Eğitim
Giriş Tarihi : 19-05-2017 00:16   Güncelleme : 19-05-2017 00:16

ŞEHİT YÜZBAŞIDA BİLİM ŞENLİĞİ

Akyazı Şehit Yüzbaşı Halil İbrahim Sert Lisesinde Bilim Şenliği yapıldı

ŞEHİT YÜZBAŞIDA BİLİM ŞENLİĞİ

Akyazı Şehit Yüzbaşı Halil İbrahim Sert Lisesinde  Bilim Şenliği yapıldı. Şenlikte Okulun Biyoloji dersi öğretmeni Turhan Turan rehberliğinde öğrencilerin 4. Biyoloji Bilim Şenliği Etkinliği çerçevesinde yıl içerisinde yapmış olduğu çalışmalardan 150 yi aşkın eder sergilendi.

Okul Bahçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililer, veliler, öğretmenler ve öğrencilerin katıldığı törenle açılan sergi öncesi sergi hakkında bilgi veren Biyoloji Öğretmeni Turhan Turan biyolojinin öneminin altını çizerken öğrenciler yaptıkları bilimsel araştırmalarla hem bilgilerini artırdılar, hem becerilerini geliştirdiler ve de önemli projelere imza atarak daha şimdiden topluma ve kendilerine yararlı olabilecek eserler meydana getirdiler dedi.

Törende ayrıca Yurt çapında Biyoloji dalında açılan proje yarışmalarına katılan Abdülkadir Bayram, Melike Demir,Sema Onat, Rabia Demirci,  Tuğçe Karakaş,Şura Arıkan, Yunus Emre Türkyılmaz, Selen Yağmur Haşar ve Buse Karabayır’a İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Özdemir tarafından birer plaket verildi.

Ayrıca Sakarya İlinde 145 projenin katılımı ile yapılan TOYOTA Liseler arası proje yarışmasında dereceye giren 10/D sınıfı öğrencileri  Zühre Çetin ile Şefgüzar Ahsen Nambil’e de birer ödül verildi.

Konuşmaların ardından serginin açılışı İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Özdemir ve diğer okul müdürleri tarafından yapıldı.

Akyazı Cumhuriyet Ana Okulu öğrencilerinin de katıldığı Seride stantları ayrı ayrı gezerek proje sahiplerinden bilgi alan davetliler en beğendikleri eserleri de puan vererk değerlendirmede bulundular.

 

 

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ