Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 25-06-2017 07:41   Güncelleme : 25-06-2017 07:41

RAMAZAN BAYRAMI BAŞLADI

11 Ayın Sultanı Ramazan ayının sona ermesi ile Ramazan Bayramını da idrak etmeye başladık

RAMAZAN BAYRAMI BAŞLADI

11 Ayın Sultanı Ramazan ayının sona ermesi ile Ramazan Bayramını da idrak etmeye başladık. İlk Bayramlaşma da bayram namazlarını kıldığımız camilerimizde gerçekleşti.

CEVAT AYHAN CAMİİNDE BAYRAM NAMAZI VE BAYRAMLAŞMA

Eski Bakanlarımızdan Cevat Ayhan adına inşa edilen Eski Kubbeli Yeni Camide ilk bayram namazı kılınırken ilk Bayram namazı da kılındı. Yeni Cami semti sakinlerinin tamamen doldurduğu Cevat Ayhan Camiinde  Caminin  emekli müezzini Mustafa Asan’ın Ramazan ayının faziletlerini ve bayramların önemini belirten vaazı sonrası Cami imam hatibi Metin Kolay’ın kıldırdığı bayram namazı ile ilk bayramlaşma da cami içinde cemaatin  birbiri ile bayramlaşması ile  bayramı idrak etmeye başladı.

MAGANDALAR YİNE İŞ BAŞINDAYDI

Her bayramda alışıla gelen magandalar bayram namazı çıkışında yine silahlarına davrandılar. Saatler süren silah sesleri Akyazı semalarını inletti. Silah atılmaması yönünde bu kadar yayınlar yapıldığı ve vatandaşlar uyarıldığı halde  insanlarımız neden silah atma sevdalarını bayram günleri göstermek isterler anlaşılır gibi değil. Silah sesleri ile geçen saatler süresince magandaların attıkları silahlardan çıkan kurşunların bir canı yakmamış olması bayram sevincimize gölge düşürmemesi ise yüreklerimize su serpti.

Artık insanlarımız bu anlamsız ve toplumumuzu oldukça tedirgin eden ve istenmeyen kazalarla sonuçlanabilen silah atma sevdasından vaz geçmeli diyoruz ve Mübarek Ramazan Bayramınız tebrik ediyoruz.

 

Ramazan Bayramının ilk günü Kaymakamlıkça düzenlenen bayramlaşma bu yıl ilk defa tüm kurum ve kuruluşların katılımı ile Kenan Sofuoğlu parkında kutlanacak. Kutlama saat 14.00 te.

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ