Eğitim
Giriş Tarihi : 18-07-2017 19:10   Güncelleme : 18-07-2017 19:10

SAADETTİN BOZ 42 YIL GÖREVDEN SONRA EMEKLİ OLUYOR

Öğretmenliğe 20.10.1975 yılında 22 yaşındayken başlayan

SAADETTİN BOZ 42 YIL GÖREVDEN SONRA EMEKLİ OLUYOR

Öğretmenliğe 20.10.1975 yılında 22 yaşındayken başlayan Sadettin Boz aralıksız olarak 42 yıl eğitim camiasına hizmet ettikten sonra 64 yaşına geldiği gün emekli artık yeter diyerek emekli olmak için başvurusunu yaptı.

Aslen Düzceli ama

Sadettin Boz aslen Düzceli. Ancak öğretmenlik mesleğinde tamamladığı 42 yılın tamamını Akyazı’da geçirdi. 20.10.1975 yılında Akyazı Lisesinde öğretmenliğe başlayan Sadettin Boz bu okulda 12 yıl mesleğini icra ettikten sonra kendi isteğiyle Akyazı İmam Hatip Lisesine tayin oldu ve bu okulunda da Boz 30 yıl öğretmenlik yaptı.

Mesleğinin 42 yılını da Akyazı’da geçiren Sadettin Boz doğum yerim Düzce ama ben şu anda gerçek bir Akyazılıyım. Zira iki kızımı da hem öğrencim hem de Akyazılı olan iki gençle evlendirdim. Oğlumu da yine Akyazı’dan gelin alarak evlendirdim. Ayrıca artık kendimi tam bir Akyazılı olarak gördüğüm içinde mezarlığımı da yine Akyazı İlçe mezarlığından satın aldım diyor Boz.

Meslek dersi öğretmeni

Akyazı Lisesine Meslek Dersi öğretmeni olarak atandım ama Meslek dersi öğretmenliğimin yanı sıra iyi İngilizce bildiğim içinde aynı okulumda ayrıca İngilizce öğretmenliği de yaptım. Görev yaptığım okullarımın dışında Madanoğlu Okulunda 8 yıl, Altındere de 3 yıl, Pazarköy ve Dokurcun’da da birer yıl yine İngilizce öğretmeni olarak öğrencilerime dersler verdim diyen Sadettin Boz, 42 yıllık mesleğim boyunca hiç İlçe değiştirmedim ve de sadece iki okulda görev yaparak belki de ülke genelinde bir ilke imza attım dedi.

15 binden fazla öğrenciye öğretmenlik yaptım

42 yıllık meslek hayatı boyunca 15 binin üzerinde öğrenciye öğretmenlik yaptığını da söyleyen Sadettin Boz öğretmenlik yaptığım öğrencilerimin arasında iki belediye başkanı ve bir de STK başkanı var dedi.

Eski Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı ile şu anda belediye başkanlığı görev ini yürütmekte olan Hasan Akcan’la Ziraat Odası ve Ticaret Borsası Başkanı Ali Şener Bayraktar’ın kendi öğrencileri olduğunu belirterek ben şahsen hem bu öğrencilerimle hem de emek ve ders verdiğim tüm öğrencilerimle övünüyorum. Onları çok seviyorum ve onlarda beni gördüklerinde saygıda ve sevgide asla kusur etmiyorlar. İşte bizim mesleğin en önemli özelliği de budur diyen Sadettin Boz, emeklilik için müracaatımı yaptım ve mesleğime noktayı koydum. Konuşmamın başında da ifade ettiğim gibi doğum yerim Düzce ama ben şu anda gerçek bir Akyazılıyım. Akyazılı ve Akyazı’da yaşıyor olmaktan da büyük onur ve mutluluk duyuyorum diyerek açıklamasını tamamladı.   

 

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ