Akyazı Magazin
Giriş Tarihi : 14-07-2017 22:50   Güncelleme : 14-07-2017 22:50

15 TEMMUZ DESTANINI ANMA ETKİNLİKLERİ 3.GECE NÖBETİ TUTULDU

Akyazı Belediyesi 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü anma etkinlikleri

15 TEMMUZ DESTANINI ANMA ETKİNLİKLERİ 3.GECE NÖBETİ TUTULDU

Akyazı Belediyesi 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü anma etkinlikleri kapsamında 11-15 Temmuz tarihleri arasında Akyazı Mili İrade ve Demokrasi Meydanında gerçekleşecek nöbetlerin 3 gecesinde Akyazılıların yoğun katılımı ve ilgisiyle gerçekleştirildi.

Akyazı Belediyesi tarafından Akyazı’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü anma etkinlikleri kapsamında 11-15 Temmuz arasında her gece saat 21.00 den sabah saat 05.30’a kadar tutulacak olan nöbetlerin 3.cü gecesinde Akyazı Mili İrade ve Demokrasi Meydanını dolduran binlerce Akyazılı ve protokol üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü anma etkinliklerine Akyazı Kaymakamı Ömer Kalaylı, Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan, Akyazı Askerlik Şubesi Başkanı ve Garnizon Komutanı Çağatay Ergü, Akyazı İlçe Jandarma komutanı Mustafa Hekimoğlu, 15 Temmuz Gazisi Serkan Sağlam, Akyazı İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Özdemir, Akyazı ilçe Müftüsü İzzet Şener, Cumhuriyet Başsavcısı Bahadır Altan Bayındır, Cumhuriyet Savcıları ve Adli Hakimler, Akyazı Belediyesi Başkan yardımcıları, Mustafa Kemal Aksakal ve Mustafa Tonyalı, Akyazı Belediyesi Meclis Üyeleri, Akyazı Muhtarlar Derneği Başkanı Bekir Durmuş, Gazi Süleyman Paşa Camii Emekli İmam hatibi Hüseyin Harputoğlu, Sivil toplum kuruluşları, Belediye Personeli, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Akyazı Gazi Süleymanpaşa Camii’nde Şehitlerin Ruhuna Atfen okuma Programı yapıldı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü anma etkinlikleri programı öncesinde 15 Temmuz şehitleri ve tüm şehitlerimizin ruhlarına atfen Akyazı Müftülüğü tarafından Akyazı Gazi Süleymanpaşa Camii’nde okuma programı yapıldı. Programa Akyazı Kaymakamı Ömer Kalaylı, Belediye Başkanı Hasan Akcan ve tüm protokol üyeleri ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Kuran-ı Kerim Tilavetleri ile program başladı.

Akşam namazı sonrasında başlatılan video gösterimleri yatsı namazına kadar devam etti. Yatsı namazı sonrasında Kuranı- Kerim tilavetleri ile başlayan programda ilk olarak saygı duruşu ve istiklal marşı okunmasının ardından tüm şehitlerimiz için dualar edildi. Açılışta ilk olarak Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan ve Akyazı Kaymakamı Ömer Kalaylı selamlama konuşması yaptılar.

Başkan Akcan’dan Akyazılılara Teşekkür

 Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan “ Öncelikle her gün bir önceki günden daha da fazla Akyazı Mili İrade ve Demokrasi Meydanını dolduran boş yer bırakmayan tüm Akyazılılara teşekkür ediyorum. Bu vatanın nöbetine böyle sadık evlatları, anaları, babaları var Allah hepinizden razı olsun. Bu tuttuğumuz nöbetleri, köprü üzerinde hainlerin yaptıklarını, Kahraman Ömer Halis Demir’i, Ankara’yı, İstanbul’u Meclisi şehitlerimizi ve gazilerimizi kısacası 15 Temmuz ihanetinin tamamını bizler gördük yaşadık gelecek nesillerimize de bizler aktaracağız bunları anlatmak hepimizin boynunun borcudur. Bu nöbetler işte bu yüzden önemlidir. Bu nöbetlerde birlik var birliktelik var bir olmak birlikte olmak var. Allah bu nöbetlere katılan herkesten razı olsun” dedi.

Kaymakam Ömer Kalaylı ‘da Akyazılıları Selamladı.

Akyazı Kaymakamı Ömer Kalaylı “ 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü anma etkinliklerimiz kapsamında nöbetlere katılan değerli Akyazılılar bu gece meydanları önceki günlerden daha da fazla doldurdu. Şu anda görünen çok güzel ve muhteşem bir manzara.  Halkımız ellerinde bayrakları ile vatan nöbetinde 7’den 70 ‘e nöbetlere katılan tüm Akyazılılara çok teşekkür ediyorum.

Umut Mürare’den muhteşem konser

Ezgi ve ilahi sanatçısı Umut Mürare Akyazı Belediyesi 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü anma etkinlikleri kapsamında sahneye çıkarak seslendirdiği birbirinden güzel ilahilerle Akyazılıları coşturdu.  Mürare Program sonunda ise Akyazılılar ile bol bol hatıra Fotoğrafı çekildi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü anma etkinlikleri 14 Temmuz Cuma ( bugün ) 4.Gece programı ise şöyle 

Akşam namazı sonrası 15 Temmuz video sinevizyon gösterimleri

Yatsı Namazı sonrasında program başlangıcı

Başkan Hasan Akcan ve Kaymakam Ömer Kalaylı Misafir Protokol Selamlama konuşmaları

STK ( Sivil Toplum Kuruluşları ) ve diğer kuruluşların konuşmaları

15 Temmuz Mektup Yarışması okuma programı

Mehteran Konseri

15 Temmuz Videoları Canlı Tv ve 15 Temmuz ile ilgili Film gösterimleri

Sabah Namazı

 

Çorba ikramı

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ