Vefat
Giriş Tarihi : 03-08-2017 00:00   Güncelleme : 03-08-2017 00:00

GÖKAY İÇİN KURAN-KERİM OKUTULDU

Bundan 40 gün önce 23 Haziran 2017 Cuma günü Akyazı’nın

GÖKAY İÇİN KURAN-KERİM OKUTULDU

Bundan 40 gün önce 23 Haziran 2017 Cuma günü Akyazı’nın Kuzuluk mahallesinde faaliyet gösteren Aguapark havuzunda yüzerken elektrik akımına kapılarak 14 yaşında hayatını kaybeden Gökay Yıldırımgeç’in ruhuna ithafen ailesi tarafından Kuzuluk Şose Mahallesinde bulunan evlerinde Kuran-ı Kerim  okutuldu.

Kuzuluk mahallesinin köklü, geniş ve de çok sevilen ailelerinden biri olan Yıldırımgeç ailesi tarafından okutulan Kuran-ı Kerim tilavetine katılım hayli yüksek oldu. Mustafa Asan, Enver Koşar (Çerkez) Osman Aydın, İbrahim Gümüş, FettullahSelamet ve Abdurahman Manustırlı’dan oluşan beyaz fesli ve güzel sesli hocalar tarafından okunan Kuran-ı Kerim ve ilahiler cemiyete katılanlar tarafından huşu içinde ve sessiz bir şekilde dinlendi. Emekli Müezzin Mustafa Asan tarafından yapılan duaya cemiyete katılanlar içten amin diyerek katkı sağladılar.

Gökay’ın ölümünün 40. Günü nedeniyle gerçekleşen Kuran-ı Kerim ziyafetine katkılanlar arasında yer alan Gökay’ın okul arkadaşları dikkat çekti. Okul arkadaşları kalabalık bir şekilde cemiyete katılmadan önce Gökay’ın mezarına giderek gözyaşları arasında o minik ellerini havaya kaldırarak dua yaptı.

Kuran-ı Kerim tilavetinden sonra Yıldırımgeç ailesi adına Emekli Din görevlisi Mustafa Kurukuz kısa bir konuşma yaptı ve konuşmasında Yıldırımgeç ailesinin acılarını paylaşan ve cemiyetlerine katılan herkese teşekkür etti.

Acılı baba Sezer Yıldırımgeç’de metanetini koruyabilmek için büyük çaba gösterdi ve düzenledikleri cemiyetlerine katılanlara tek tek teşekkür etti.

Olay nasıl olmuştu

23 Haziran2017 Cuma günü saat 14.00 sıralarında yaşları 14-17 arasında değişen Gökay Yıldırımgeç, Mert Kaliç ve Nurullah Ünlütürk Akyazı’nın Kuzluk Mahallesinde faaliyette olan Aguaparkın havuzunda yüzerken elektrik akımına kapılmışlar, boğulduklarını zanneden işletme sahibi Mehmet Kaya ile oğlu Kadir Kaya’da onları kurtarmak için havuza atladıklarında onlarda yüzmekte olan çocuklarla birlikte hayatlarını kaybetmişlerdi. Olay Akyazı’da ve Ülke genelinde büyük üzüntüye neden olmuştu.

 

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ