Akyazı Siyaset
Giriş Tarihi : 04-07-2017 19:05   Güncelleme : 04-07-2017 19:05

BELEDİYE MECLİSİ TEMMUZ AYI TOPLANTISI YAPILDI

Akyazı Belediye Meclisinin Temmuz 2017 ayına ait olağan toplantısı yapıldı.

BELEDİYE MECLİSİ TEMMUZ AYI TOPLANTISI YAPILDI

Akyazı Belediye Meclisinin Temmuz 2017 ayına ait olağan toplantısı yapıldı. Belediye Başkanı Hasan Akcan’ın il dışında olması nedeniyle katılmadığı toplantı Başkan yardımcısı Mehmet Çakmak tarafından idare edildi.

Gündem Maddeleri

Gündemin 1.maddesi gereğince Belediye Meclisinin Ağustos ayı içinde tatil yapması kararı alındı.

Gündemin ikinci maddesinde yer alan Kuzuluk Mahallesinde bulunan Yukar7ı Hamam ve Atasoy Sokak arasında kalan sokak isminin Değirmen Sokak veya Değirmendere Sokak olarak değiştirilmesi ile ilgili olarak verilen teklif görüşülmek üzere Hukuk Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 3.maddesinde yer alan Cevat Ayhan Camii yanında bulunan aile parkına Akyazı’nın ilk Belediye başkanı olan Maksut Öztemel isminin verilmesi teklifi de görüşülmek üzere Hukuk komisyonuna havale edildi.

Gündemin 4.maddesinde yer alan Vakıf Mahallesinde bulunan 14006 sokak isminin şehit Mustafa Kılıç isminin verilmesine dair teklif de görüşülmek üzere Hukuk Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 5.maddesinde yer alan AK Bank arkasında bulunan ve mülkiyeti Belediyeye ait olan oto parkının katlı otoparka dönüştürülmesi ve kiralanması hususunda Belediye Meclisince Encümene yetki verilmesi hususu MHP’li bir üyenin muhalefeti ve diğer üyelerin evet oylarıyla istenen yetki verildi.

Gündemin 6.maddesinde yer alan Kuzuluk mahallesinde bulunan göl park alanı üzerinde kafeterya ve rekreasyon alanı yapılması konusunda belediye encümenine verilmesi istenen yetki verildi.

Gündemin 7.maddesinde yer alan şu anda mevcut olan Pazar yerinin içinde  3 adet halı saha ve sosyal donatı alanı bulunacak şekilde yeniden yapılması konusunda Belediye Encümenine istenen yetki verildi.

Gündemin5.maddesi oy çokluğu ile geçerken diğer maddeler ise oy birliği ile geçti.

Gündem dışı konuşmalar

Meclis toplantısında iki MHP’li üye gündem dışı söz alarak konuştu. İlk sözü MHP’li üye Hikmet Kurt aldı. Kurt, gündem maddelerinin kendilerine zamanında ulaştırılırken, ilave gündem maddelerini ancak toplantı sırasında görebildiklerini belirterek, gündem maddelerinde olduğu gibi ilave gündem maddelerinin de grup tarafından incelenebilmesi için zamanında kendilerine iletilmesi gerektiğini söyledi ve bu konuda hassasiyet gösterilmesini istedi.

İkinci sözü yine MHP’li Meclis üyesi Ruhi Yılmaz aldı. Yılmaz’da mezarlıkların bakımsız olduklarını söyledi ve ramazan bayramında vatandaş mezar ziyaretine gittiklerinde karşılaştıkları manzaranın hoş olmadığını belirterek, görev kimin ise onların üstlendikleri bu görevi layıki ile yapmalarını istedi.

Ruhi Yılmaz Belediyenin cenazelerde vermekte olduğu hizmette yetersiz kaldığını belirtti ve toplantıyı yöneten başkan yardımcısına Mahalleler arasında bir ayırım söz konusu mu? B ilmek istiyorum diye sordu.

Üçüncü sözü de yine MHP’li üye Harun Köymen aldı. Köymen ilave gündem maddelerinin normal gündem maddeleri gibi zamanında kendilerine ulaştarılması gerektiğini söyledi ve bugün görüşülmesi istenen üç ilave gündem de yer alan hususları grup olarak tetkik edebilmemiz için görüşmeyelim ve bu üç ilave gündem maddesi için ikinci bir toplantı yapalım önerisi getirdi ama bu öneri kabul edilmedi.

Çakmak yanıtladı

MHP’li iki meclis üyesinin sorularına toplantıyı yöneten başkan yardımcısı Mehmet Çakmak yanıt verdi. Çakmak, ilave gündem maddelerinin toplantıya kısa süre kala belirlendiğini söyledi ve bundan sonraki toplantılarda bu konuya daha dikkat ederiz şeklinde bir cevap verdi.

Ruhi Yılmaz’ın sorularına Çakmak’ın cevabı şöyle oldu “ İlçemiz sınırları içinde 300 civarında mezarlık var. Hem teknik bakımından hem de eleman bakımından bazen yetişemiyoruz. Mezarlıklar Müdürlüğümüzü daha da güçlendirmek için çalışma yapıyoruz. İnşallah kısa zamanda bu aksaklıklar sona erer. Cenaze hizmetlerinde de durumun aynıdır. Güçlendirme çalışmalarımız sürüyor. Mahalleler arasında bir ayırımın kesinlikle söz konusu değildir”

Toplantı tatlı yemek suretiyle son buldu

 

Akyazı Belediyesinin Temmuz ayına ait olan olağan meclis toplantısı Pazar günü yapılan Akbalık Yağlı Pehlivan güreşlerinin ağalık arttırmasını kazanarak 2018 yılının güreş ağası seçilen ve aynı zamanda Belediye Meclis Üyesi de olan Mehmet Öztürk’ün ikram ettiği baklavanın yenilmesi ile son buldu.

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ