Eğitim
Giriş Tarihi : 25-05-2017 16:50   Güncelleme : 25-05-2017 16:50

DOĞA KOLEJİNİN BİRİNCİSİ AKYAZI’DAN

Dün gece Sakarya’nın önemli ve başarılı okullarından ÖZEL DOĞA KOLEJİ orta okul kısmında

DOĞA KOLEJİNİN BİRİNCİSİ AKYAZI’DAN

Dün gece Sakarya’nın önemli okullarından ÖZEL DOĞA KOLEJİ orta okul kısmında mezuniyet gecesi vardı.

Kalabalık bir davetlinin katıldığı mezuniyet gecesi gerek görsellikleriyle ve uygulamalarıyla tam anlamıyla mükemmeldi.

Okul Bahçesinde gerçekleşen mezuniyet töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başladı. Mezun olan öğrencilerin yerlerini almasının ardından üçerli kolla kendilerine ayrılan bölümlerdeki yerlerini aldılar.

Törende ilk konuşmayı Ortaokul Meclis Başkanı Edip Kalaycıoğlu yaptı.  Daha sonra okul Müdürü  Büşra Sarıoğlu söz alarak mezun olan öğrencilerine bundan sonraki yaşamlarında başarı sağlık ve mutluluk dileklerini bildirdi.

Konuşmaların ardından  okul birincisi Yavuzalp Yusuf Mutlu kürsüye davet edilerek mezuniyet belgesi  ve birincilik ödülünü Kurucu Kenan Taçyıldız’ın elinden aldı.

Yavuzalp Yusuf Mutlu ve diğer dört arkadaşı ile birlikte kurucu Kenan Taçyıldız’ın TEOG sınavlarının her hangi birinde 500 tam puan alacaklar  İçin verdiği tatil  ödülünü de almış oldular.

Ödül töreninin ardından Okul Birincisi aynı zamanda Akyazı Konuralp İlkokulundan mezun olan Yavuzalp Yusuf Mutlu konuşmasını yapmak üzere kürsüye geldi ve şunları söyledi.

“ Değerli öğretmenlerim, saygıdeğer  ailelerimiz ve sevgili arkadaşlarım. Bugün kendimi hem gururlu, hem hüzünlü, hem de sevinçli hissettiğim bir gün. Duygularım böylesine karmakarışık işte. Gururluyum çünkü Doğa ailesinin başarılı bir üyesi olarak karşınızdayım. Hüzünlüyüm çünkü acı ve tatlı anılarla geçen bir dönemi  uğurluyoruz hep birlikte. Sevinçliyim çünkü emeklerimizin karşılığını alıp başarı merdiveninde  bir basamak daha yükseldik.  Değerli misafirler bizler doğa ile iç içe olan bu güzel kampüste güçlü bir akademik eğitimi almamızın yanında adeta hayatın bir provasını yaptık. Emek harcamayı, hayal kurmayı, üretmeyi, paylaşmayı ve arkadaşlığı öğrendik. İyi ve kötüyü ayırt ettik. İnsanın ve insanlığın değerini idrak ettik. Her zaman dürüst ve doğru olmayı ilke edindik. Ülkemizin ve birlikteliğimizin değerini kavradık. Şimdi nice anılar ve güzel  duygular içinde bu keyifli tecrübeyi tamamlıyor, gideceğimiz liselerimizde yeni tecrübeler için adım atıyoruz. Bizler tıpkı bizden Ancak bizler öncekiler gibi mevsimlik çiçek misali bu okuldan gelip geçiyoruz.  Bizler için orta okul mevsimi bitecek yeni bir dönem olan lise mevsiminde  çiçek açmaya devam edeceğiz. Bizlerin yetişmesinde  ve olgunlaşmasında büyük rol oynayan öğretmenlerim ; emekleriniz ve hoş görüleriniz için hepinize teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum. Sizlere olan saygım yaşım büyüdükçe büyüyecek ve sizler kalbimin bir köşesinde daime yaşayacaksınız.  Sevgili arkadaşlarım; bu hedefe beraber hazırlandığımızı unutmayalım.  Sıralamamız bindelik yüzdelerle yapıldı. Dolayısı ile burada bir tane birinci yok. Hepinizin adına söz verilen bir mezun öğrenci var. Tüm arkadaşlarımı sevgiyle kucaklıyor, birbirimizi unutmama sözü veriyorum.  Adet üzerine güzel eserler  ve başarılar özel kişilere hediye edilir.  Ben de başarımı borçlu olduğum ailem ve özellikle Anneme hediye ediyorum. Seni çok seviyorum anneciğim.” Diyerek sözlerini tamamladı.

Törende daha sonra bayrak devir teslim töreni yapıldı.  Okul Birincisi olan Yavuzalp Yusuf Mutlu bayrağı öperek 7. öğrencisi arkadaşına devretti ve daha sonra da okul birincilerinin isim plakalarının yazılı olduğu kütüğe kendi adını çakarak Doğa Kolejinin unutulmazları arsına girdi.

Tüm öğrencilere öğretmenleri tarafından mezuniyet belgelerinin verilmesi  kep fırlatma ve havai fişek gösterisi ile devan eden mezuniyet gecesi,  öğretmen veli ve öğrencilerin müzik eşliğinde geç saatlere kadar doyasıya  eğlenmesiyle son buldu.

 

 

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ