Akyazı Magazin
Giriş Tarihi : 19-09-2017 20:44   Güncelleme : 19-09-2017 20:44

ÖLMEDEN ÖNCE ANIT MEZARINI YAPTIRDI

Nevruz Banoğlu 88 yaşında. 1946 yılında Arifiye Öğretmen Okulundan mezun olmuş

ÖLMEDEN ÖNCE ANIT MEZARINI YAPTIRDI

Nevruz Banoğlu 88 yaşında. 1946 yılında Arifiye Öğretmen Okulundan mezun olmuş. 1946-1950 arası Akyazı Kabakulak, 1951 yılında Şark Beynevit (Altındere) 1952-1973 yılları arasında da İlçe Merkezinde eğitim ve öğretimini sürdüren İlkokullarda öğretmenlik yapmış.

Nevruz hoca otostopla Türkiye’yi, 1961 yılında da yine otostopla 9 Avrupa Devletini gezmiş. Bunun yanı sıra hiç aksatmadan haftanın altı günü bir salonda spor yapıyor. Zaten 88 yaşında olmasına rağmen böylesine dinç kalmasının altında yatan neden de yaptığı spor olsa gerek. Bütün bu bilgiler Akyazı Merkez mezarlığında ölmeden önce kendisi tarafından yaptırılan mezarın taşına yazdırdığı yazıdan alındı.   

Ben nasıl olsa emekli oldum artık oturup hayatımı yaşayayım demeyen Nevruz Hocanın çalışkanlığı, sporcu kimliğinin yanı sıra bir başka önemli özelliği de hayırsever oluşu. Adeta tüm maddi imkanlarını Sakarya ve Akyazı için harcamış ve harcamaya da devam ediyor.

Nevruz hoca Akyazı’da eğitimlerini sürdürmekte olan bazı okullarda çeşmeler yaptırmış. Konuralp İlkokulunun ana giriş kapısını binler harcayarak yaptırmış bir hayırsever emekli öğretmen. Son olarak da okul binası yaptırmak için Sakarya Valililiğine müracaat etmiş, ancak zamanın Valisi Emniyet teşkilatımızın araca ihtiyacı var istersen bu birikimini ve hayırseverliliğini bu konuda kullan istemine olur demiş ve elindeki birikimi ile aldığı araçları İl Emniyet müdürlüğüne bağışlamış değerli bir eğitimcidir Nevruz Banoğlu.

Nevruz Banoğlu yanına ailesini de alarak Kuzuluk İlkokulunda gerçekleştirilen 2017-2018 Eğitim ve Öğretim yılı açılış törenine katıldı. Kaymakam Ömer Kalaylıdan aldığı izinle kürsüye gelen Banoğlu, ölene kadar yardımlarıma devam edeceğim dedi ve törene katılanların da büyük alkışını aldı.

88 yaşında olmasına rağmen sağlığından ve dinçliğinden bir şey kaybetmeyen Nevruz öğretmenin bu hayırseverliliği birçok iş adamımıza örnek olmalı ki, Sakarya’mız da o hayırseverlerin katkıları ile çok sayıda esere kavuşsun.

 

 

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ