Akyazı Siyaset
Giriş Tarihi : 06-03-2017 14:11   Güncelleme : 06-03-2017 14:11

MALİYE BAKANI TOPAĞAÇ’TA YÜZDE YÜZ EVET İSTEDİ

Maliye Bakanı Naci Ağbal Anayasa değişikliği için 16 Nisan tarihinde yapılacak olan

MALİYE BAKANI TOPAĞAÇ’TA YÜZDE YÜZ EVET İSTEDİ

Maliye Bakanı Naci Ağbal Anayasa değişikliği için 16 Nisan tarihinde yapılacak olan halk oylamasında yüzde yüz evet beklediklerini saöyledi.

Maliye Bakanı Akyazı’ya gelişinde ilk olarak AKP İlçe teşkilatına uğradi. Burada çiçeklerle karşılanan Maliye Bakanı karşılayanların tek tek elini sıkarak onları selamladı.

İlçe Başkanı Fevzi Bora Bakan’a yapılan hazırlıklar hakkında kısa bir bilgi sundu. Bora refendumda evet oyu için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini ifade ederek Bakan’a ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

Milletvekilleri adına Şaban Dişli’nin konuşmasını müteakip söz alan Maliye Bakanı Naci Ağbal Topağaç halkından 16 Nisan tarihinde yüzde yüz evet oyu ile rekor bekliyorum dedi.

Özellikle hanım ve genç kardeşlerimden bemim ricam referandum gününe kadar girmediğiniz cadde sokak ve ev kalmamalı, herkesle konuşup anayasa değişiklinin nedenlerini anlatmalısınız. Dedi.

Bakan Ağbal İlçe teşkilatı ziyaretinin ardından Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Kaymakam Ömer Kalaylı, Belediye Başkanı Hasan Akcan ve İlçe Başkanı Fevzi Bora ile birlikte Şehit Polis Furkan Çelik ve Uzman Çavuş Yunus Aktaş’ın ailesini ziyaret etti ve başsağlığı dileklerinde bulundu.

Bakan Topağaç Mahallesinde

Şehit evlerini ziyaretin ardından Bakan Ağbal 1982 Anayasasında yüzde 92 hayır oyu kullanan Topağaç mahallesine gitti.  Mahalleye girişinde kurban kesilerek ve sevgi gösterileri ile karşılanan Bakan Ağbal Toplantının yapılacağı alanda yerini aldı.

Akyazı Belediyesi Mehteran takımının kısa bir gösterinin ve 15 Temmuz gecesine ilişkin sinevizyon gösterisinin ardından kürsüye gelen Ağbal Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Sayın Binali Yıldırım’ın selamlarını getirdim. 16 Nisanda son bulacak olan mübarek yolculuğa bu akşam Akyazı’nın Topağaç Mahallesinden başlıyoruz ve sizlerden 16 Nisanda yüzde yüz evet oyu bekliyoruz dedi. Sakarya ve Akyazı’dan her zaman destek gördüklerini de ifade eden bakan dimdik arkamızda durdunuz. Sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır. Dedi.

İktidar olduğumuz günden bu güne kadar biz ülkemizi kalkındırmak, refah seviyesini yükseltmek, huzur ve güveni tesis etmek için mücadele ederken birileri sürekli önümüzü kesmek ve yolumuza taş koymak için mücadele etti diyen Bakan Ağbal görevi devraldığımız zaman bankalarla birlikte ülke batık durumdaydı. Biz geldik ve bütün olumsuzlukları olumlu yöne çevirdik. Sizlerin destekleri ile kısa sürede ülkemiz insanının refah düzeyini yükselttik. Ve huzurlu bir ortamda yaşamlarını sürdürmek için de bütün gücümüzü ortaya koyduk. Bu arada önümüzü kesmeye çalışanlar da boş durmadı. Partimizi kapatmaya çalıştılar. Çünkü Recep Tayyip Erdoğan gibi bir dünya liderimiz vardı. partimizi kapatamayınca 17-25 Aralık safsatasını ortaya attılar. Onların bu oyunu da tutmadı. Daha sonra da 15 Temmuz darbe girişimini yapmak istediler. Yine başaramadılar. Çünkü sizler dimdik ayakta duran ve darbecilere karşı canı pahasına direnen vatandaşlarımızın inanılmaz destekleri ile bu belayı da defettik ve bu günlere geldik. Bu gün geldiğimiz nokta bu Anayasa ile bu ülkemizin yönetilemeyeceği noktasındaydı. İşte bugün Anayasayı değiştirmek ve ülkeyi yeni bir sistemle yönetmek için huzurunuzdayız 16 Nisan günü sizlerden tam destek ve sandıkları evet oyu ile patlatmanızı istiyoruz. Böylece vesait artıkları hayırcılara da derslerini vermiş olacağız şeklinde konuştı.

Topağaçta başlatılan evet kampanyasında Büyük şehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Milletvekili Recep Uncuoğlu, İl Başkanı Fevzi Kılıç, İlçe Başkanı Fevzi Bora, Belediye Başkanı Hasan Akcan da birer konuşma yaparak Topağaçlılardan evet oyu istediler.

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ