Akyazı Spor
Giriş Tarihi : 30-06-2017 15:07   Güncelleme : 30-06-2017 15:07

AKYAZI SOKAKLARINDA DAVUL ZURNA SESLERİ

Akyazı Belediyesinin himaye ve ev sahipliğinde 2 Temmuz Pazar günü

AKYAZI SOKAKLARINDA DAVUL ZURNA SESLERİ

Akyazı Belediyesinin himaye ve ev sahipliğinde 2 Temmuz Pazar günü 55.si gerçekleştirilecek olan ve tarihi Akyazı Akbalık Yağlı Pehlivan güreşlerinin startı Cuma gününden verildi. Kenan Sofuoğlu parkında bir araya gelen Kaymakam Ömer Kalaylı, Belediye Başkanı Hasan Akcan ve Akbalık güreşleri ağası İdris Caymaz ve Akyazılı ve Sakaryalı yağlı pehlivan güreşçileri davul zurna eşliğinde çarşı içinde ve bazı caddelerde gösteri yürüyüşü yaptı ve Akyazılıları Pazar günü yapılacak olan güreşlere davet ettiler.

Belediye Başkanı Hasan Akcan güreşlerin eski hüviyetine kavuşabilmesi için ellerinden gelen her şeyi fazlasıyla yapmaya çalıştıklarını söyledi ve şu bilinmelidir ki, Akyazı Akbalık güreşlerinde başpehlivan olan güreşçi Kırkpınar güreşlerinde de başpehlivan olmaktadır. O nedenle Akyazı Akbalık güreşleri böyle bir özelliği de sahip olması bakımından güreşçilerimiz için önemli bir fırsattır açıklaması yaptı.

Güreş ağası iş adamı İdris Caymazda açıklamasında bu yıl üçüncü kez güreşlerin ağalığını yaptığını, ağalık yaparak Akyazı Akbalık güreşlerine katkı verdiği içinde kendisini mutlu hissetliğini söyledi ve bu yıl ki güreşlerimize tüm başpehlivanlar katılacaktır. Bu yıl güreşlerde Akyazılı güreş severler yağlı güreşe doyacaklardır dedi.

Yürüyüş sırasında güreşlerin ağası İdris Caymazın hediye edeceği altın kemerlerde görücüye çıkarıldı.

Akbalık güreşlerinin programı şöyle belirlendi;

2 Temmuz 2017 Pazar günü saat 10.00 da açılış, saygı duruşu ve istiklal marşının okunması.

Açılış konuşmaları

Pehlivanların geçit töreni

Güreş müsabakaları

Dereceye giren pehlivanların ödül töreni

2018 yılı güreş ağası seçimi

Final müsabakası

 

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ