Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 08-08-2017 23:17   Güncelleme : 08-08-2017 23:17

VALİ BALKANLIOĞLU’NUN İLK AKYAZI ZİYARETİ

Ordu Valiliğinden Sakarya Valiliğine atanan İrfan Balkanlıoğlu kendisine hayırlı olsun diye ziyaret edenlerden

VALİ BALKANLIOĞLU’NUN İLK AKYAZI ZİYARETİ

Ordu Valiliğinden Sakarya Valiliğine atanan İrfan Balkanlıoğlu kendisine hayırlı olsun diye ziyaret edenlerden fırsat buldukça İlçeleri gezmeyi sürdürüyor. Vali Balkanlıoğlu’nun ziyareti ile Akyazı’da İlçeler arasındaki yerini almış oldu.

Vali Kaymakamlıkta

Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu ilk olarak Kaymakamlığı ziyaret etti. Burada Akyazı Kaymakamı Ömer Kalaylı Sakarya’nın yeni Valisine brifing verdi. Kaymakam Kalaylının verdiği brifingde Akyazı’da iki yıl içinde eğitimde tekli öğretime geçmeyi planladık açıklaması dikkat çekti.

Vali Balkanlıoğlu burada yaptığı konuşmada var olan termal suları, ormanları, yaylaları ile Akyazı’nın mükemmel bir doğaya sahip olduğunun altını çizdi ve bu bölgede yapılacak olan yatırımlarla Akyazı bırakın Ülke genelini yurt dışında bile adı her zaman anılacak bir İlçe konumuna gelir dedi ve daha evvel Vali olarak çalıştığını söylediği Afyon’u örnek olarak gösterdi.

Mobeseyi hizmete soktu

Vali Balkanlıoğlu buradan Mobese merkezine geçerek uzun zamandan beri yapımı süren ve geçtiğimiz günlerde tamamlandığı açıklanan Mobese sisteminin açılışını yaptı ve böylece sistem Akyazılılara hizmet vermeye başladı.

Vali Belediyede

Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu Kaymakamlıktan ayrıldıktan sonra Belediye’ye geçti ve burada kendisine Belediye Başkanı Hasan Akcan belediyenin çalışmaları, hedefleri ile ilgili olarak Valiye bilgi sunumu yaptı.

Vali Sosyal Gelişim Merkezinde

Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu Belediyeden ayrıldıktan sonra Sosyal Gelişim Merkezine geldi ve burada kendisini bekleyen Mahalle Muhtarları, STK temsilcileri, siyasiler ve halkla bir araya geldi. Söz alan bazı Mahalle Muhtarları konuşmalarında yollarının bozukluğundan, elektrik tellerinin şahıslara ait arazilerin içinden geçtiğinden ve yerlerde yattığından, içme suları isale hatlarının eskimiş olmasından ve boruların asbest olmasından şikayet etti ve doğalgaz olmayan Mahalle muhtarlarından bazıları da doğalgazla ısınmak istediklerini söylediler. Aynı toplantıda iki bayan’da söz alarak sorunlarını dile getirdi ve sorunlarının halledilmesi için Vali Balkanlıoğlu’ndan destek istedi.

Vali konuştu

Türkiye’nin çok büyük bir Ülke olduğunu belirterek başladığı konuşmasında Vali Balkanlıoğlu şunları söyledi “ Ülkemiz terör sorununu halletmek için canla başla çalışıyor. Allahın izniyle hem terörün hem de içimize kadar sızmış olan vatan hainlerinin hakkından geleceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bazı Devletler bize dostd gibi görünüyor ama öte taraftan bizim terör örgütü olarak mücadele ettiğimiz bazı örgütlere silah ve lojistik destek veriyor. Bugün o terör örgütlerine verdikleri silahların bir gün kendilerine döneceğinin hesabını hiç yapmıyorlar. Bizim bizden başka dostumuz yok. Bu böyle bilinmelidir. O bakımdan Türkiye büyük bir Devlettir ve dün olduğu gibi bugünde bu sorunların üstesinden gelecek kadar da güçlüdür”

Vali Balkanlıoğlu Türkiye’nin ve Türk insanının hayırsever, yardımsever olduğunun altını çizdi ve Ülkemize sığınan herkese kucak açtığını belirterek, Avrupalılar sığınmacılar aman bize gelmesinler diye sınırları kapattıklarını, buna karşılık Türkiye’nin tüm sınırlarını insanlık adına sonuna kadar açtığını ve bu davranışı ile tüm dünyaya örnek olduğunu söyledi.

Bizim bizden başka dostumuz yok demiştim durum budur. Öyleyse biz de şucu bucu deme yerine birbirimizle kenetlenmeli ve Ülkemizi nasıl ileriye götürebilirizi düşünmeli ve bu konuda üzerimize düşen görev ne ise onu yapmalıyız. Çünkü etrafımız tam bir ifadeyle ateş çemberi diyen Vali Balkanlıoğlu, tüm bu sıkıntıların en kısa zamanda biteceğini ve Türkiye’nin hak ettiği huzur ve güvene, kalkınmaya ulaşacağını söyleyerek konuşmasını tamamladı.

Altındere’de yemek

Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu Akyazılı Muhtar, STK temsilcileri ve yerel yöneticilerle birlikte Altındere’de bulunan Alabalık tesislerinde öğle yemeğini yedikten sonra Akyazı’dan ayrıldı.

Basın ambargoyu deldi

Vali Balkanlığıoğlu’nun Akyazı ziyareti ile ilgili olarak Akyazı Kaymakamlığı Akyazı’da görev yapan basın mensuplarına WhatsApp’tan göndererek bilgi verdi ve ziyaretin basın tarafından da takip edilmesi istendi. Her ne hikmetse Kaymakamlığa giden basın mensuplarına burada Vali Balkanlığıoğlu ziyaretinin basına kapalı olduğu belirtildi. Bunun üzerine Vali ziyaretini takip etmek için Kaymakamlıkta olan basın mensupları Valiyle birlikte toplantının yapıldığı odaya girdi ve kimin tarafından konulduğu anlaşılamayan ambargoyu  da bu şekilde delmiş oldu.

Kimler katıldı

Kaymakam Ömer Kalaylı, Belediye Başkanı Hasan Akcan’ın ev sahipliği yaptığı Vali’nin Akyazı ziyaretinde İl ve İlçe Daire Müdürleri, Siyasi Partilerin başkan ve yöneticileri, STK Başkan ve yöneticileri, Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları ile vatandaş katıldı

g

 

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ