Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 29-03-2017 16:05   Güncelleme : 29-03-2017 16:05

KAYMAKAM ÖMER KALAYLI : MAALESEF OKUMA KARNEMİZ ÇOK ZAYIF

Yurdumuzda Her yıl Mart Ayının son haftası kütüphaneler haftası olarak kutlanıyor

KAYMAKAM ÖMER KALAYLI : MAALESEF OKUMA KARNEMİZ ÇOK ZAYIF

Yurdumuzda Her yıl Mart Ayının son haftası kütüphaneler haftası olarak kutlanıyor. Hafta dolayısı ile Akyazı’da da bir tören düzenlendi.

Kıonralp İlkokulunca hazırlanan tören Merkez Kenan Sofuoğlu Parkında gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesi ile başlayan törende Okul Müdürü Erol Açıkel haftayı açış konuşmasında okulumuz olarak hazırlamış olduğumuz kütüphaneler haftası programına hoş geldiniz dedi ve katılımcılara teşekkür etti. Programda konuşan Belediye Başkanı Hasan Akcan Kütüphaneler Haftasının hayatımızın en önemli haftası olduğunu belirterek dinimizin ilk emrinin de oku olduğunu hatırlattı. Kitao okumak bizleri her türlü kötülüklerden uzak tutar, bize doğruyu, güzeli, iyiyi gösterir. Kitaplar sayesinde hayal dünyamız da zenginleşir. Mükemmel insan olmayı da Kitap okumakla gerçekleştiririz. Dedi.

Daha sonra söz alan Kaymakam Ömer Kalaylı da konuşmasında şunları söyledi. Kamu oyunda kitap okumanın önemini anlatabilmek ve farkındalık oluşturmak amacı ile kütüphaneler haftasının çeşitli etkinliklerle kutlanmakta olduğunu belirterek bilgi çağında yaşıyoruz. Ülkeler bu konuda yarışıyor. Bilgiyi geliştiren, kullanan bilgi üreten toplumlar ayakta kalıyor ve en gelişmiş ülkeler arasına giriyor. Bizim de kalkınıp gelişip bu ülkeler arasında yer alabilmemiz için sürekli okuyan ve okuduğunu anlayan, anladığını da geliştirip bir sonraki nesillere aktarabilen nesiller olmamız lazım dedi. Bu anlamda kütüphaneler kitap okunan mekanlar olmanın dığında bilginin kaynağı olan mekanlardır. Diyen Kaymakam Kalaylı okuma konusunda maalesef okuma karnesinin çok zayıf olduğunun altını çizdi. Millet olarak okuyan bir toplum değiliz, yediden yetmişe okumuyoruz. Çocuklarımız bizlerden daha iyi ama onlarda bile okuma oranı düşük diyen kaymakam Kalaylı  bazı istatistikler vererek kitap okuma oranlarımızın acı gerçeklerini ortaya koydu. Ülkeler arasında karşılaştırma yapan Kaymakam Kalaylı bir japon’un yılda 25 kitap okuduğunu söyledi ve Türkiye’de ise bir kişinin on yılda bir kitap okuduğunu söyledi. Ancak umutsuzluğa kapılmaya gerek yok. Bu oranları çocuklarımızdan başlayarak yükseltme çalışmalarımızı hızlandıracağız. Beşeri sermayemiz olan insan gücümüzü okumayla, öğrenme ile bilgiyle  buluşturursak kısa zamanda medeni ülkeler arasında yerimizi alırız dedi.

Kaymakam Kalaylı konuşmasını ilçemizde yeterli bir kütüphanemiz yok. Başkanımızın da vereceği destekle yeni bir binaya kavuşmamız yanında okul kütüphanelerinin kitapla zenginleştirilmesi, kahvehanelerimizde kitap köşeleri açarak okumayı teşfik edeceğiz bu duygularla haftanızı kutluyorum diyerek tamamladı.

Konuşmaların ardından Konuralp İlkokulu öğrencilerinin hafta ile ilgili hazırladıkları program izlendi. Programda haftanın önemini belirten konuşmalar, şiirler, piyes ve şarkılarla tamamlandı.

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ