Akyazı Siyaset
Giriş Tarihi : 25-02-2017 19:47   Güncelleme : 25-02-2017 19:47

AKP İLÇE BAŞKANI AÇIKLADI 3 YIL İÇİNDE AKYAZI’YA 100 MİLYONLUK YATIRIM YAPILDI

AK Parti Akyazı İlçe teşkilatı aylık olağan divan toplantısını yaptı. İlçe Başkanı Fevzi Bora’nın

AKP İLÇE BAŞKANI AÇIKLADI 3 YIL İÇİNDE AKYAZI’YA 100 MİLYONLUK YATIRIM YAPILDI

AK Parti Akyazı İlçe teşkilatı aylık olağan divan toplantısını yaptı. İlçe Başkanı Fevzi Bora’nın yönettiği toplantı saygı duruşu ve istiklal marşının söylenmesi ile başladı.

Konuşmalar

Kürsüye ilk olarak Kadın Kolları Başkanı Oya Asan geldi. Kadın Kolları olarak 16 Nisan’a kilitlendiklerini söyleyen Başkan Asan, ev ev, sokak sokak, mahalle mahalle, dolaşıp parti olarak bizim neden evet diyeceğimizi anlatacağız. Allahın izniyle bu referandumdan da başarıyla çıkan biz olacağız dedi.

Kürsüye daha sonra İlçe başkanı Fevzi Bora geldi. Bora, referandum da evet oylarının fazla çıkması için çok çalışmaları gerektiğini söyledi ve referandumda neden evet diyeceklerini de 7 başlıkta topladı.

İlçe Başkanı Fevzi Bora referandum da istikrar için, etkili idare için, vesaite son vermek için,  refah için, meclis için, birlik ve huzur  için ve son olarak da içte ve dışta ülkemize güç katacağı için evet diyeceğiz dedi.

100 milyonluk yatırım

Akyazı’ya son üç yılda 100 milyon liralık yatırım yapıldığına dikkat çeken başkan Bora Eğitimde, Sağlıkta, Sosyal ve Kültürel konularında önemli mesafe kat ettiklerini tabiri caizse çağ atladıklarını belirtti ve huzurlu, güvenli ve yaşanabilir ve İlçe için canla başla çalışıyoruz dedi.

Referandum çok önemli

İktidar olduğumuz günden bugüne kadar önümüze getirilen tüm sandıklarda AK Parti büyük bir çoğunlukla önde çıkmıştır. Akyazılı hemşehrilerimizin partimize duydukları bu güvene layık olabilmek için bizde elimizden geleni yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. 16 Nisanda ki referandum çok önemli o nedenle ilçe teşkilatı olarak referandum süresi içinde nasıl çalışmamız gerektiği hususlarında bazı kararlar aldık. Bunlardan birincisi ve en önemlisi mahalle temsilcilerimizin kendi sorumluluk bölgelerinde evetçi, hayırcı ve kararsızları tespit etmeleri ve o tespitlerini de teşkilatımıza bildirmeleri gerekiyor. Teşkilatımıza iletilen bilgiler ışığında bizlerde çalışmalarımıza yön vereceğiz diyen AK Parti İlçe Başkanı Fevzi Bora, referandum nedeniyle 10 grup oluşturacaklarını ve oluşturulan bu gruplarda 4 veya 5 partilinin bulunacağını ve tüm grupların girmedik ev, sokak, mahalle bırakmamaları gerektiğinin altını çizdi ve sonunda zafere ulaşan biz olmalıyız dedi.

Yüksek Okul açılacak

İlimizde açılması planlanan 2. Üniversiteye bağlı olarak Akyazı’ya Fakülte değil Yüksek Okul açılacağını ve açılacak olan Yüksek Okulunda 4 yıllık olacağını söyleyen AK Parti İlçe Başkanı Fevzi Bora, isme takılmayalım Fakülte ile Yüksek Okul arasında hiç bir fark yoktur dedi.

AK Parti İlçe Başkanı Fevzi Bora’nın partisinin gerçekleştirdiği İlçe Divan toplantısında Akyazı’ya Fakülte değil Yüksek Okul açılacak şeklindeki sözlerine, biz Yüksek Okul istemiyoruz. Açılacaksa İlçemize Fakülte açılmalı diyen ve uzun zamandan beri de bu konuda söz birliği içinde olan Sivil Toplum Kuruluşlarının tepki gösterip göstermeyecekleri, gösterirlerse nasıl bir tepki gösterecekleri Akyazı’da şu an itibarıyla merak konusu olmuş durumda ve bir anda da gündemin ilk sıra sına bu konu oturmuş vaziyette.

Toplantının son konuşmacısı Belediye Başkanı Hasan Akcan oldu. Akcan’da 16 Nisan’da yapılacak olan referandumun çok önemli olduğuna dikkat çekti ve bugüne kadar önümüze konulan 10 sandıktan zaferle çıkan partimiz, 16 Nisan tarihinde yapılacak olan referandumdan da zaferle çıkacaktır. Bu zaferden adım kadar eminim dedi.

İşin aslına bakıldığında kazandığımız tüm zaferlerin önemi 16 Nisan günü yapılacak olan referandum kadar önemli değildir.  Öncelikli olarak bunu aklımıza iyice yerleştirmeliyiz. Biz parti olarak dik durmak için, çok başlılığı ortadan kaldırmak için evet demeye hazırlanıyoruz diye Belediye Başkanı Akcan Ak Partili olarak bizlere düşen görev de bunları hayırcı ve kararsız olan seçmenlere çok iyi anlatmak ve onların oylarını evete çevirmektir. Bunun gerçekleşmesi için çok çalışmalıyız dedi.

1 NİSAN ŞAKASI MI YAPTI

Belediye Başkanı Hasan Akcan konuşurken bir partilinin referandumdan önce bozuk olan yolları yapmalısınız. Aksi halde bozuk olan o yolların yapılmayış nedenlerini vatandaşa anlatmakta zorlanırız demesi üzerine Başkan Akcan’da cevap olarak “ Yolların asfaltlanması ve bakımları için 10 milyon liramız çıktı. Alt yapıların tamamlanmış olan yolların asfaltlamaya 1 Nisan günü başlayacağız.” Şeklindeki sözleri üzerine bazı partililerin Başkanımız 1 Nisan şakası mı yapıyor yoksa gerçekten 1 Nisan’da asfalt çalışmaları başlayacak mı diye birbirlerine sordukları gözlendi.

 

 

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ