Akyazı Asayiş
Giriş Tarihi : 18-07-2017 18:59   Güncelleme : 18-07-2017 18:59

KUZULUKLULAR SÜRÜCÜ KURS ARAÇLARINA TEPKİLİ

Uzun zamandan beri sürücü kurslarına ait araçlar Kuzuluk Şose Mahallesinde sürücü adaylarına

KUZULUKLULAR SÜRÜCÜ KURS ARAÇLARINA TEPKİLİ

Uzun zamandan beri sürücü kurslarına ait araçlar Kuzuluk Şose Mahallesinde sürücü adaylarına şoförlük öğretiyorlar. Kuzuluk Şose Mahallesi halkı ise yaklaşık üç yıldan beri su ve kanalizasyon çalışmaları nedeniyle büyük sıkıntı yaşıyor. Yoğun trafik, bozuk yollar ve o yollardan geçen araçların kandırdığı toz bulutları ve çalışan makinelerin çıkardığı gürültü ve yine aynı makinelerin kaldırdığı tozlar o mahalle sakinlerini adeta isyan eder noktaya getirmiş durumda. Şose, Topçu sırtı ve Orta Mahalle ile birlikte Kuzuluk Mahallesinin tamamı bu çalışmaların bir an önce tamamlanmasını böylece hem gürültü kirliliğinden hem de iyi havalarda tozdan, yağışlı havalarda da çamurdan kurtulmak istiyor ve yetkililerden de bu isteklerinin bir an önce yerine getirilmesini bekliyor.

Sürücü kurslarının şoför adaylarına yönelik çalışmalarını yine Şose Mahallesinde yapıyor olmaları Mahalle sakinlerini bir kat daha çileden çıkarıyor. Nitekim son günlerde Şose Mahallesinde yürütülmekte olan çalışmalar nedeniyle her tarafı delik deşik durumda olan yollarında yoğun trafiğin yanı sıra birde sürücü kurslarına ait araçları gördüklerinde bir siz eksiktiniz demek suretiyle tepkilerini dile getiriyorlar.

Sürücü kurslarına ait araçların Mahallede trafiği daha da yoğunlaştırdığını, hatta tehlikeye soktuğunu belirten Mahalle sakinleri, sürücü adaylarının çalışma yaptığı yol üzerinde ilk, orta, Endüstri Meslek Lisesi ile Sağlık Meslek lisesi olmak üzere dört okulun bulunduğuna da dikkat çekerek özellikle ilk okul ve aynı okulda eğitim görmekte olan ana sınıfı öğrencileri için sürücü kurslarına ait araçların tehlike yarattığını belirterek, sürücü kurslarının eğitim alanları bu Mahalleden kaldırılmalı, daha sakin ve trafiği yoğun olmayan bir yere kaydırılmalıdır diyerek şikayetlerini dile getirmeyi de ihmal etmiyorlar.

 

 

 

 

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ