Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 11-08-2017 14:52   Güncelleme : 11-08-2017 14:52

MUDURNU DERESİNİN YATAĞINDA YENİ DÜZENLEME

Mudurnu deresi Akyazı’nın önemli derelerinden biridir.

MUDURNU DERESİNİN YATAĞINDA YENİ DÜZENLEME

Mudurnu deresi Akyazı’nın önemli derelerinden biridir. Dere taştığında önünde kimse duramaz. Derenin yıllardan beri aktığı bir yatak var ve sele karşı alınan tüm tedbirler o yatağa göre alınıyor.

Şimdi ise DSİ Taşburun Mahallesi ile Ballıkaya arasında kalan bölümünde Mudurnu deresinin yatağını değiştirme çalışması başlattı. Bu çalışmayı yaparken de dere içinde bulunan çok sayıda kavlan ağacı ile kızılağacı da dozer marifeti ile yıktı.

Çalışmanın başlaması ile birlikte itirazlar da yükseldi ve dere kenarında bulunan 2 ev ve bir işyeri sahibi olan Mustafa Bayram, dere yatağının değiştirilmesi halinde hem evlerin hem de işyerinin tehdit altında kalacağını iddia ederek çalışmanın durdurulması gerektiğini belirtti ve başlatılan bu çalışmayla da çok sayıda ağaç yıkımı yapıldığına dikkat çekti.

Taşburun Mahalle Muhtarı Feti Kılıçoğlu’da Mahalle Muhtarı olarak sınırları içinde DSİ tarafından başlatılan çalışmadan haberi olmadığını belirterek bu tür çalışmalardan Mahalle Muhtarlarının bilgisi olmalı dedi ve başlatılan bu çalışma ile bir tarafı düzeltmeye çalışırken diğer tarafı yıkmayalım temennisinde bulundu.

Başlatılan çalışmaya tepki gösterilmesi üzerine çalışma mahalline DSİ’den yetkililer geldi ve çalışma mahallinde incelemede bulundu. DSİ yetkilileri Mudurnu deresinin karşı yakasında Orman İşletme Müdürlüğünün depo yapımına başladığını, ayrıca Belediyeye ait olan arazi üzerinde de bir işletmecinin kiralama suretiyle yumurta tavukçuluğu tesisinin yapımına başladığını belirterek, istek işletme sahibinden geldi. Bizde geldik inceleme yaptık ve isteğin yerinde olduğuna karar vererek dere yatağını düzeltip suyun düzgün akmasını sağlamak için bu çalışmayı başlattık dediler.

DSİ yetkilileri başlattıkları çalışmayla kimsenin zarar görmeyeceğinin de altını çizerek açıklamalarına şöyle devam ettiler.” Zaten Ballıkaya baraj inşaatı devam ediyor. Tamamlandığında Mudurnu Deresi de kontrol altına alınacak. O nedenle bu ç alışmadan kimse zarar görmeyecek. Bundan herkes emin olmalıdır”

 

 

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ