Akyazı Siyaset
Giriş Tarihi : 07-02-2017 23:23   Güncelleme : 07-02-2017 23:23

BELEDİYE MECLİSİ ŞUBAT TOPLANTISI YAPILDI

Akyazı Belediye Meclisi Şubat ayına ait olağan toplantısını yaptı.

BELEDİYE MECLİSİ ŞUBAT TOPLANTISI YAPILDI

Akyazı Belediye Meclisi Şubat ayına ait olağan toplantısını yaptı. Belediye Başkanı Hasan Akcan’ın başkanlığında toplanan belediye meclisi gündeminde bulunan 9 maddeyi görüştü ve tamamını oy birliği ile kabul etti.

GÜNDEM MADDELERİ

Gündemin ilk dört maddesi Uygulama İmar Planı Revizyonu ile ilgiliydi. Dört madde İmar Komisyonundan geldiği şekli ile oylandı ve oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 5.maddesinde yer alan Zabıta Müdürlüğünce hazırlanan Belediye Emir ve Yasaklar Yönetmeliği taslağı Hukuk Komisyonundan geldiği şekli ile oylandı ve oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 6.maddesinde yer alan Cumhuriyet Mahallesi Uzunkavlan mevkiinde bulunan asra vasfındaki taşınmazın 5393 sayılı kanunun 18/e maddesi uyarınca satılması, takas ve tahsis edilmesi veya tahsisin kaldırılması ve üç yıldan fazla süreyle kiralanması hususunda belediye başkanı ile belediye encümenine yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin 7.maddesinde yer alan Akbelde A.Ş. nin bankalardan alacağı 3 milyon TL. lik nakdi ve gayrinakdi krediler için Belediyenin kefaleti hususunda Belediye Başkanına yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin 8.maddesinde yer alan mülkiyeti belediyeye ait olan 9 adet taşınmazın 5393 Sayılı yasanın 18/e maddesine göre satımı, takası, tahsisi, tahsisin kaldırılması ve üç yıldan fazla süreyle kiralanması konusunda Belediye Encümenine yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin 9.maddesine göre Belediye Kanununun 14.maddesi (b ) fıkrasına istinaden Milli Eğitim Müdürlüğünün derslik ihtiyacını karşılamak için okul yapılması konularında yapılacak olan her türlü protokollerde Belediye başkanına yetki verilmesi hususu da yine oy birliği ile kabul edildi ve başkan Akcan’a istenen yetki verildi.

GÜNDEM DIŞI KONUŞMALAR

Belediye Meclisinin gündem dışı konuşmalarında her zaman olduğu gibi yine MHP’li Meclis Üyesi Murat Öz söz alarak konuştu. Öz, Akyazı’ya Fakülte kazandırılması hususunda Belediye Başkanı ve İlçede faaliyetlerini sürdürmekte olan Oda başkanlarının gösterdikleri gayret için teşekkür etti.

Öz daha sonra şunları söyledi “ Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen AK Parti İlçe Divan toplantısına katılan Milletvekili Ayhan Sefer Üstün’ün Muhtarları hedef alarak onlar kim, Belediye Başkanı mı? Milletvekili mi? şeklinde konuşmasıyla Muhtarları küçümsemesini şiddetle kınıyorum dedi.

BAŞKAN CEVAP VERDİ

Fakülte konusunda ilk kez Akyazı birlik ve beraberlik örneği sergiledi. Kaymakamımız, Belediye Başkanı, Siyasiler ve Oda başkanları Fakülte konusunda hemfikir olduk. Bundan dolayı mutluyum. İnşallah İlçemize Fakülte ya da Yüksek Okul kazandıracağız. Bundan emin olun dedi.

Başkan Akcan, yapılan o İlçe Divan toplantısına Ankara’da olduğu için katılamadığını söyledi ve toplantıya katılan Milletvekilimiz Ayhan Sefer Üstün’ün konuşmasında Muhtarları küçük düşürücü bir ifade kullanmasının mümkün olmadığını belirtti ve bu size aktarılan yanlış bir bilgidir. Milletvekilimiz o konuşmasında kendisine muhatap olan ve mahallesi için asfalt isteyen muhtarımıza sadece bu konuyu Belediye Başkanımız ve İlçe teşkilatımızla görüşün demiştir. Bu açıklamanın çarpıtılacak hiçbir tarafı yoktur. Çünkü doğru olan da Milletvekilimizin söylediğidir dedi. 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ