Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 23-05-2017 20:48   Güncelleme : 23-05-2017 20:48

ÜÇÜ BİR YERDE KURAN KURSU TEMELİ, CAMİ AÇILIŞI, HİCAZET TÖRENİ

Akyazılılar dün üç etkinliğe birden tanıklık ettiler ve maneviyat

ÜÇÜ BİR YERDE KURAN KURSU TEMELİ, CAMİ AÇILIŞI, HİCAZET TÖRENİ

Akyazılılar dün üç etkinliğe birden tanıklık ettiler ve maneviyat yüklü bir gün geçirmenin engin mutluluğunu yaşadılar.

Kız Kuran kursu temeli atıldı

Yağmura rağmen katılımın yüksek olduğu törenlerde ilk olarak Kız Kuran kursunun temeli atıldı. İlçe Müftüsü İzzet Şener ve Kıraat Eğitim Derneği Onursal Başkanı Hüseyin Harputoğlu tarafından atılan Kız Kuran Kursunun en kısa sürede tamamlanıp hizmete sokulacağı yetkililer tarafından açıklandı.

Cami açılış töreni

Akyazı Kıraat Eğitim Derneğinin Onursal Başkanı Hüseyin Harputoğlu’nun önderliğinde İstanbullu hayırsever iş adamı Hakkı Kaan Biter tarafından 4 milyon lira harcama yapılarak yaptırılan Darül Kurra camiinin açılışı da bu etkinlikler kapsamında yapıldı.

Akyazı Kaymakam Vekili ve Hendek Kaymakamı Orhan Burhan Camii açılışında yaptığı konuşmada şunları söyledi “ Böylesine maneviyat yüklü bir günde Akyazılılarla birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bu önemli eserin yapılmasını sağlayanlarla 4 milyon lira gibi önemli bir masraf yaparak camii inşaatını tamamlayan değerli iş adamı Hakkı Kaan Biter’e teşekkür ediyorum”

Konuşmaların tamamlanmasının ardında da 4 milyon lira harcama yaparak camiinin yapımını sağlayan İstanbullu İş adamı Hakkı Kaan Biter’e Akyazı Kıraat Eğitim Derneği Onursal Başkanı Hüseyin Harputoğlu, Akyazı Belediyesi adına Belediye Başkan Vekili Mustafa Kemal Aksakal ve İlçe Müftüsü İzzet Şener birer plaket vererek teşekkür ettiler.

Konuşmalar ve plaket takdiminden sonra da törene katılan protokol tarafından kurdele kesilmek suretiyle Darül Kurra Camisi ibadete açıldı.

İcazet töreni

Akyazı Kıraat Eğitim Derneği Onursal Başkanı ve Şeyh’ül Kurra Hüseyin Harputoğlu hoca tarafından yetiştirilen ve Aşere, Takrib, Tayyibe eğitimi alan 18 Kurra Hafızın icazet merasime geçildi.

Konuşmalar ve Kuran-ı Kerim okuyanlar

İstanbul Pendik Haseki Eğitim Görevlisi Aziz Çınar’ın başarıyla sunduğu düzenlenen icazet töreninde Akyazı Kıraat Eğitim Derneği adına Muhammet Nurullah Dindar, İlçe Müftüsü İzzet Şener, İl Müftü Vekili Yunus Acar, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Daire Başkanı Bünyamin Albayrak birer konuşma yaptılar ve emeği geçenlerle sabırla eğitim alan hafızları kutladılar.

İstanbul’dan  Ali Derman, Metin Ç akar ve Talip Akbal ve Bursa’dan gelen Hasan Akdağ Kuran-ı Kerimi güzel sesleri ile okuyarak törene katılanları adeta mest ettiler.

Kurra Hafızlar terledi

Aşere, Takrib ve Tayyibe eğitimlerini tamamlayan 18 Kurra Hafız icazet belgesini alabilmek için Reisü’l Kurra Vekili Mustafa Demirkan’ın huzurunda okumalarını yaptılar. Heyecanlı oldukları gözlenen Kurra Hafızlar sınıflarını geçerek icazet almaya hak kazandılar.

Belge töreni ve hediyelerin verilmesi

Sakarya’dan M.Furkan Işık, Yuşa Kamiloğlu, Numan Özdemir, M.Emin Yıldız, Abdülhalik Serdaroğlu ve Fatih Ateş, Mardin’den Hamza Atış, Resül Şoyben ve Ramazan Durul, Düzce’den Mahmut Kurban ve Cihat Olgun, İsbtanbul’dan Osman Aras ve Ömer Aras, Uşak’tan Ahmet Yüksel, Mersinden A.İmran Karagücük, Rize’den M.Masum Özçelik, Malatya’dan M.Emin Aslan ve Afyon’dan Ahmet Şen olmak üzere toplamda 18 Kurra Hafız törene katılan protokol üyelerinden hem icazet belgelerini hem de kendilyeri için hazırlanmış olan hediye paketlerini aldılar.

İkram

Temel atma, açılış ve icazet törenlerinin tamamlanmasının ardından kılınan öğle namazına müteakip törenlere ev sahipliği yapan Akyazı Kıraat Eğitim Derneği tarafından hazırlanan yemek ikramı yapıldı. Yemeklerini yiyen protokol ve misafirler Akyazı’dan ayrıldılar.

Kimler katıldı

Üçü bir yerde diye tabir edilen törenlere Akyazı Kaymakam Vekili ve Hendek Kaymakamı Orhan Burhan, Akyazı Belediye Başkan Vekili Mustafa Kemal Aksakal, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Daire Başkanı Bünyamin Albayrak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da hocası olduğu söylenen Mustafa Demirkan, Fatih Müftüsü Vahap Kapıcıoğlu, Ümraniye Müftüsü İlyas Yılmaztürk, Hayrat Müftüsü Mustafa Kayış, Yomra Müftüsü Hayrettin kılıç, Sakarya İl Müftü Vekili Yunus Acar, eski Sakarya Müftüsü Ahmet Şark, Akyazılı ünlü hoca Mehmet Talu, Bursa Yenişehir Müftüsü Mehmet Şenokur, İstanbul, Kocaeli, Bursa, Düzce, Bolu başta olmak üzere ülkenin çeşitli yerlerinde görev yapmakta olan din görevlileri, Sakarya Üniversitesinde lisans eğitimi almakta olan Nijerya, Yemen ve Türki Devletlerden öğrenciler ile kalabalık bay ve bayan cemaat katıldı

.  

 

 

 

 

 

 

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ