Akyazı Siyaset
Giriş Tarihi : 05-07-2017 20:16   Güncelleme : 05-07-2017 20:16

AK PARTİ AKYAZI’DA ADAYLAR HAZIR KITA

AK Partide İlçe ve İl Kongrelerine ilişkin takvim belirlenmesiyle birlikte

AK PARTİ AKYAZI’DA ADAYLAR HAZIR KITA

AK Partide İlçe ve İl Kongrelerine ilişkin takvim belirlenmesiyle birlikte gönlünden İlçe başkanı olmak isteyenlerde de bir telaştır başladı.

İl ve İlçe kongreleri önceki seçimlerde olduğu gibi yine tek adayla mı yapılacak. Yoksa birden fazla aday çıkıp kıyasıya bir mücadele mi sergileyecek henüz belli değil.

AK Parti’de belirlenen takvime göre önce mahalle delege seçimleri yapılacak ve seçilen delegeler İlçe kongresinde oylarını kullanıp İlçe Başkanı, İlçe yönetim kurulunu ve İl delegelerini belirleyecekler.

AK Partide seçim takviminin belirlenmesinden hemen sonra gönlünden İlçe Başkanı olmak isteyenlerin şimdiden kulislere başladığı gözlemleniyor.

Yapılacak olan İlçe kongresinde aday olacakların isimleri de keza siyasi kulislerde artık dillendirilmeye başlandı. Buna göre yapılacak olan İlçe kongresinde şu anda İlçe Başkanlığı görevini yürütmekte olan Fevzi Bora’nın tekrar aday olacağı biliniyor.

Fevzi Boraya rakip olarak gösterilen isimler arasında şu anda ortaya çıkan isimler arasında İlçe Yönetiminde görev yapmakta olan Eyüp Demirtaş ile Milletvekili Şaban Dişliye yakınlığı ile bilinen Adem Sağlam var.

Eski İlçe başkanlarından Osman Karaoğlan (Duba) ile bazı Belediye Meclis Üyeleri ve şu anda görevde olan İlçe Yönetim Kurulu üyelerinin bazılarının Adem Sağlam’ı destekledikleri yönünde haberler Akyazı’nın siyasi kulislerinde dolaşıyor.

Başkan Boraya rakip olacağı kesin gözüyle bakılan diğer aday Eyüp Demirtaş’ı da destekleyenlerin hayli fazla olduğu yönünde haberler yine siyasi kulislerde dolaşıyor.

Şu an itibarıyla AK Parti Akyazı’da İlçe başkanlığına talip olacağı yönünde orta çıkan isimler bunlar. Siyasette bir günün hatta bir saatin bile çok önemli olduğu bilindiğine göre seçim gününe kadar başka adaylarında çıkabileceği tahminler arasında yer alıyor.

Burada önemli olan aday adaylığı değil. Burada önemli olan aday olabilmek ve seçime katılabilmek. Geçmiş yıllarda olduğu gibi AK Parti Genel Merkezi tüm adayları Ankara’ya çağırıp aranızdan falanca kişiyi aday gösteriyoruz sizde onunla birlikte çalışın derse şaşmamak lazım. Çünkü AK Parti de hep böyle olmuştur. Yani Genel Merkez hangi ismi işaret ettiyse o aday olmuş diğerleri sudan sebeplerle seçime sokulmamışlardı. Bekleyip görmek lazım.

 

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ