Eğitim
Giriş Tarihi : 27-09-2017 23:04   Güncelleme : 27-09-2017 23:04

İNGİLİZCE ÖĞRETMENLERİNE DYNET PROGRAMI SEMİNERİ

Akyazı’daki okullarda görev yapan İngilizce öğretmenlerine İngilizce öğretiminde yararlanmak üzere

İNGİLİZCE ÖĞRETMENLERİNE DYNET PROGRAMI SEMİNERİ

Akyazı’daki okullarda görev yapan İngilizce öğretmenlerine  İngilizce öğretiminde  yararlanmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı öğretim programlarından biri olan DYNED programı konusunda seminer verildi.

Akyazı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mahmut Güven Koordinatörlüğünde Akyazı Öğretmen evi salonunda verilen seminere  ilçede görevli 70 ingilizce öğretmeni katıldı.

Seminer  Akyazı Eyüp Genç Fen Lisesi İngilizce öğretmeni ve Program Koordinatör yardımcısı Onur Yiğit tarafından verildi.

Seminerde Programın tanıtımı, bilgisayarlara internet ortamında indirilmesi, kullanımı, öğrencilerin tablet, telefon ve bilgisayarlarına .indirilmesi, şifre verilmesi ve kullanılması ile ilgili bilgiler verildi ve uygulamalar yapıldı.

Seminerde yıllarca program koordinatörlüğü yapan Şehit Yüzbaşı Halil İbrahim Sert Anadolu Lisesi İngilizce öğretmeni Ercan Arslan da öğretmenlerin dikkatini çekerek program kullanımında kurallara uyulması, doğru raporlar verilmesi, yapılan çalışmaların Bakanlık tarafından da izlendiğini söyledi ve aksi taktirde yalan beyandan dolayı soruşturma ile karşılaşabilirsiniz dedi.

Seminer yaklaşık 2 saat sürdü.

DYNED NEDİR ?

DynEd İngilizce Dil Eğitim Sistemi, MEB'da kurulu sunucu bilgisayarlar üzerinden öğrencilerin İngilizce öğrenmelerini sağlayan bir eğitim aracıdır.

DynEd İngilizce Dil Eğitim Sistemi ilköğretimin 4,5,6,7 ve 8. sınıflarında uygulanan İngilizce öğretim programlarını destekler niteliktedir. Ayrıca, öğrencilere okul veya evlerinde bilgisayar başında çalışma imkânı sunmakta, öğrencilerin çalışmalarının sonuçlarının öğretmenleri tarafından izlenmesi ve onlara rehberlik edilmesine olanak sağlamaktadır.

Sistem, yazılımın kurulum CD´si ile bilgisayara kurulmasının ardından, kullanıcı adı ve şifre girilmesi ile kullanılmaktadır.

Bakanlığımız bünyesinde kurulan sunuculara öğrencilerin çalışmaları kaydedilecektir. Bu suretle öğretmenler ve yöneticilerce öğrencilerin çalışmaları izlenebilecek ve geri dönüt sağlanabilecektir.

Öğrencilerin çalışmaları esnasında bilgisayarlarında kurulum CD´sinin takılı olması veya kesintisiz İnternet bağlantısı kurmaları gerekmemektedir. Ancak ilk kurulum esnasında internet bağlantısının olması gerekir. Bunun haricinde kurulum yapıldıktan sonra çalışmalar 15 güne kadar öğrenci internete girmeden çalışabilmektedir. 15 günün sonunda internet bağlantısı sağlanarak çalışma günlüğü Bakanlığımız sunucularına gönderilmelidir. Ayrıca, sistem öğrenciye çalışma performansı hakkında "tutor" yazılımı vasıtasıyla geri bildirim sağlamaktadır.

Bilgisayar destekli interaktif bir sistem olan DynEd yazılımlarının kullanımı ile öğrencilerin öğrenme süreçlerine katkı yapılması sağlanacaktır. Öğrenme stilleri farklı olan öğrencilerin çoklu zekâ kuramı çerçevesinde bir çok duyu organına hitap eden bu tür yazılımların kullanılması ile öğrenme kalıcı ve anlamlı olacaktır. Ayrıca gramer ağırlıklı bir dil eğitimi değil, okuma, yazma, dinleme, konuşma temelinde dil eğitimi sağlamaya yönelik bu yazılım sayesinde öğrencilerin İngilizceyi tam olarak öğrenmesi amaçlanmaktadır.

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ