Akyazı Spor
Giriş Tarihi : 03-07-2017 22:43   Güncelleme : 03-07-2017 22:43

AKYAZI AKBALIK’TA ZAFER ERZURUM'LU HAMZA KÖSEOĞLU’NUN

HAMZA KÖSEOĞLU ALTIN KEMERİN SAHİBİ

AKYAZI AKBALIK’TA ZAFER ERZURUM'LU HAMZA KÖSEOĞLU’NUN

HAMZA KÖSEOĞLU ALTIN KEMERİN SAHİBİ

Tarihi Akyazı Akbalık’ta Pazar günü 791 güreşçi boylarında derece yapabilmek için kıran kırana güreşler yaptı. Bu yıl 55 si yapılan Akyazı Akbalık Ayşecik güreşlerinin başpehlivanlığını finalde güçlü rakibi Mehmet Yeşil’i 30 dakika süren güreşten sonra yenen Erzurum'lu Hamza Köseoğlu Başpehlivan olurken altın kemerin de sahibi oldu. Başpehlivanlık güreşinde rakibine yenilen Antalya’lı Mehmet Yeşil sakatlandı. Mehmet Yeşil’e ilk müdahale  112 ekipleri tarafından saha içinde yapıldı. Sahadan sedye ile çıkarılan Yeşil ambulansla hastaneye kaldırıldı.  

SAYGI DURUŞU VE İSTİKLAL MARŞI

55. Akyazı Akbalık Güreşleri Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başladı. Küçük boylarda güreşler devam ederken Akbalık Muhtarı Rüstem Bilgi ve Güreş Ağası İdris Caymaz konuşmalarını yaptılar. Başpehlivanlar ilk defa elektronik ortamda kuralarını çektiler. Daha sonra Protokol ve ellerindeki bayraklarla birlikte saha içinde bir tur atarak halkı selamladılar.

KATILIM HAYLİ YÜKSEKTİ

Pazar günü Akyazı Akbalık’ta 54. yapılan tarihi yağlı pehlivan güreşlerine geçtiğimiz yıl 778 olan güreşçi sayısı bu yıl 791 le yeni bir rekor daha kırılmış oldu. Üstelik Pazar günü iki yerde daha güreşler olduğu halde.

Boylar içinde en yüksek güreşçi katılımı 90 güreşçi ile Küçük Orta Küçük Boy’da oldu. Kıran kırana geçen ve seyircileri hop oturtup hop kaldıran güreşlere sahne olan Akbalıkta birbirinden ünlü 35 pehlivan baş için soyundu ve attıkları güreşlerle alanı dolduran 20 bine yakın güreş severin haklı alkışlarını ve takdirlerini almaya başardı. Güreşler saat 21.45 te sona erdi. Seyirci bu saate kadar tribündeki yerinden kalkmadı.

2017 YILI AĞALIK AKYAZILI İŞ ADAMI MEHMET ÖZTÜRK’ÜN

Geçtiğimiz yıl gelenekler dışı ağalık seçiminin yapılmadığı Belediye Başkanı Hasan Akcan tarafından görevlendirilen Ağa İdris Caymaz bu yılki ağalığını da geçtiğimiz yıl olduğu gibi mükemmel bir şekilde yaptı. Bütün pehlivanlara adeta altın yağdırdı.

Bu yıl yapılan ağalık artırmasında 4 aday sandalyelerdeki yerini aldı. İş adamları İdris Caymaz, Mehmet Öztürk, Süleyman Yıldırım ve Abdullah Taşkın’ın katıldığı ağalık yarışması diğer adayların artırma sırasında çekilmesi ile 270 bin lira ile Akyazı’lı iş adamı Mehmet Öztürk’te kaldı.

4 yıl mükemmel bir ağalık yaparak Akbalık güreşlerinin çehresini değiştiren Ağa İdris Caymaz görevini yeni ağa Mehmet Öztürk’e devrederken gözyaşlarını tutamayarak duygulu anlar yaşadı.

AĞA TÜM MİSAFİERLERE YEMEK İKRAMINDA BULUNDU

Akyazı Akbalık güreşlerinin ağası İdris Caymaz güreşlere katılan misafirler ile güreşleri izlemeye gelen güreş severlerin tümüne yemek ikramında bulundu. İkram sırasında hem yemeklerin dağıtımı ve hem de misafirler ile güreş severlerin tamamının yemeklerini yiyebilmeleri için güreş ağası İdris Caymazın çalışmaları bizzat takip etmesi dikkat çekti.

AĞADAN ÖDÜL VE ALTIN YAĞMURU

Bu yıl ki güreşlerde boylarında dereceye giren güreşçiler güreşlerin ağası İdris Caymaz tarafından adeta ödül yağmuruna tutuldu. Boylarında birinci olan güreşçilere madalya ve kupalarının yanı sıra 8’er altın, ikinci olan güreşçilere madalya ve kupaları ile birlikte 5’er altın ve boylarında üçüncü olan güreşçilere de yine madalya ve kupalarının yanı sıra 4’er altın verildi. Ayrıca geçen yıl sadece başpehlivana verilen altın kemer bu yıl Başaltı Birincisine de verildi.

Ayrıca boylarında derece yapanlar ile güreşlere katılan tüm sporculara da önceden açıklanan para ödülleri güreşlerin hemen akabinde hak sahiplerine ödendi.

BU YIL 2 ALTIN KEMER

Bu yılki güreşlerde iki altın kemer vardı. Bunlardan biri geçen yıl olduğu gibi Başpehlivana  diğeri de Başaltı birincisine verildi.

KİMLER KATILDI

Bu yıl 54. Yapılan tarihi Akyazı Akbalık Ayşecik güreşlerinde Akyazı Kaymakamı Ömer Kalaylı, Belediye Başkanı Hasan Akcan ve Güreş ağası İdris Caymaz ev sahipliği yaparken, Milletvekili Zihni Açba, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, ASKF Başkanı Yaşar Zımba, Akyazı Ziraat Odası Başkanı Şener Bayraktar, Siyasi Partilerin İlçe Başkanları, İlçe Belediye Başkanları, Güreş Ağası İdris Caymaz’ın daveti üzerine çevre İl ve İlçelerin gelen güreş ağaları ve misafirler ile 20 bine yakın güreş sever düzenlenen güreşleri izleyenler arasındaki yerlerini aldı.

GÜREŞLERDEN NOTLAR

Güreş ağası İdris Caymaz tarafından Çorlu’dan sadece güreşler için özel olarak getirtilen atların güreş alanı içindeki gösterileri ilgiyle izlendi.

Güreşlerde Akyazı Belediyesi Mehteran bölüğü gösterileri ile alkış aldı.

Akbalık güreşlerine verdikleri katkılar nedeniyle Gazetecilere Ağa İdris Caymaz’a tarafından günün anısı olarak üzerinde kispet olan birer plaket verildi.

Güreşlere yoğun katılım vardı. 791 güreşçinin katıldığı güreşlerde yapılan güreşler tribünleri dolduran güreş severlerin büyük beğenisi kazındı. Güreş severler bu beğenilerini alkışları ile güreşçilere hissettirdi.

Başpehlivanlık güreşlerine Akbalık dışında 2 yağlı pehlivan güreşlerinin olmasına rağmen 35 güreşçi çayıra başpehlivan olabilmek için çıktı.

Akyazılı başarılı güreşçiler Abdülhamit Altun ve Adem Altun Organizasyonda görev aldıkları için güreşlere katılmadılar.

Güreşlerde Mehmet Yılmaz, Fevzi Çakır, Baki Sudakap, Sadullah Tanrıkulu, Recep Kılıç, Kenan Şimşek, Mehmet Atmaca ve Sabahattin Kangal kule hakemliklerini yaparken toplam 37 hakem görev aldı.

Hakem Komitesi  Savaş Tan’ı centilmen , en teknik Eyüp Özçakır, ve en iyi peşrev çeken Armağan Furuncu'yu seçti. Seçilen bu güreşçiler ödüllerini protokol üyelerinin ellerinden aldı.

GÜREŞLERİN SONUÇLARI

MİNİK 1 (52 GÜREŞÇİ)                                                  

1-    Furkan Alagöz                                 

2-    Gaffer Okan Türkmen

3-    Ersin Avcıl ve Emirhan Taş

MİNİK 2 (57 Güreşçi)

1-    Cengizhan Doğan

2-    Muhammet Enes Özcan

3-    Cafer Baysal ve Yusuf Fırat

TEŞVİK 1 (61 GÜREŞÇİ)

1-    Doğukan Toprak

2-    Ali Güleç

3-    Engin Atar ve Muhammet Biçer

TEŞVİK 2 (61 GÜREŞÇİ)

1-    Bayram Berk Karacan

2-    Rıza Durmuş

3-    Süleyman Cemal Coşkun ve Yurdahan Şimşek

TOZKOPARAN (60 GÜREŞÇİ)

1-    Mustafa Ali Çıldan

2-    Mihail Topal

3-    Muhammet Akman ve Mehmet Kırat

AYAK ( 68  GÜREŞÇİ)

1-    Ahmet Faruk Oğuz

2-    Serhat Çavuşoğlu

3-    Aziz Körk ve Celal Bayar Çilenker

DESTE KÜÇÜK BOY (76 GÜREŞÇİ)

1-    Enes Doğan

2-    Osman Kan

3-    Yakup Güle ve Abdülvasi Balta

DESTE ORTA BOY (48 GÜREŞÇİ)

1-    Ramazan Sarı

2-    Abdülkadir Kara

 3-Kerem Kahya ve İbrahim Çağlayan  

DESTE BÜYÜK BOY (20 GÜREŞÇİ)

1-    Muhammet Can Kuzay

2-    Tufan Güzel

3-    Nail Seyyar ve İsmail Durhan

KÜÇÜK ORTA KÜÇÜK BOY (90 GÜREŞÇİ)

     1-Ahmet Ali Avcı

     2-Hasan Güzeller 

     3-İlhan Kırmızıkan ve Mustafa Taş

KÜÇÜK ORTA BÜYÜK BOY (61  GÜREŞÇİ)

1-    Menderes saltık

2-    Yusuf Minta

3-    Oğuzhan Yusuf Altun ve Rıdvan Kaya

BÜYÜK ORTA 54 GÜREŞÇİ)

1-    Cengizhan Şimşek

2-    Mevlüt Kökten

3-    Rasim Saraç ve Tolga Turhan 

BAŞALTI (46 GÜREŞÇİ)

1-    Yusuf Korkmaz

2-    Hasan Borulu

3-    Tanju Gemici ve Cemali Küçük güçlü

BAŞ ( 35 GÜREŞÇİ)

1-    Hamza Köseoğlu (Erzurum))

2-    Mehmet Yeşil (Antalya)

3-    Şaban Yılmaz ve Ali Gürbüz

 

 

 

 

     

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ