Eğitim
Giriş Tarihi : 21-08-2017 21:09   Güncelleme : 21-08-2017 21:09

KARAÇALILIKTA KUR-AN OKUMA SEVİNCİ

Akyazı’ya bağlı Karaçalılık Mahallesi camiinde açılan yaz Kuran kursunda kuran

KARAÇALILIKTA KUR-AN OKUMA SEVİNCİ

Akyazı’ya bağlı Karaçalılık Mahallesi camiinde açılan yaz Kuran kursunda kuran okumayı öğrenen kursiyer öğrenciler bu sevinçlerini büyükleri ile paylaştılar.

Karaçalılık mahallesi camiinde Öğretmenliğini İbrahim Avcı’nın yaptığı, 40 kız ve 49 erkek toplam 89 kursiyerin katıldığı yaz kursunda 10 erkek kursiyer hatim etti. Tören Söğütlü Müftüsü Abdullah Karacan’ın açış konuşması ile başladı. Daha sonra hatim eden kursiyerler sıra ile kuran okudular. Kuran’ı okumayı öğrenen kursiyerler kısa surelerini okudular.

Kız kursiyerlerin okudukları şiirler ve ilahiler sonrası Akyazı Müftüsü İzzet Şener bir konuşma yaptı. Müftü Şener Kuran öğretmenin ve öğrenmenin önemini belirten konuşmasının ardından hatim eden 10 öğrencinin hatim dualarını yaptı.

Tören sonunda kursu başarı ile tamamlayan kursiyerlere başarı belgeleri ve çeşitli hediyeleri törene katılan davetliler ve öğrencilerin velileri tarafından verildi.

Tören topluca çekilen fotoğrafla sona erdi.

 

Karaçalılık camiinde yapılan hatim törenine Söğütlü Müftüsü Abdullah Karacan, Akyazı Müftüsü İzzet Şener, Akyazı Din Görevlileri Derneği Başkanı Engin Ömürlü, Diyanetsen Akyazı Şubesi Başkanı Metin Bakır, Karaçalılık Muhtarı Yılmaz Erçalıkoğlu, Taraklı Termal Camii İmam Hatibi Ethem Genç ve vatandaşlar katıldı.

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ