Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 19-02-2017 08:02   Güncelleme : 19-02-2017 08:02

AKYAZININ İFTİHAR KAYNAĞI İKİZLERİ ŞİMDİ ONLARI TÜRKİYE KONUŞUYOR

İlkokula başladıkları günden bugüne kadar okudukları her okulda elde ettikleri üstün başarılarla

AKYAZININ İFTİHAR KAYNAĞI İKİZLERİ ŞİMDİ ONLARI TÜRKİYE KONUŞUYOR

İlkokula başladıkları günden bugüne kadar okudukları her okulda elde ettikleri üstün başarılarla kendilerinden söz ettirmeyi başaran ve bu nedenle Akyazılılar için adeta birer iftihar kaynağı olan Pelin ve Selin Üzbe ikiz kardeşlerin TEV’in üstün başarı ödülünü kazanınca bu defa tüm Türkiye onları konuşmaya başladı.

Okul hayatları başarılarla dolu

Pelin ve Selin ikiz kardeşlerin hem anneleri hem de merhum babaları emekli öğretmen. Konuralp İlkokulunda başlayan başarı dolu eğitim hayatları Ortaokulda, İstanbul Erkek Lisesinde ve şu anda okumakta oldukları Koç Üniversitesi Tıp Fakültesinde de devam ediyor. Yapılan LYS (Lisans Yerleştirme Sınavı) sınavında Türkiye genelinde ilk 100 başarılı öğrenci arasına giren Akyazılı ikizler bu Üniversiteyi burslu olarak okuyorlar.

Birbirlerinden hiç ayrılmadılar

Tek yumurta ikizleri olan Pelin ve Selin kardeşler eğitim hayatları boyunca da birbirlerinden hiç ayrılmadılar. Ailelerinden aldıkları terbiyenin üst seviyede olması nedeniyle büyüklerine karşı daime sayşgılı oldular ve küçüklerini de sevmeyi ön planda tuttular. Birbirlerine karşı da daima saygılı oldular ve birbirlerini hiç kırmadılar. Bu önemli meziyetleri onların herkes ve her kesim tarafından sevilmelerine neden oldu ve bu nedenledir ki, Akyazılılar ikizler bizim gurur, onur ve iftihar kaynağımızdır diyorlar ve bağırlarına basıyorlar.

TEV’in üstün başarı bursu

Türk Eğitim Vakfı tarafından verilen üstün başarı bursunu 3 bin 29 aday arasından seçilen 53 öğrenci arasında yer alan Pelin ve Selin Üzbe kardeşler böylece eğitime başladıkları günden itibaren elde ettikleri başarılarına bir yenisini daha eklemiş oldular.

Anneleri de gurur duyuyor

Pelin ve Selin Üzbe kardeşlerin emekli öğretmen olan babaları 2014 yılında hayatını kaybetti. Eşi gibi emekli öğretmen olan Aslı Üzbe ise eşini kaybettikten sonra sımsıkı oğlu ve ikiz kızlarına sarıldı ve adeta hayatını onlara adadı.

Aslı Üzbe’nin de Akyazılılar gibi ikizlerinden gurur duyuyor ve onların başarıları beni son derece mutlu ediyor diyor ve ekliyor “Benim için eğitimdeki başarı kadar güzel ahlakta önemlidir. Anne ve baba olarak verdiğimiz terbiyeyi çocuklarımızın üzerinde beni son derece mutlu ediyor ve bende ikizlerimden sonsuz onur duyuyorum”

Herkese teşekkür ediyoruz

Pelin ve Selin ikiz kardeşler, elde ettikleri başarılardan ötürü kendilerini çok sayıda insanın kutladığına dikkat çekerek, bizi kendi çocukları gibi gören ve başarılarımızdan ötürü en az bizim kadar sevinen o değerler sonsuz teşekkürler ediyoruz. Bizim tek amacımız var o da bu güzel ülkemizin güzel insanlarına tıp insanı olarak hizmet etmektir diyorlar ve ekleyerek “Bizi bütün imkanlarını seferber ederek yetiştiren annemize merhum babamıza ve bizden desteğini hiç esirgemeyen ağabeyimize teşekkür ediyoruz ve başarılarımızı da onlara armağan ediyoruz”

Hürriyet Manşet yaptı

Akyazılı İkiz kardeşlerin başarısı Hürriyet Gazetesinin de gözünden kaçmadı ve ikizlerin başarısını 16 Şubat günü TEV’in üstün başarı bursiyeri TIP’atıp ikizler başlığı ile okurlarına duyurdu.

Esra Ülkar imzası taşıyan haberde Pelin ve Selin Üzbe ikiz kardeşlerin başarı öyküsü anlatılıyor ve eğitime başladıkları günden bugüne kadar geçen zaman içerisinde elde ettikleri başarıları geniş bir şekilde anlatıldı.

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ