Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 17-08-2017 23:28   Güncelleme : 17-08-2017 23:28

EFSANE KAYMAKAM ÖZDEMİR AKYAZILILARIN MİSAFİRİYDİ

17 Ağustos 1999 günü yaşanan ve asrın depreminin yıldönümü münasebetiyle

EFSANE KAYMAKAM ÖZDEMİR AKYAZILILARIN MİSAFİRİYDİ

17 Ağustos 1999 günü yaşanan ve asrın depreminin yıldönümü münasebetiyle Akyazı’da görev  yapmakta olan Gazeteciler Salim Özyılmaz, Kenan Certel, Alaattin Onur, Davut Kaya, radyo programcısı ve sunucu Remzi Armağan (Gönül dostu)  tarafından düzenlenen gecenin şeref misafiri, yaşanan asrın depreminden sonra Akyazı’nın tekrar ayağa kalkmasını sağlamak için gecesini gündüzüne katan, 20 yılda Akyazı eski haline bile gelemez diyenlere inat iki yıl gibi kısa sürede Akyazı’yı ayağa kaldıran ve yine bu süre içinde Akyazı’ya sayısız dev eserler kazandıran ve Akyazılıların gönüllerinde taht kuran ve onların gözünde efsaneleşen şu anda İstanbul’da Vali yardımcısı olarak görev yapmakta olan Cemalettin Özdemir oldu.

Asrın depreminin üzerinden 18 yıl geçmesine rağmen yaptığı cansiperane çalışmaları, Sağlık ve Eğitim başta olmak üzere bir çok alanda Akyazı’ya kazandırdığı dev eserlerin mimarı olan Cemalettin Özdemir onuruna verilen yemek MHP Belediye Meclis Üyesi Murat Öz’ün sahibi olduğu SEMAZEN Restaurantta verildi.

Konuşmalar ve plaket takdimi

Kenan Certel’in program sunucusu olarak görev aldığı gecede organizasyonu düzenleyen Gazeteciler adına Salim Özyılmaz kürsüye geldi ve zamanın Kaymakamı Cemalettin Özdemir’in yaşanan asrın depreminden sonra ortaya koyduğu çalışmaları bir kez daha hatırlattı ve Akyazı’nın ayağa kalkmasında ve dev  eserlere kavuşmasında gerek manevi ve gerekse maddi bakımdan destek veren Kurum, Kuruluş ve Şahıslara teşekkür etti.

Anadolu Kalkınma Vakfı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Akyürek, neşeli ve candan tavırları ile Akyazı’da bulunduğu süre içinde insanların adeta moral kaynağı olan merhum Ender Kayı, Singapur yardım Derneğinin üst düzey yöneticisi Charles C.Carrol ve bu Derneği Akyazı’ya yönlendiren Nursel Birler, Futbol sahasında kurulan Fransız Sahra Hastanesinin yönetici, doktorları ve tüm çalışanları, Fransız Kızılhaç yöneticilerini, zamanın İçişleri Bakanı Sadettin Tantan’ı, Sakarya Valisi Cahit Kıraç‘ı, Akyazı ve Belde Belediye Başkanlarını, tüm Sağlık Kuruluşlarının yönetici ve çalışanlarını, depremden hemen sonra Akyazı’ya yağmur gibi yardım yağdıran hayırseverleri isim isim bir kez daha dile getiren Salim Özyılmaz, hayatlarını kaybeden aradan 18 yıl geçmesine rağmen acıları hala içimizde olan 74 deprem şehidimize de Allah’tan rahmet yakınlarına da başsağlığı diledi. Salim Özyılmaz konuşmasını tamamladıktan sonra Efsane Kaymakam Cemalettin Özdemir kürsüye davet edildi ve organizasyonu üstlenen Gazeteciler adına hazırladıkları plaketi birlikte takdim etti.

Cemalettin Özdemir’de konuştu

Plaketini aldıktan sonra konuşan Cemalettin Özdemir’in çok duygulandığı ve zaman zaman da gözlerinden akan yaşlara hakim olamadığı gözlendi. Özdemir konuşmasında depremde ve sonrasında yaptığı çalışmaları tek başına yapmadığını belirtti ve bu akşam burada bulunan bu kadro ile birlikte bu işi başardık dedi. Kendisi ile birlikte çalışanlara teşekkür etti.

Akyazılılar beni ben de Akyazılıları bağırlarımıza bastık. Ben kendimi gerçek bir Akyazılı olarak gördüğüm gibi Akyazılılarda beni gerçek bir hemşehrileri olarak görüyorlar diyen efsane Kaymakam Cemalettin Özdemir, bu akşam çok duygulandığımı itiraf etmek isterim. Gösterdiğiniz yakın ilgi için teşekkür ediyorum ve yakın mesai arkadaşlarımla beni bir araya getiren basın mensubu dostlarıma da teşekkür ediyorum dedi.

Konuşmaların ve plaket takdiminden sonra düzenlenen geceye katılanlar asrın depreminde yaşadıklarını kısa kısa kesitler halinde anlatarak eski günlerini bir kez daha yaşama fırsatı buldular.

Kazandırdığı eserler

Efsane Kaymakam Cemalettin Özdemir tarafından deprem sonrası Akyazı’ya kazandırılan eserlerden bazıları şunlardı; Singapur ve Kuveyt Evleri, Halk Eğitim Merkezi binası, Paris, Konuralp, Kuzuluk Topçusırtı, Küçücek Cumhuriyet, Kayabaşı, Beldibi, Atatürk, Kabakulak, Altındere M.Akif Ersoy İlköğretim Okulu binaları, Anadolu Lisesi binası, Cumhuriyet Ana Okulu binası, Çıraklık Eğitim Merkezi binası, Anne Çocuk Eğitimi binası, Geçici Kaymakamlık Hizmet binası, Geçici Adliye binası, Emniyet Müdürlüğü binası, Meslek Yüksek Okulu binası ve kantini, İki Sağlık Ocağı binası ve ek binaları.

 

Düzenlenen anlamlı geceye Belediye başkanları Yaşar Yazıcı, Mehmet Çakmak ve Yaşar Akgün, Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Matur, Gazeteciler Birliği Başkanvekili Müjdat Çetin, RATED Başkanı Remzi Adıyaman, Gazeteci Ahmet Çileci, (depremde) sağlık grup başkanı olan Dr. Yaşar Yılmaz, Başhekim olan Diş Hekimi Çetin Savcı, Kaymakamlık Yazı işleri Müdürü Şükran Acar, Özel İdare Müdürü Cengiz Bilgin, Mühendis Cevdet Akbaş, Muhtar Adnan Özdemir, HEM Müdürü Saliha Şimşir, Anadolu Lisesi Müdürü Ergün Öztürk, SOYAD Müdürü Atanur Tütüncü, Gençlik Spor İlçe Müdürü Metin Yılmaz, kamu çalışanları Hikmet Özbudak, Türkan Damar, Yasemin Özyiğit, Muammer Kaymaz, Tekin Kaya, şimdiki SOYAD Müdürü Sabri Damar, Bilgisayar Uzmanı Muhsin Certel, Murat Bilgin, Tonyalı Aydın katıldı.

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ