Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 21-06-2017 15:15   Güncelleme : 21-06-2017 15:15

SAKARYA’YA TURİZM GÖNÜLLÜSÜ VALİ

Yayımlanan son kararname ile Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş Merkez alındı.

SAKARYA’YA TURİZM GÖNÜLLÜSÜ VALİ

Yayımlanan son kararname ile Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş Merkez alındı. Yerine ise Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu atandı.

Son kararname ile merkeze alınan 20 Vali arasında bulunan Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş’un yerine atanan Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu 1960 Çorum/Sungurlu doğumlu. 1983 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olan ve bir yıl Hakimlik yapan Sakarya’nın yeni Valisi Balkanlıoğlu, Kırklareli’nde Kaymakam adaylığı, İpsala ve Ulus Kaymakam Vekilliği, Kütahya Aslanapa, Muş Malazgirt, Erzincan Refahiye, Balıkesir Sındırgı, Edirne Uzunköprü, İstanbul Bağcılar İlçelerinde Kaymakamlık yaptı. Sakarya’nın yeni valisi Balkanlıoğlu 2.5 yıl kaldığı orduda ilin turizm potansiyelini artırmak için yaptığı çalışmalarla dikkati çekmiş ile  bir yılda gelen turist sayısını 200 binden 600 bine çıkarmayı başarmıştı.

Sakarya ve bilhassa Akyazı’daki turizm potansiyelini dikkate alırsak yeni valimiz bizim için büyük şans gibi görünüyor.

 

Sakarya’nın yeni Valisi İrfan Balkanlığoğlu sırasıyla Bingöl, Afyon Karahisar ve son olarak da Ordu Valiliği yaptı. Başarılı bir bürokrat olan ve başarılarından ötürü de çeşitli ödüller kazanan Sakarya’nın yeni Valisi Balkanlıoğlu evli ve iki çocuk babası.

Renkli kişiliği ile kendini hep ön planda tutmayı başaran Hüseyin Avni Coş 15 Temmuz Darbe girişimi gecesi aşağıdaki resmi ile Türkiye'de  gündem oluşturmuştu.

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ