Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 16-09-2017 17:30   Güncelleme : 16-09-2017 17:30

VATANDAŞ RECEP’İN BAŞINA GELENLER PİŞMİŞ TAVUĞUN BAŞINA GELMEZ

Emekli ettiler 4.5 yıl maaş aldı. Sonra yanlışlık oldu deyip parayı geri istediler.

VATANDAŞ RECEP’İN BAŞINA GELENLER PİŞMİŞ TAVUĞUN BAŞINA GELMEZ

Emekli ettiler 4.5 yıl maaş aldı. Sonra yanlışlık oldu deyip parayı geri istediler.

Recep Karabulut Akyazı’ya bağlı Kuzluk Mahallesinde ikamet ediyor. Anlattıklarını dinlediğinizde Recep Karabulut’un başına gelenler belki de pişmiş tavuğun başına gelmemiştir denilebilir.

Recep Karabulut hayatını çalışarak kazanıyor. Çalışamadığı zaman ise işi gerçekten zor. Zira Recep Karabulut çalıştığı sürece hem kendini hem de eşini ve çocuklarını geçindiriyor.

Recep Karabulut ben emekli olmak istiyorum. Emeklilik yaşım ve prim ödeme gün sayım tamamsa beni emekli edin diye SGK’na müracaat etmiş. SGK’da Recep Karabulut’un bu müracaatını inceledikten sonra bizim açımızdan her şeyin tamam emekli olabilirsin yanıtını alınca 2012 yılında emekliliğini istemiş ve bu istem kabul edilince de emekli olmuş.

Recep Karabulut  2017 yılı Haziran ayına kadar emekli maaşını tıkır tıkır almış. 2017 yılı Hazarin ayında kendisine SGK’ndan bir yazı gelmiş. Yazıda emekliliği hak etmediğin halde seni emekli yapmış ve sana emekli maaşı ödemişiz. Yaptığımız incelemede bu eksikliği gördüğümüz için hem emekli maaşını kesiyoruz hem de 2012-2017 yılları içinde sana ödediğimiz 46.849.77 TL. ile 8.438.51 TL. de faiz tutarı ile birlikte toplam 55.288.28 TL. Kurumumuza borçlusun. Bahse konu olan bu borcunu öde denilmekteydi.

Emekli maaşı ile geçinemediği için zaman zaman midübüslerde şoförlük yapan Recep Karabulut yazıyı alır almaz SGK’nun yolunu tuttu. Kiminle görüştüyse derdini anlatamadı ve görüştüğü yetkililer yazıda belirtilen miktarı ödemek zorundasın dediler.

Maaş ödemesi tekrar başlatıldı

2017 Haziran ayında kesilen maaşı kesilen Recep Karabulut’un müracaatı olmamasına rağmen Ağustos 2017 ayında tekrar bağlandı ve kendisine 1.147.64 TL. (Aylık) 79.57 TL. (Ek ödeme) 841.60 TL. birikmiş ödeme olmak üzere toplam olarak 1.206.81 TL. ödeme yapıldı. Ancak bu ödemeden 1.206.03 TL. borca karşılık kesinti yapıldıktan sonra Recep Karabulut’un eline 862.78 TL. geçmiş.

Ne kabahatim var

Tüm bu yaşadıklarının kendisine kabus gibi geldiğini söyleyen Recep Karabulut bu konuda benim suçum ne Allah aşkına bilen varsa bana da anlatsın ben de öğrenmiş olayım diyor ve ekliyor “ Bana gönderilen yazıda belirtilen parayı benim ödeme şansım yok. Emekli maaşımla geçinemediğim için evimle bakabilmek için midibüslerde şoförlük yapıp ek kazanç sağlamaya çalışan biriyim. Emekli maaşım kesilince adeta feleğimi şaşırdım. İki ay sonra kesilen maaşımı tekrar bağladılar ve ödemeye başladılar ama borçlu olduğum söylenen para içinde kesinti yapılmaya başlandı. Beni emekli yapan yetkililere şimdi tekrar sormak istiyorum. Madem hata yaptınız 4,5 yıldan beri neredeydiniz. Yaptığınız hatanın bedelini neden ben ödüyorum”

 

 

  

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ