikleri polissiz, olaysız müsabakalar olması ancak bazı art niyetli kişilerin spor dışı hareketleri nedeniyle bizler stadyumlarda görev yapıyoruz ve bu da önemli işlerimizin olmasına rağmen zamanımızın büyük bir bölümünü spor sahalarında geçiriyoruz.

Geçtiğimiz yıl ufak tefek olayların dışında büyük olayların olmadığını belirten müdür Bedir yeni sezonda olaysız ve  centilmence  geçecek bir futbol sezonu geçirmenizi diliyorum dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Çakmak ta konuşmasında spor kulüplerimize geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi araç ve malzeme desteği yapmaya devam edecekleri sözünü verdi.

Kaymakam Ömer Kalaylı  da  yeni sezon öncesi spor kulüp antrenör ve kulüp başkanlarına başarı dilediği konuşmasında  en çok spor kulübü olan Akyazı’da gençlerin uyuşturucu ve daha başka önemli sorunlarının olduğunu söyledi. Sizlerin daha fazla gence spor yaptırarak bu sorunların üstesinden gelinmesine yardımcı olacağınızı düşünüyorum. Spor dostluktur, kardeşliktir, sonuçta kazanmak ta var kaybetmekte. Taşkınlık yaparak istenmeyen olayların çıkmasına neden olunmaması için sporcularınıza telkin ve tavsiyelerde bulunun. Gönlümüz polis olmadan müsabakaların izlenmesidir.

İlçede spor tesislerinde önemli eksiklerin olduğunu da söyleyen Kaymakam Kalaylı bu konuda girişimlerimiz var, bir tane salon bu kadar sporcunun olduğu ilçemizde yetersiz kalıyor. Bu nedenle gençlerimizin bütün spor branşlarında çalışabilecekleri bir salona ihtiyacımız var. Bu konuda Gençlik Spor Bakanlığında taleplerimiz var  diyerek müsabakaların sağlıklı ve centilmenlik içinde geçmesi için biz idare olarak üzerimize düşeni yerine getireceğiz. Seyircilerimizin de görevi tribünde takımlarını centilmence alkışlamak olsun  dedi. Kaymakam Kalaylı konuşmasının sonunda bu sezonda hep birlikte yeni bir sayfa açalım. Sonunda takımlarımız başarılı olsun iyi neticeler alsın, sporcularımız iyi yerlere gelsin diyerek toplantının gerçekleşmesinde emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür etti.

Daha sonra kulüp yöneticileri söz alarak sorunlarını anlattılar. Belediye ASKF’nin gelirleri sınırlı olan kulüplere daha fazla yardım etsin dediler, sağlık kuruluşlarının lisans işlemlerinde gerekli olan sağlık raporları için para aldıklarını da söyleyen kulüp yöneticileri bu paranın alınmaması talebinde  bulundular.

 

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ