Akyazı Asayiş
Giriş Tarihi : 09-09-2017 14:34   Güncelleme : 09-09-2017 14:34

REŞADİYELİLERDEN ADASU’YA TEPKİ

Büyükşehir Belediyesi sınırları içine girdikten sonra köy statüsünden

REŞADİYELİLERDEN ADASU’YA TEPKİ

Büyükşehir Belediyesi sınırları içine girdikten sonra köy statüsünden mahalle statüsüne dönüşen Akyazı’ya bağlı Reşadiye Mahallesi sakinlerinden Adasuyun evlerine saat bağlayarak su parası istemesine tepki geldi.

Reşadiye Mahalle sakinleri adına konuşan Cengiz Yüksel, Büyükşehre bağlanan Köylerin 5 yıl müddetle su parası alınmayacağı açıklanmıştı. Reşadiye olarak Büyükşehre bağlanmamızın üzerinden 5 yıl geçmemiş olmasına rağmen Adasuyun Mahallelerine gelerek evlere su saati takmaya ve takılan evlerden de su parası almaya başlamalarını yapılan açıklamaya ters düştüğünü belirterek, önce siz sözünüzde durun sonra biz duralım dedi.

Cengiz Yümsel, su parası ödememek için direniş gösteren Mahallelerden su parası alınmadığını bildiklerini söyleyerek Mahalle sakinleri adına açıklamasını şöyle sürdürdü “ Adasu tarafından yapılan ayrıcalık yasalara aykırı bir durumdur. Adasu şayet bizden su parası almak için ısrarcı olursa bizde hakkımızı yasal yollardan arayacağız ve bu durumla ilgili olarak ilgili makamlara suç duyurusunda bulunacağız”

Cengiz Yüksel açıklamasını şöyle tamamladı “ Bu sadece bizim sorunumuz değildir. Bu sorun öncesinde köy olup şimdi mahalle konumuna düşen hepimizin sorunudur. Öyleyse bu sorunu çözmek için aynı sorunu yaşayanları birlikte hareket etmeye davet ediyoruz”

 

 

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ