Eğitim
Giriş Tarihi : 09-09-2017 14:53   Güncelleme : 09-09-2017 14:53

13 MAHALLE İLKOKULU KAPANIYOR

2017-2018 Eğitim ve Öğretim yılının başlamasına ramak kala Akyazı’da istişare toplantısı yapıldı.112

13 MAHALLE İLKOKULU KAPANIYOR

2017-2018 Eğitim ve Öğretim yılının başlamasına az bir süre kala Akyazı’da istişare toplantısı yapıldı. Kaymakam Ömer Kalaylının başkanlığında gerçekleşen istişare toplantısına Belediye Başkan yardımcısı Mehmet Çakmak, İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Bedir, Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, Okul Müdürleri, Okul Aile Birliği Başkanları, Mahalle Muhtarları ile Jandarma’dan yetkili katıldı.

Akyazı Belediyesi Sosyal Gelişim Merkezinde yapılan toplantıda okullarda huzur ve güvenliğin sağlanması konusu detaylı bir şekilde masaya yatırıldı ve bir dizi kararlar alındı ve alınan kararların uygulamaya sokulması içinde düğmeye basıldı.

Bu toplantıda alınan bir diğer önemli karar ise Sakarya genelinde 62 ilk okulda birleştirilmiş sınıflar olduğu ve bunların 19’unun Akyazı İlçesinde bulunduğuna dikkat çekilerek Valiliğin İl’de kurdurduğu Komisyon tarafından Sakarya genelinde yeterli sayıda öğrencisi bulunmayan 62 okuldan büyük çoğunluğunun, Akyazı’daki 19 ilkokuldan da 13’ünün kapatılmasına ilişkin almış olduğu kararın Bakanlık tarafından da onaylanması nedeniyle bu okulların yeni eğitim ve öğretim yılında kapatılması kararı oldu.

 Alınan bu karara göre öğrenci sayısı düşük olan İlçeye bağlı Hasanbey, Harunusta, Düzyazı, Güzlek, M.Yeniköy( 2 okul), Kumköprü, Haydarlar, Eskibedil, Seyfeler, Uzunçınar, Ballıkaya ve Şerefiye Mahallelerinde bulunan okullar yeni eğitim ve öğretim yılında kapatılacak. Kapatılan okullardaki öğrenciler taşımalı sistemle en yakın Mahalle okuluna ya da İlçe merkezindeki okullara taşınacak. Başka okullara taşınacak olan öğrencilere öğleyin sıcak yemek verilecek. 

 

 

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ