Akyazı Asayiş
Giriş Tarihi : 24-06-2017 18:22   Güncelleme : 24-06-2017 18:22

GÖZ YAŞLARI İÇİNDE DEFNEDİLDİLER

Dün saat 14.00 sıralarında Kuzuluk Aguapark havuzunda yüzerken

GÖZ YAŞLARI İÇİNDE DEFNEDİLDİLER

Dün saat 14.00 sıralarında Kuzuluk Aguapark havuzunda yüzerken elektrik akımına kapılarak hayatlarını kaybeden 5 kişi bu gün düzenlenen törenlerle toprağa verildi.

Akyazı’nın tanınmış ailelerinden Kaliç  Ailesinden Abdullah Kaliç’in oğlu Akyazı Anadolu Lisesi öğrencisi  Mert Kaliç Akyazı Gazi Süleyman  Paşa Camiinde  kılınan öğle ve cenaze namazı sonrası merkez mezarlığında;

Havuz faciasının diğer mağdurlarından  Akyazı Hastane Mahallesi halkından  Kuzuluk’taki Agua park sahibi Mehmet Kaya ve oğlu  Kadir Kaya’nın cenazesi bugün Yeşildirek camiinde  kılınan öğle namazı ce cenaze namazı sonrası  Süt fabrikası yanındaki aile kabristanlığında;

Aynı kazada hayatını kaybeden Kuzuluk şose mahallesi halkından Sezer Yıldırım Geç’in oğlu Gökay Yıldırım Geç’in cenazesi Kuzuluk Şose Mahallesi merkez camiinde kılınan öğle ce cenaze namazı  sonrası Kuzuluk Şose mahallesi mezarlığında;

Akyazı Boztepe Mahallesi halkından  Kemal Ünlütürk’ün oğlu  Nurullah Ünlütürk’ün cenazesi  Boztepe Mahallesinde kılınan öğle namazı ve cenaze namazı sonrası aile kabristanlığında toprağa verildiler.

Cenazelerin evlerinden ve camilerden kaldırılışı sırasında feryatlar ve göz yaşları yürekleri dağladı.

Olay nasıl olmuştu

23 Haziran Cuma günü saat 16.30 sıralarında Kuzuluk Şose Mahalle İhlas Kaplıca evleri yakınlarında bulunan agua park havuzuna yüzmek için giren Gökay Yıldırımgeç (15) Nurullah Ünlütürk (16) ve Mert Kaliç (17)  elektrik akımına kapıldılar. Yüzmek için havuza giren çocukların suda çırpındıklarını gören işletme sahibi Mehmet Kaya (58) ve oğlu Kadir Kaya (29) çocukları kurtarmak için havuza atlayınca onlarda elektrik akımına kapılarak hayatlarını kaybetmişlerdi.

Bir genç yaralı kurtuldu

Kuzuluk Mahallesinde meydana gelen elim faciada Zafer Kerim isimli çocuk ise suya girmek için havuz demirlerini tutunca elektrik çarpmış ve yaralanmıştı. O zaman havuzda elektrik kaçağı olduğu anlaşılıp havuza giden elektrik kesilmişti.

Önce Akyazı Devlet Hastanesine sonra da Adli Tıp Kurumuna

Olay mahalline çok kısa sürede gelen 112 sağlık ekipleri havuzdan çıkardıkları 5 kişinin de hayatlarını kaybettiklerini belirledi ve cenazeleri ambulanslarla Akyazı Devlet hastanesine oradan da Akyazı Cumhuriyet Savcısının isteği üzerine İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

Kaymakam ve Belediye Başkanı da İstanbul’a gittiler

Cenazelerin Adli Tıp Kurumuna sevk edilmesi üzerine Akyazı Kaymakamı Ömer kalaylı ve Belediye Başkanı Hasan Akcan’da cenazelerle birlikte İstanbul’a gittiler.

Eski Akyazı Kaymakamı Cemalettin Özdemir devreye girdi

Akyazı Kaymakamı Ömer Kalaylı ve Belediye Başkanı Hasan Akcan bir taraftan İstanbul’a gitmek için yol alırken diğer taraftan da mesainin sona ermesi nedeniyle Adli Tıp Kurumunda işlemlerin kısa sürede yapılabilmesi ve cenazelerin sabaha kadar Akyazı’ya getirebilmek için Akyazı’nın efsane Kaymakamlarından ve İstanbul Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir’le temasa geçtiler. Vali Yardımcısı Özdemir’in girişimlerine aslen Kuzuluk mahallesinden olan Gebze Cumhuriyet Başsavcısı Cemil Kuyu’nun da gayretleri eklenince Cumartesi günü sabahı saat 02.20 sıralarında cenazeler Adli Tıp Kurumundan alınarak önce Sakarya’ya getirildi ve burada yıkandıktan ve kefenlendikten sonra sabah erken saatlerde ailelerine teslim edildi.

Gözyaşları sel oldu yakılan ağıtlar yürekleri dağladı

Gökay Yıldırımgeç’in cenazesi Kuzuluk Şose Mahallesi Merkez Camiinde, Nurullah Ünlütürk’ün cenazesi Boztepe Mahallesinde, Mert Kaliç’in cenazesi Gazi Süleyman Paşa camii’nde, işletme sahipleri Mehmet Kaya ve oğlu Kadir Kaya’nın cenazeleri de Akyazı Yeşildirek Camiinde kılınan öğle namazı ve ardından kılınan cenaze namazından sonra aile mezarlıklarına defnedildi. 

Cenazelerin evlerinden alınışı ve din görevlilerinin helalık alışları esnasında göz yaşları sel olup aktı ve hayatlarını kaybeden çocukların anne, baba ve yakınlarının yaktıkları ağıtlar ise adeta yürekleri dağladı.

İçişleri Bakanı telefonla taziyelerini iletti

Kuzuluk mahallesinde meydana gelen havuz faciasında 5 kişinin hayatını kaybetmesi nedeniyle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Akyazı Kaymakamı Ömer Kalaylıyı telefonla arayarak taziyelerini ve üzüntülerini iletti ve hayatlarını kaybedenlerin ailelerine de başsağlığı dileklerini iletmesini istedi.

Kaymakam açıklama yaptı

Akyazı Kaymakamı Ömer Kalaylı beraberinde Belediye Başkanı Hasan Akcan olduğu halde faciayla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı. “ Olay hepimizde derin üzüntü yaratmıştır. Olayı haber aldığımız andan itibaren olay mahalliden İstanbul Adli Tıp Kurumuna ve cenazelerin tekrar Akyazı’ya getirilip ailelerine teslim edilmesine kadar geçen süreyi adım adım birlikte takip ettik. Olayla ilgili olarak parkın elektrik işini yapan bir kişi gözaltına alışmış ve soruşturması sürmektedir. Gelişmeler oldukça bilgileri kamuoyuyla paylaşacağız. Hayatlarını kaybedenlere Allahtan rahmet kederli ve acılı ailelerine de sabır ve başsağlığı diliyorum^

Kimler katıldı

Cenazelerin ayrı ayrı camilerde kılınan namazlardan sonra defnedilmesi nedeniyle protokol ve cemaat tüm cenaze evlerini ve camileri, yetişemediklerinde de mezarlıklara giderek ailelere başsağlığı dileğinde bulundular.

Düzenlenen cenaze törenlerine AK Parti Sakarya Milletvekilleri Ayhan Sefer Üstün ve Mustafa İsen, MHP Milletvekili Zihni Açba, eski Milletvekili Ali İnci, Kaymakam Ömer Kalaylı, Belediye Başkanı Hasan Akcan, MHP İl Başkanı Levent Bülbül, AK Parti İl Başkan yardımcıları, İl Jandarma Komutanı Albay Emin Dursun, Belediye Başkan Yardımcıları, İl ve İlçelerde görev yapan Kamu Kurum Müdürleri, Siyasi Partilerin İlçe başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları, STK Başkan ve yöneticileri ile kalabalık cemaat katıldı.

 

 

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ