Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 22-09-2017 23:59   Güncelleme : 22-09-2017 23:59

AKYAZI ZABITADAN OKUL KANTİN DENETİMİ

2017-2018 Eğitim ve Öğretim yılının başlaması ve okulların açılması ile birlikte harekete geçen

AKYAZI ZABITADAN OKUL KANTİN DENETİMİ

2017-2018 Eğitim ve Öğretim yılının başlaması ve okulların açılması ile birlikte harekete geçen Akyazı Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler okul kantinlerinde sıkı bir denetim gerçekleştirdi.

Yaptıkları denetimlerde Akyazı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin dikkat ettikleri en önemli husus temizlik ve hijyen oldu. Çocukların temiz bir ortamda kantinlerde satılan yiyeceklerden yararlanmaları gerektiği belirtilerek Zabıta Müdürlüğü olarak en fazla dikkat ettiğimiz hususta bunlar oldu açıklaması geldi.

Belediye başkanı Hasan Akcan’da konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi “ Çocuklarımız bizim geleceklerimizdir. Onlara hak ettiklerinden fazla değer vermeli ve onları koruma altına almalıyız. Okullarımız kantinleri çok temiz olmalı ve özellikle de satılan yiyecek maddeleri temiz ve kullanım tarihleri kesinlikle geçmemiş olmalıdır. Zabıta Müdürlüğümüz tarafından başlatılan bu tür kontroller eğitim ve öğretim yılı içinde tekrar edilecektir”

 

Akyazı Belediyesi Zabıta Müdürlüğünden okul kantinlerinde yapılan denetimlerde işletmecilerin temizlik ve hijyen kurallarına uyduklarının görüldüğü, tamamının ruhsata tabi olarak işletmeyi çalıştırdıklarının tespit edildiği açıklaması geldi. 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ