Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 18-09-2017 21:59   Güncelleme : 18-09-2017 21:59

KAYMAKAM KALAYLI'DAN YENİ ÖĞRETİM YILI MESAJI

Akyazı Kaymakamı Ömer Kalaylı 2017-2018 Eğitim- Öğretim

KAYMAKAM KALAYLI'DAN YENİ ÖĞRETİM YILI MESAJI

Akyazı Kaymakamı Ömer Kalaylı 2017-2018 Eğitim- Öğretim yılının ilk gününde bir mesaj yayımladı.

Tüm yurtta olduğu gibi İlçemizde de yeni bir eğitim ve öğretim yılına başlamanın mutluluğunu, heyecanını ve coşkusunu yaşıyoruz. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı 91 okulumuzda görev yapan yaklaşık 1149 öğretmenimiz, eğitim görecek 17057 öğrencimizle birlikte 3 aylık bir aradan sonra  18 Eylül’de yeniden ders başı yapacaklar. 2017-2018 yeni eğitim ve öğretim yılı başta öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz olmak üzere gerek velilerimize, gerekse tüm memleketimize ve ilimize hayırlı olması temenni ediyorum.

 

        Günümüzde ekonomik ve sosyal kalkınmanın en önemli bileşeni olan eğitim, tüm dünyada hızlı ve sürekli bir değişim içindedir. Eğitim, artık sadece anayasal bir hak ve sosyal bir hukuk devletinin görevi olarak görülmemekte, aynı zamanda ekonomik açıdan “eğitilmiş, yetişmiş insan gücü" en verimli üretim alanlarından birisi olarak kabul edilmekte, ayrıca eğitim, siyasi, toplumsal ve kültürel bütünleşmenin ve değişimlerin yönetilmesindeki en etkin araç olarak bilinmektedir.

 

        Bir ülkenin kendisine nasıl bir gelecek hazırladığının en önemli göstergelerinden biri de; o ülkenin eğitime verdiği önem ve eğitim sistemidir.

        Günümüz dünyasında ülkeler arasında; bilgi ve teknoloji toplumu olma ve birbirlerine üstünlük sağlama yolunda çok hızlı bir rekabet ve değişim yaşanmaktadır, kalkınmış ve modern ülkeler, eğitim sistemlerini sürekli yenileme ve gözden geçirme ihtiyacı duymaktadırlar. Bu doğrultuda, devletimiz de; çağdaşlık, akılcılık ve bilimsellik anlayışı doğrultusunda eğitim sistemimizi geliştirmek ve eğitimin niteliğini arttırmak için bütün imkanlarını seferber etmektedir.

        Muasır medeniyetler seviyesine ulaşma yolunda eğitimde temel hedefimiz; toplumun eğitim seviyesini yükseltmek aynı zamanda; bireylere bilgi aktarmak, bilgi yüklemek yerine, bilgiye ulaşmanın yollarını araştıran, bilgiyi paylaşabilen, teknoloji çok iyi kullanabilen, dinamik, özgüveni gelişmiş, soran sorgulayan, kendini ifade edebilen, sağlıklı bir nesil yetiştirebilmektir.

        Beşikten mezara, 7'de 70'e kadar, gerek örgün ve gerekse yaygın eğitimle insanımızı ilgi, istek ve ihtiyaçları doğrultusunda eğitmek, bilgiyle donatmak, mesleki bilgi ve beceri kazanmasını sağlayarak geleceğe en iyi şekilde hazırlamak, ülkemizin ihtiyaç duyduğu nitelikli işgücünü sağlamak eğitimdeki ana hedefimizdir.

        Sevgili Öğrenciler,

Öğrencilik dönemi, hayatınızın en tatlı ve en coşkulu anlarıdır. Başarılı bir eğitim hayatı için okulu ve okul arkadaşlarınızı severek, kendinizi daha çok geliştirmek ve yetiştirmek için daha çok çaba sarf etmeniz büyük önem arz etmektedir. Sizlere inanıyor ve güveniyoruz. Sizler de kendinize inanın ve güvenin.

        Değerli Öğretmenlerimiz,

Öğretmenliğin bir ideal ve özveri mesleği olduğunun bilinciyle, çok kutsal ve onurlu bir hizmeti yerine getirmektesiniz. Yeni bir eğitim-öğretim yılının başında, sağlıklı ve başarılı bir yıl geçirmenizi diliyorum.

        Saygı değer Veliler,

Çocuklarımız en değerli varlıklarımız, bizim servet ve sermayemizdir. Onların iyi insan olarak yetişmeleri, kendilerine, ailelerine, vatana-millete ve tüm insanlığa hayırlı insanlar olmaları konusunda her türlü çabayı gösteriniz, onlara uygun çalışma ortamı hazırlayınız, gerektiğinde kendi özel hayatınızdan fedakarlık ediniz,

        Herkesin ve hepimizin önemli sorumluluklarımız var. Bizlerden beklenenleri hakkıyla yerine getirirsek yarınlar daha güzel olacaktır.

        Bu duygu ve düşüncelerle, 2017-2018 eğitim-öğretim yılının ülkemize, Akyazı’mıza, tüm eğitim çalışanlarımıza ve öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyor; sağlık ve huzurla başladığımız eğitim öğretim yılını yine sıhhat ve esenlik içerisinde başarılı ve verimli bir şekilde sonuçlanmasını diliyor, sizlere saygılar sunuyorum

 

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ