Akyazı Spor
Giriş Tarihi : 26-01-2017 21:51   Güncelleme : 26-01-2017 21:51

AKYAZI GÜREŞ FEDERASYONU BAŞKANINI AĞIRLADI

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın Belediye Başkanı

AKYAZI GÜREŞ FEDERASYONU BAŞKANINI AĞIRLADI

Hasan Akcan ve Akbalık Güreş ağası İdris Caymaz’ın daveti üzerine Akyazı’ya geldi, onuruna verilen yemeğe katıldı, yetkililerle görüştü ve güreş konusunda karşılıklı bilgi alışverişinde bulundu.

Bilgi verdiler

Yaptıkları davete icabet ettiği için Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın’a teşekkür eden Akcan ve Caymaz, bu yıl 55.yapılacak olan Akbalık yağlı güreşlerinin daha görkemli olması ve geçen yıldan daha fazla güreşçinin katılmasını sağlamak için kollarını şimdiden sıvadıklarını belirttiler ve geçmişte yaşanan aksaklıkların bu yılki güreşlerde giderilmesi hususunda önemli mesafeler kat ettiklerini söylediler ve ata sporumuzu yaşatmak için elimizden gelenin fazlasını vermek için özel gayret gösteriyoruz dediler.

Güreşçilerde sorunları aktardılar

Gerçekleşen toplantıya katılan Akdeniz şampiyonu Ali İmamoğlu, Başaltı şampiyonları Abdullah Kaçmazoğlu ve Yusuf Tatlı, Büyük orta şampiyonu Yusuf Yüksel, Sakarya Gençlik Hizmetleri Spor Müdürlüğü antrenörü Bülent Hikmet, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi antrenörü Abdulhamit Altun, Karapürçek İlçe güreş antrenörü Yusuf Yüksel, Akyazılı güreşçilerden Adem Altun, Savaş Tan ve Vedat Kırgız’da toplantıda yaptıkları konuşmalarda Türkiye genelinde yaptıkları güreşler sırasında karşılaştıkları sorunları Federasyon Başkanına aktardılar.

Ata sporumuzu yaşatmak bizim görevimiz

Güreş Federasyonu başkanı Musa Aydın’da düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada güreş bizim ata sporumuzdur. Ata sporumuzu ilelebet yaşatmak bizim asli görevimizdir dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü “ Yetkililerin ve güreşçilerimizin güreşler esnasında karşılaştıkları sorunları dinledim. Federasyon olarak bu sorunların bertaraf edilmesi hususunda üzerimize düşen görev ne ise onu fazlasıyla yapacağız. Bundan emin olsunlar”

Güreş Federasyonu başkanı Musa Aydın konuşmasında Akbalık güreşlerine de yer vererek şunları söyledi “Akbalık güreşleri bizim Federasyon olarak önem verdiğimiz bir organizasyondur. Bir müddet duraksayan bu organizasyonun tekrar başlatılması bizi son derece memnun ve mutlu etmiştir. Başlaması konusunda emeği olanlara teşekkür ediyorum.”

Kimler katıldı

Davet edenler, edilenler ve konuşanların dışında düzenlenen toplantıya Akyazı Kaymakamı Ömer Kalaylı, Söğütlü Belediye Başkanı Hüseyin Genç, Karapürçek Belediyle Başkanı Orhan Yıldırım, Akyazı Belediye Başkan yardımcısı Mehmet Çakmak ve Kocaeli’li güreş sever iş adamı Mustafa Sirmen de  katılımcılar arasındaydılar.

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ