Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 10-08-2017 01:59   Güncelleme : 10-08-2017 01:59

MUHTARLAR SORDU YETKİLİLER CEVAPLADI

Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nun Akyazı’ya yaptığı ziyarette

MUHTARLAR SORDU YETKİLİLER CEVAPLADI

Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nun Akyazı’ya yaptığı ziyarette Akyazılı Muhtarlar ve vatandaşlarla da bir araya geldi ve söz alıp konuşanları dikkatli bir şekilde dinledi, notlar aldı ve talepleri ile ilgili de bilgiler verdi.

Kim ne istedi nasıl cevap aldı

Söz alıp konuşan Mahalle Muhtarlarının talepleri hemen hemen aynıydı. İlk söz alan Muhtar Kuzuluk Mahalle Muhtarı Murat Altuntaş oldu. Altuntaş Kuzuluk Mahallesinin eskiden Belde olduğunu hatırlattı ve Mahalleye dönüşen Kuzuluk’un nüfus ve hane sayısı bakımından Akyazı’nın en büyük Mahallesi konumunda olduğunun altını çizerek ben Mahalleme doğalgaz istiyorum dedi.

Toplantıda bulunan AGDAŞ yetkilisi cevap olarak Kuzuluk, Altındere, Küçücek Mahalleleri ile Karapürçek İlçesine doğalgaz verilmesine ilişkin proje hazırladıklarını. Hazırlanan projeye göre bahse konu olan İlçe ve Mahallelere 2019-2021 yılları arasında doğalgaz verilmesine ilişkin olarak EPDK’ye müracaat etmeye hazırlandıklarını söyledi. Aynı AGDAŞ yetkilisi Akyazı’ya 2011 yılında doğal verdiklerini hatırlatarak 15 bin abone sayısına ulaşmayı beklerken bugüne kadar 7 bin 750 aboneye ulaşmış olmamız bizim şevkimizi kırmıştır şeklinde bir serzenişte de bulundu.

Kuzuluk Mahalle Muhtarı Murat Altuntaş’ın talepleri arasında Kuzluklulara üç yıldan beri sıkıntı yaşatan bir türlü bitirilemeyen alt yapıdan ve iki Mahalleyi bölen D-140 Karayolu üzerinde yapılması gereken köprüden bahsetmemesi dikkat çekti.

Türkorman Mahalle Muhtarı Cihan Yılmaz ana artelde yol sorunları olduğunu söyledi ve Muhtara cevap Akcan’dan geldi. Akcan, grup yollarının asfaltlanmasına başlanmıştır sizin sırada yakındır dedi.

İnönü Mahalle Muhtarı Mustafa Aydın, Mahallenin ortasından geçen Küçücek Caddesinin trafiği çok yoğun bir Cadde olduğunu belirterek, bu caddemize yaya yolu istiyoruz dedi ve devamla yine Mahallemizi bir baştan diğer başa geçen Karacasuyun özellikle yaz aylarında içinden su akmadığı ve yosun tuttuğu için çok koktuğunu belirterek, Karacasu dere yatağının temizlenmesi ve Mudurnu deresinden verilecek olan suyla da desteklenmesini istedi. Bu isteğe cevap veren Vali Balkanlıoğlu, şu anda burada DSİ’den kimse yok. Bu sorunu kendilerine aktarıp sorunun halledilmesini temin edeceğim dedi.

Gazi Süleyman Paşa Mahalle Muhtarı Yaşar Kahraman’da çeşmelerimizden akan içme suyunun asbest borulardan geldiğine ve bu nedenle çeşmelerden su içemediklerini dikkat çekti ve boruların değiştirilmesini istedi. Belediye Başkanı Hasan Akcan isale hattında köklü bir reform hazırlığı içinde olduklarını söyledi.

Taşburun Mahalle Muhtarı Feti Kılıçoğlu’da Mahallemde elektrik ve içme suyu sıkıntımız var çözülmesini istiyorum dedi. SEDAŞ yetkilisi bu isteğe Taşburun Mahallesinde mevcut olan sorunun çözümü yüksek meblağ tutuyor o nedenle bu konuyu iş yatırım programına alıp sorunu çözmeye çalışacağız şeklinde cevap verdi.  

Yongalık Mahalle Muhtarı Kenan Selvi’de elektrik sorunlarının olduğunu belirtti ve Ballıkaya baraj inşaatı nedeniyle yollarının bozulduğuna ve inşaat sınırları içinde kalan bölümde su şebekelerinin de hasar gördüğüne dikkat çekerek her üç sorunumuzun çözüme kavuşturulmasını istiyorum dedi. Mahalle Muhtarına cevap Vali’den geldi. Vali Balkanlıoğlu sorunların çözümü için gerekeni yapacağım dedi.

Bedil Kazancı Mahalle Muhtarı Mustafa Demir’de kendi Mahallesi ile Erenler’e bağlı olan Şeyhköy arasında 5 Km. lik yolun çok bozuk olduğunu söyledi ve sorunun giderilmesini istedi. Cevap Balkanlıoğlu sorunla ilgileneceği sözünü verdi.Aynı zamanda Akyazı-Kızılcıkorman Mahalleleri arasında yolcu taşımacılığı yapan minibüslerin kurduğu Kooperatifinde başkanı olan Muhtar Mustafa Demir’in Uzunçınar Mahallesinden D-140 Karayoluna çıkış yolları olmadığı için 3 Km. Adapazarı istikametine gidip geriye dönmek zorunda oldukları konusunu ve çıkışta kendilerine bir yol açılması gerektiği hususunu gündeme getirmemesi ikinci dikkat çeken husus olarak gözlendi.

Yahyalı Mahalle Muhtarı Engin Osmanoğlu Ova köylerinde yaşamakta olan çocuk ve gençlerin yararlanabileceği bir kapalı spor salonu yapılmasını istedi. Bu talebe cevap Vali Balkanlıoğlu’ndan geldi. Balkanlıoğlu önemli bir talep. Gençlik Hizmetleri İl Müdürlüğüne konuyu araştırmasını ve uygun bir yer bulmalarını isteyeceğim.  

Boztepe Mahalle Muhtarı Halit Kansız’da Elektrik tellerinin tarlaların içinde yerlerde yattığını belirterek, direklerk yenilenmeli ve teller yenilenen direklere bağlanmalı ki, bizde elektrik sıkıntısından kurtulalım dedi. Muhtar Kansız ayrıca yapımı sürmekte olan Ballıkaya baraj inşaatı nedeniyle Akyazı Boztepe arasındaki gidiş gelişi sağlayan yolun ortadan kalkacağına dikkat çekerek zaman geçirilmeden ve sıkıntı yaşanmadan bağlantı yolunun yapılmasını istedi. Vali Balkanlıoğlu bu sorunun da önemli olduğunu belirterek yapılması gereken ne ise o yapılacaktır dedi.

Merkez Yeniköy Mahallesi Muhtarı Saffet Demir’de Büyükşehir sınırları içine girdikten sonra hizmet alamaz duruma geldiklerini söyledi ve bizim sıkıntılarımızda diğerlerinde olduğu gibi elektrik, yol sıkıntıları. Bu sıkıntılardan artık kurtulmak istiyoruz dedi. Vali Balkanlıoğlu SEDAŞ yetkilisine sizinle ilgili sorunları iyi not edin ve çözümü için çalışın bana da bilgi verin dedi.

Hasanbey Muhtarı Nuri Öztürk’de Telekomdan şikayet ederek, telefonlarımız çalışmıyor. Telekom’dan bu sorunumuzu halletmesini bekliyoruz dedi. Vali Balkanlıoğlu’da sorunu Telekom’a aktaracağını söyledi.

Hastane Mahallesi Muhtarı Ahmet Atalar’da Büyükşehirden şikayetçi oldu ve Akyazı’nın üvey evlat muamelesi yaptığını belirterek bugüne kadar tek bir hizmet alamadık dedi. Vali Balkanlıoğlu, haksızlık etmeyelim şu anda toplantıyı yaptığımız bu mükemmel binayı Büyükşehir yaptı ve Akyazılı hemşehrilerimizin hizmetine sundu diye cevap verdi.

Toplantıya vatandaş olarak katılanlardan Selma Muşmuloğlu kızı ile ilgili bir talepte bulundu. Vali Balkanlıoğlu dilekçen önümde inceleyip gerekeni yapacağım dedi. İsmini açıklamayan engelli bir hanımefendi de Durmuşlar Mahallesinde oturduğunu söyleyerek aynı Muhtarlığa bağlı iki Mahallemiz var. Muhtarımız Bekir Durmuş tüm hizmetleri kendi oturduğu Mahalleye aktarıyor. Bu haksız uygulamanın sonlandırılmasını ve kendi Mahallelerine de hizmet getirmesini istediğini söyledi. Ayrıca çöp bidonlarının yetersiz olduğunu, kullanılmakta olan bidonlarında kapaksız olduğunu söyleyerek bidonlar yenilensin bizde sinek ve pis kokulardan kurtulalım dedi.

Son konuşmayı ise aynı zamanda Akyazı Muhtarlar Derneği Başkanı da olan Durmuşlar mahalle Muhtarı Bekir Durmuş yaptı. Durmuş Valiye hitaben ziyaretiniz bizleri son derece memnun etmiştir. Size Sakarya’daki görevinizde başarılar diliyorum diyerek konuşmasını tamamladı ama Mahallesinde ikamet eden ve kendisinden şikayetçi olan engelli hanımefendinin şikayeti ile ilgili cevap vermemesi ise dikkat çekti.

Magandalar ve uyuşturucu belasından kimse bahsetmedi

Sakarya Valisi tarafından düzenlenen Mahalle Muhtarları ve Vatandaşların katıldığı toplantıda söz alan Muhtarlar ve Vatandaşların Akyazı’nın en büyük sorunlarından biri olan düğünlerde, maç sonrasında,asker uğurlamalarında,dini bayram namazı çıkışlarında ve gelin konvoylarında magandalar tarafından sıkılan mermilerden doğan korku ve huzursuzluk ile artık Akyazı’da kullanım yaşı çok küçük rakamlara dayanan uyuşturucu belasından nasıl kurtulabiliriz ve alınması gereken tedbirler neler olmalıdırdan bahsetmemiş olmaları, her iki konudan rahatsız ve muzdarip olan sade vatandaş Akyazılıların tepkisini çekti.

 

Her ne kadar Muhtarlarımız ve o toplantıya katılan hemşehrilerimiz bu iki önemli konuyu gündeme getirmemiş de olsalar bizler gündeme getirip yeni Valimizden bu iki konu üzerinde durmasını ve hassasiyet göstermesini istiyoruz ve kendilerinden bekliyoruz açıklaması yaptılar. 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ