Eğitim
Giriş Tarihi : 01-01-1970 03:00

KARAPÜRÇEKTE AİLE VE BAŞARI SEMİNERİ

Sakarya Karapürçek İlçe Belediyesi okuma salonu Bilgi Etüt Merkezinin düzenlemiş olduğu

KARAPÜRÇEKTE AİLE VE BAŞARI SEMİNERİ

 dönem sonu etkinliği ile ‘Aile ve Başarı’ konulu seminer velilerden tam not aldı.

Bilgi Etüt Merkezi’nin etkinliğinde öğrencileri şiirlerle, türkülerle, halk oyunlarıyla hünerlerini gösterdiler. ‘Sakarya Türküsü’ şiirini 8.sınıf öğrencisi Beyza Kalıntaş, ‘Sen Kimsin’ şiirini 6. Sınıf öğrencilerinden Ertekin Özgedik ve Muhammet Yıldırım, Pir Sultan Abdal’ın ‘Dostum Dostum’ türküsünü 7.sınıf öğrencisi Hatice Çoban, Erzurum yöresinden ’Sarı Gelin’ türküsünü Selma Odabaş,’Ölürüm Türkiyem’ şarkısını 8.sınıf öğrencisi Mine Odabaş,velilerin büyük alkışlarıyla eserlerini sergilediler.

Bilgi Etüt Merkezi Müdürü Mustafa Sümer, birinci kademe öğrencileri için hazırlanan Etüt programı ile birçok velinin öğrencisini etüt merkezine yazdırdığını ve bu sayede hem öğrencisinin takibi daha kolay yaptığını hem de ilçe başarısını ciddi şekilde artırdığını ifade etti.

Dereceye giren 8. sınıf birincisi Yüksel Uçar, ikincisi Tufan Çelik, üçüncüsü Berat Yılmaz’a hediyelerini Karapürçek İlçe Belediye Başkanı Orhan Yıldırım verdi.

Karapürçek ilçesinde faaliyet gösteren Bilgi Etüt Merkezinin Karapürçek eğitimine olumlu katkı sağladığını ve bu alanda oluşan açığı kapattığını belirten Sakarya Karapürçek İlçe Belediye Başkanı Orhan Yıldırım,” Bilgi Etüt Merkezi öğrencilerin bilgiye ulaşmaları kolaylaştırılıyor. Öğrencilerin ev ödevlerinin yapılmasında rehberlik ediliyor, zekâları, bilgi ve becerileri geliştiriliyor. Öğrencilerin ihtiyaç duydukları konularda bilgilendirilirken, öğrencilerin dersleri gönüllü öğretmenler tarafından anında kontrol ediliyor ve yanlışlıkları düzeltilerek derslerinde daha başarılı olmaları hedefleniyor” şeklinde konuştu.

7 sınıf birincisi Mehtap Çelik, ikincisi Aybike Yıldırım, üçüncüsü Mutlu Öztürk’ün hediyelerini Akyazı FEM Müdürü Oktay Kucak; Zaman gazetesi Akyazı Temsilcisi Abdullah Takı dördüncü sınıf birincisi Serdar Meral, ikincisi Enes Bildik, üçüncüsü Şeyma Gedik’ hediyelerini verdi.

li ’çalış’ demesinden son derece rahatsız olup buna karşı olumsuz tepki geliştirdiğini ifade eden Kucak, ”Çalışmaya teşvik ederken üsluba dikkat edin, bunu başarabilecek potansiyel sende var şeklinde güven verilerek teşvik edilmelidir” tavsiyesinde bulundu.

En iyi yatırım Bilgi çağında ise bilgili olan kazanacağı uyarısı yapan, aile ve öğretmenin, öğrencinin kendine güven duymasına önemli rol oynadığını anlatan Kucak, ders başarısında öğrencinin kendine güvenine dikkat çekti.

 

Bizim AkyazıBizim Akyazı

Bizim Akyazı