Akyazı Spor
Giriş Tarihi : 17-07-2017 11:32   Güncelleme : 17-07-2017 11:32

FUTBOLU BIRAKTI GELECEĞİN SPORCULARINI YETİŞTİRİYOR

As Akyazıspor başta olmak üzere bir çok spor kulübünde

FUTBOLU BIRAKTI GELECEĞİN SPORCULARINI YETİŞTİRİYOR

As Akyazıspor başta olmak üzere bir çok spor kulübünde  25 yıl futbol oynayan Ali Uzuner bundan böyle Akyazı’nın gelecekteki futbolcularını yetiştirmek üzere kollarını sıvadı.

Kendi adıyla kurduğu Ali Uzuner Futbol okulu bünyesinde topladığı 45 minik sporcu ile Fazlıoğlu spor tesislerinde çalışmalara başladı.  Ali Uzuner, 1992 yılında başlayan ve 25 yıl süren  sporculuğu sırasında gördükleri eksikleri de göz önüne alarak oluşturduğu bir program çerçevesinde  haftada 3 gün düzenli bir şekilde  çalışmalarını sürdürüyor.

Sakarya’nın bir çok takımında amatör olarak futbol oynayan sahalarımızın efendi sporcusu Ali Uzuner 10 yıldan beri aklında böyle bir çalışma yapmayı düşündüğünü belirterek bunu ancak şimdi gerçekleştirebildim dedi. Uzuner geçmişte Akyazı’dan bir çok sporcunun yetiştiğini ve üst düzey takımlarda başarılı bir futbolculuk hayatı geçirdiklerini ancak son yıllarda alt yapıdan sporcu yetişmediğini söyleyen Ali Uzuner hedefinin planlı ve programlı bir çalışma ile geleceğin sporcularını yetiştirmek amacında olduğunu söyledi.

Ali Uzuner Akyazı’da 30 tane amatör futbol takımı var. Bu takımlarda büyük küçük yaklaşık 3 bin lisanslı sporcu var. Bu takımlarımızdan 3-5 tanesi antrenman yapabiliyor. 5 yüz sporcunun antrenman yaptığını düşünürsek diğer 2 bin beşyüz sporcu antrenmansız bir şekilde sahaya çıkıyor.  Bu şekilde   Akyazı’da alt yapıdan sporcu yetiştirmemiz mümkün olmuyor. Bu kadar sporcunun yetiştirilmesi için bir Ali Uzuner yetmez. En az benim gibi 15-20 tane alt yapı hocası gerekir. Dedi. Uzuner sporcularının istediği kıvama  gelince bir spor kulübü satın almayı düşündüğünü ve kendi kategorilerinde liglere katılmayı planladığını da sözlerine ekledi.

 

Miniklerin pür neşe içinde geçen çalışmaları sırasında Ali Uzuner’e yine eski sporcu arkadaşlarından Ömer Akdağ yardım ediyor.

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ