Akyazı Asayiş
Giriş Tarihi : 20-02-2017 13:15   Güncelleme : 20-02-2017 13:15

BALLIKAYA BARAJINDA KIŞ TATİLİ

Türkiye ve Sakarya’nın önemli barajlarından biri olan Akyazı Ballıkaya barajında çalışmalar

BALLIKAYA BARAJINDA KIŞ TATİLİ

Türkiye ve Sakarya’nın önemli barajlarından biri olan Akyazı Ballıkaya barajında çalışmalar hava şartlarının müsait olmaması nedeniyle bir müddettir durmuş vaziyette. Yetkililer hava şartlarının normale dönmesinin ardından çalışmaların kaldığı yerden hızlı bir şekilde devam ettirileceğini söylediler.

Yapılan ihalede yer alan şartlardan biri olan baraj inşaatının bitim tarihi 04.07.2017 olarak belirlenmiş olan Ballıkaya baraj inşaatında şu ana kadar önemli mesafe alındı.

Yapımı tamamlandığında Sakarya’nın 2060 yılına kadar içme suyu ihtiyacı bu barajdan karşılanacak ve barajdan yılda 120 milyon metreküp su yerleşim alanlarında yaşamakta olan insanların kullanımına sunulacak.

Ballıkaya’da bir taraftan inşaat sürerken diğer taraftan da baraj suyu içinde kalacak olan mezarların taşınması gerekiyordu. Baraj inşaatını yapmakta olan DSİ Eskişehir 3.Bölge Müdürlüğü bahse konu olan mezarların taşınması konusunda Akyazı Belediyesi ile anlaşma yapıldığını ve bedelinin de yatırıldığı açıklaması yapmıştı. Aradan geçen zaman içerisinde mezar nakillerinin henüz tamamlanmadığı görülüyor.

Geçtiğimiz günlerde sitemiz yetkilileri Salim Özyılmaz ve Kenan Certel Ballıkaya Baraj sahasında incelemelerde bulunduk. Sular arasında kalacak olan Taşyatak Dere Mahallesini dolaştık. Mahalle birkaç aile ve birkaç canlı dışında dışında terkedilmiş viran bir mahalleyi andırıyordu. Barajda su tutulduğunda dere mahalle camii ve Beldibi merkez camii ile Beldibi okulu okulu sular altında kalacak. Ana yol sular altında kalacak. Yol güzergahında değişiklik yapılacak. Yapılacak çalışmalar göz önüne alınırsa barajın belirtilen zaman içinde tamamlanması zor görünüyor.

 

 

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ