Eğitim
Giriş Tarihi : 01-08-2017 17:31   Güncelleme : 01-08-2017 17:31

BU BAŞARILAR AYAKTA ALKIŞLANIR

Ülke genelinde çeşitli Üniversitelerde okuyan ve eğitimlerini tamamlayıp

BU BAŞARILAR AYAKTA ALKIŞLANIR

Ülke genelinde çeşitli Üniversitelerde okuyan ve eğitimlerini tamamlayıp mezun olan Akyazılı kızlarımızın elde ettikleri başarılar sevindirici boyutlara ulaşması Akyazılılar için sevinç ve övünç kaynağı oluyor.

2016-2017 Eğitim ve Öğretim yılında Düzce Üniversitesi İşletme Fakültesi Sağlık Yönetimi bölümünü hem bölüm hem de okul birincisi olarak tamamlayan Akyazı Kuzuluk mahallesinde ikamet etmekte olan Seher Azize Köstekçiden sonra bir sevindirici ve Akyazılıları mutlu eden ikinci başarı haberi bu kez Karadeniz Teknik Üniversitesinden geldi. Üniversitenin Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden bu yıl mezun olan Akyazı Rumeysa Keleş 4 yıl üst üste bölüm birincisi olurken, okulunu da birinci olarak bitirmesi Akyazılıların mutluluğunu ikiye katladı.

Mezuniyet törenine ailesi de katıldı

Okul birinciliği gibi önemli bir başarıya imzasını atan Rumeysa Keleş’in Üniversitede düzenlenen mezuniyet törenine Rumeysa Keleş’in babası, annesi ve ağabeylerinden biri de katıldı. Törene katılan aile bireylerinin tören öncesi çok heyecanlı ve mutlu oldukları gözlendi.

Rumeysa Keleş kürsüde

Karadeniz Teknik Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünü bölüm birincisi olarak bitirmenin yanı sıra en yüksek not ortalaması ile okul birincisi olma başarısı gösteren Akyazılı Rumeysa Keleş, alkışlar arasında çıktığı kürsüde yaptığı konuşmada her öğrencinin başarılı olabileceğinin altını çizdi yeter ki kendinize inanan ve çok çalışın dedi.

Plaket ve çiçeğini rektör yardımcısından aldı

Konuşmaların tamamlanmasının ardından okul birincisi Rumeysa Keleş’e plaket ve çiçeği Rektör yardımcısı Hikmet Öksüz tarafından takdim edildi. Plaket takdiminde çok sevinçli ve mutlu görünen Rumeysa Keleş, bana emeği geçen herkese teşekkür ediyorum dedi.

İnönü İlköğretim Okulu öğrencisiydi

Rumeysa Keleş İlk ve Ortaokulu İnönü İlköğretim Okulunda okudu.  Liseyi ise Şehit Yüzbaşı Halil İbrahim Sert lisesinde tamamladı. Başarılı bir öğrenci olacağı daha ilkokul yıllarında belli eden Rumeysa Keleş girdiği sınavı kazanınca tercihini Karadeniz Teknik Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümü için kullandı. Okulunu 4 yılda tamamladı ve her yıl bölüm birinci olma başarısı gösterdi. Üniversitenin son yılında yüksek not ortalaması ile Üniversiteyi birinci olarak bitirmeyi başardı.

Ailenin tek kızı

Rumeysa Keleş ailesinin 4 çocuğundan en küçüğü ve tek kızı. Kendisinden büyük üç abisi olan Rumeysa ailenin de adeta göz bebeği konumunda. Rumeysa gerek ailesinin yaşadığı Akyazı’da ve gerekse mezun olduğu okulunda çalışkanlığı, hanımefendiliği ve cana yakınlığı ile tanınır. Bu meziyetlerinden ötürü hem Akyazı’da, hem okulunda arkadaşları hem de öğretmenleri tarafından çok sevilir.

Başarı sabır işidir

4 yıl üst üste bölüm birincisi olan ve okulunu da yüksek not ortalaması sonucu okul birincisi olarak bitirme başarısı gösteren Rumeysa Keleş, bu kadar üstün başarısına rağmen mütevazi bir kişiliğe sahip olması onun sevilmesinin ana sebeplerinden sadece biri.

Başarısını sabırlı olmaya ve çok çalışmaya bağlayan Rumeysa, ailesinin kendisine sağladığı katkıları boşa çıkarmamak ve borçlu olduğuna inandığı ailesine mahcup olmamak için disiplinli bir çalışma içinde eğitimini sürdürdüğünü ve elde ettiği başarı anahtarının da bu olduğuna inandığını söyledi.

Hedefi Akademisyen olmak

Yüksek lisans için bitirdiği okuluna müracaat ettiğini ve müracaatının Rektörlük tarafından kabul edildiğini, bu nedenle okuluna gidip lisan üstü eğitim için kayıt yaptırdığını söyleyen Rumeysa Keleş, okulumda kalıp öğretim görevlisi olmak istiyorum. Hedefim mezun olduğum okuluma Dekan sonra da Rektör olarak hizmet etmek. Kısaca bana bu fırsatları veren güzel Ülkeme bir akademisyen olarak hizmet etmektir. Asıl hedefim budur dedi.

Ailesine ve öğretmenlerine teşekkür etti

Elde ettiğim başarıda önce ailemin sonra da ilk, orta ve lise ve son olarak da Üniversitedeki öğretmenlerimin büyük katkıları var diyen Rumeysa Keleş, elde ettiğim başarı elbette ki beni de son derece sevindirdi ve mutlu etti. Ama en büyük mutluluğu ise mezuniyet kütüğüne babam Abdullah Keleş’le birlikte plaket çakarken yaşadım dedi ve hem ailesine hem de eğitim ve öğretimde bugünkü seviyeye gelmesinde katkısı olan tüm öğretmenlerine teşekkür etti.

 

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ