Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 22-02-2017 06:36   Güncelleme : 22-02-2017 06:36

AĞLATAN TÖREN

Akyazı Kaymakamlığının himayesinde, Akyazı Belediye Başkanlığının desteğinde

AĞLATAN TÖREN

Akyazı Kaymakamlığının himayesinde, Akyazı Belediye Başkanlığının desteğinde Akyazı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Ortaokul ve Lise öğrencilerinin katıldığı  “15 Temmuz fitne ateşini kanlarıyla söndüren Asım’ın neslinden mektup var” isimli yarışmada dereceye girenlere ödülleri düzenlenen bir törenle verildi.

Akyazı Sosyal Gelişim Merkezinde yapılan ödül töreni saygı duruşu ve istiklal marşının söylenmesi ile başladı. 15 Temmuz gecesinde yaşananların gösterildiği sinevizyon gösteriminin ardından 4 bin 865 öğrencinin arasından ilk üç dereceye girmeyi başaran öğrenciler,  yazdıkları mektupları kendileri okudular.

Şehit Yüzbaşı Halil İbrahim Sert Lisesi öğrencilerinin gerçekleştirdiği 15 Temmuz 2016 egemenlik milletindir isimli oyunundan sonra dereceye giren mektuplar okundu. Gerek oyun esnasında ve gerekse mektuplar okunurken salonda bulunanların bir çoğunun ağladığı gözlendi.

Akyazı Kaymakamı Ömer Kalaylı ve Belediye Başkanı Hasan Akcan yarışmanın anlamına uygun birer konuşma yaptılar ve her iki konuşmacı da tek millet, tek devlet ve tek bayrak vurgusu yaptı. Konuşmaların ardından dereceye girenlere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.

Kimler katıldı

Akyazı Kaymakamı Ömer Kalaylı, Belediye Başkanı Has an Akcan ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ev sahipliğinde gerçekleşen ödül törenine Kaynarca Kaymakamı Kemal Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, ATSO Başkanı Şinasi Bayraktar, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mutlu Işıksu, Askerlik Şube Başkanı Çağatay Ergü, AK Parti İlçe Başkanı Fevzi Bora ve Yönetim kurulu üyeleri, Akyazı’da görev yapmakta olan Hakim ve Savcılar, Milli Eğitim camiası, gaziler ve şehit yakınları, Muhtarlar Derneği Başkanı Bekir Durmuş ile öğrenciler katıldı.

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş program değişikliği nedeniyle düzenlenen ödül törenine katılamazken davet edilen Türk-İş Başkanı Ergün Atalay da törene gönderdiği telgrafla katıldı.

Ödül törenine katılanlar daha sonra açılışı bir müddet önce yapılan 15 Temmuzla ilgili foıtoğraf sergisini de gezme imkanı buldular.

İŞTE ÖDÜL ALAN ÖĞRENCİLER

Orta Okullar arası

1-    Eren Siren Çınal (Akyazı İmam Hatip Orta Okulu)

2-    Neslihan Ekrem (Yunus Emre İmam Hatip Orta Okulu)

3-    İlayla Gezici (Şehit Ahmet Çondur Orta Okulu)

Liseler arası

1-    Batuhan Besen (Eyüp Genç Fen Lisesi)

2-    Emine Uzuner (Ahi Evren Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi)

3-    Havva Akar (Akyazı Anadolu Lisesi)

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ