Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 18-09-2017 22:40   Güncelleme : 18-09-2017 22:40

ZİLLER ÇALDI. OKULLAR ŞENLENDİ. İLKÖĞRETİM HAFTASI TÖRENİ KUZULUK İLKOKULUNDA YAPILDI

2017-2018 Eğitim ve Öğretim yılı başladı. Akyazı’da 91 okulda

ZİLLER ÇALDI. OKULLAR ŞENLENDİ. İLKÖĞRETİM HAFTASI TÖRENİ KUZULUK İLKOKULUNDA YAPILDI

bin 749 öğretmen görev yaparken, 17 bin öğrenci de eğitimlerini sürdürecek.

AÇILIŞ TÖRENİ KUZULUK İLKOKULUNDA YAPILDI

Yeni Eğitim ve Öğretim yılının başlaması nedeniyle her yıl düzenlenen sene başı açılış töreni bu kez Kuzuluk İlkokulu’nda yapıldı. Sunuculuğu öğretmen Murat Gümüş tarafından yapılan program saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı.

Konuşmalar

Yeni eğitim dönemi münasebetiyle düzenlenen törende ilk konuşmayı ev sahibi konumunda olan Kuzuluk İlkokul Müdürü Mehmet Salih Şahin yaptı. Şahin yeni eğitim ve öğretim yılında herkese başarı diledi ve okul olarak yeni döneme hazır olduklarını söyledi.

Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilisi de konuşmasında camia olarak yeni eğitim dönemine eksiksiz girdiklerini belirtti ve amacımız İlçemizi eğitimde de üst sıralara taşımaktır dedi.

Kaymakam Ömer Kalaylıda konuşmasında yeni dönemin öğretmenlere, öğrencilere, velilerine ve tüm eğitim camiasına hayırlı olması temennisiyle başladığı konuşmasında şunları söyledi “ Kaymakamlık ve İlçe olarak yeni eğitim dönemine hazırız. Öğretmenlerimiz, öğrenci Velilerimiz ve okullarımızın yöneticileri ile birlikte el ele vererek bu yıl başarı çıtasını yukarılara taşımak zorunda olduğumuzu biliyoruz. Bu yıl 91 okulumuzda bin 749 öğretmenimizle birlikte 17 bin öğrencimizi yetiştirmenin gayretinde olacağız. İlçe Kaymakamı olarak ben bu yeni dönemde tüm okullarımızdan üstün başarı bekliyorum”

Törenin konuğu da vardı

Kuzuluk İlkokulunda düzenlenen sene başı açılış töreninin bir de misafir emekli eğitimcisi Nevruz Banoğlu’da vardı. Ailesi ile birlikte düzenlenen törene katılan Nevruz Banoğlu Akyazı ve Sakarya’ya yaptığı yardımlarla tanınıyor. Özellikle eğitim camiasına yaptığı yardımların yanı sıra son olarak İl Emniyet Müdürlüğüne satın alarak bağışladığı araçlarla gündeme gelmişti.

Alkışlar arasında kürsüye çıkan Banoğlu şunları söyledi “ Ben bir eğitimciyim. Yıllarımı bu mesleğime verdim ve meslek hayatımda çok sayıda öğrenci yetiştirdim. Kutsal bir mesleğin mensubu olmaktan da büyük mutluluk duyuyorum. İstanbul’da yaşıyor olmama rağmen doğup büyüdüğüm İlime ve İlçeme elimdeki imkanlarımla maddi destekte bulunuyorum. Bu desteğim ömrümün sonuna kadar ve imkanlarım var olduğu müddetçe sürecektir. Yeni eğitim döneminde bütün meslektaşlarıma ve öğrencilerimize başarılar diliyorum. Yeni eğitim döneminin Milletimize, eğitim camiamıza hayırlar getirmesini temenni ediyorum”

Şarkı-Türküler söylendi Şiiriler okundu Oyunlar oynandı

Törende Kuzuluk İlkokulu öğrencileri günün anlamına uygun şiirlerini okudular ve halk oyunları ekipleri de yöresel oyunları başarıyla sahnelediler ve töreni izleyenlerden büyük alkış aldılar. Artvin Halkoyunu ekibinin içinde yer alan bir öğrenci oynadıkları oyunlarını tamamladıktan sonra elihndeki Türk bayrağını Kaymakam Ömer Kalaylıya verdi. Kalaylıda öğrenci tarafından kendisine takdim edilen Türk Bayrağını öperek aldı ve öğrenciye teşekkür etti. Bu görüntülerde töreni izleyenlerin büyük beğenisini kazandı ve beğenilerini de alkışları ile gösterdi. Mahalli sanatçılarda şarkı ve okudukları şarkı ve türkülerle açılış törenine katkı verdiler.

Büyükler küçüklere çiçek verdi

Kuzuluk İlkokulu 4.sınıf öğrencileri adına iki öğrenci okullarına bu yıl başlayan 1.sınıf öğrencileri adına iki öğrenciye buket çiçek vererek okulumuza hoş geldiniz dediler. Minik öğrencilerde verilen çiçeğe teşekkür ettiler ve onlarda arkadaşlarına adına hoş bulduk dediler.

Kimler katıldı

Kuzuluk İlkokulu bahçesinde düzenlenen sene başı açılış törenine Kaymakam Ömer Kalaylı, Belediye Başkanı Hasan Akcan, Jandarma Komutanı Binbaşı Mustafa Hekimoğlu, Emniyet Müdürü İbrahim Bedir, İlçe Müftüsü İzzet Şener, Emekli öğretmen Nevruz Banoğlu, Kuzuluk Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Murat Çakmakçı, Milli Eğitim yetkilileri ve bazı okulların müdürleri ile öğrenci velileri katıldı.

 

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ