Eğitim
Giriş Tarihi : 20-01-2017 21:17   Güncelleme : 20-01-2017 21:17

ÖRNEK ANA OKULU ACA’DAN VELİLERİNE FARKINDA MISINIZ KONFERANSI

İlimizin ve Akyazı’nın örnek Ana Okullarından biri olan Cumhuriyet Ana Okulu

ÖRNEK ANA OKULU ACA’DAN VELİLERİNE FARKINDA MISINIZ KONFERANSI

İlimizin ve Akyazı’nın örnek Ana Okullarından biri olan Cumhuriyet Ana Okulu öğrencilerine vermekte olduğu mükemmel eğitimin yanı sıra başarısını daha üst seviyelere çıkarmanın gayreti ile velilerinin eğitimine de büyük önem veriyor.

 Okuldaki başarının velilerin eğitimli olmaları ile paralel bir şekilde artacağına inanan Okul Müdürü Fetih Çabukoğlu ve öğretmenleri tüm imkanlarını seferber ederek getirdikleri uzmanlarla eğitmenler vasıtası ile velilerine çocuklarını daha yakından tanıma ve aile içi eğitiminin sağlıklı bir şekilde yapmaları için değişik konularda seminerler verdiriyorlar.

Bu seminerlerden biri geçtiğimiz akşam Büyükşehir Belediyesi Sosyal tesislerinde gerçekleşti.

Akyazı Kaymakamı Ömer Kalaylı ve Garnizon Komutanı Çağatay Ergü ve öğrenci velilerinin büyük ilgi gösterdiği konferans Uzman Psikolog Özkan Şenol tarafından verilen verildi.

 Yaklaşık 2 saat süren konferansın açılışında Okul Aile Birliği Başkanı  Aslı İlkadım’         ın davetlilerine ve velilere hitaben yaptığı selamlama konuşmasının ardından

İlçe Milli Eğitim Müdür V. Tahsin Karakaya Okul öncesi eğitimin önemi, çocukların okula hazırlanışı sırasında aile içinde almış oldukları eğitimin ne denli önemli olduğunu belirterek böyle bir konferansı düzenleyen Cumhuriyet Ana Okulu Müdür ve öğretmenlerini tebrik etti.Kaymakamımızın emirleri doğrultusunda Müdürlüğümüz olarak hazırlayacağımız  projeleri uygulamaya koyarak okul öncesi eğitimde kaliteyi artırmada bizler de üzerimize düşeni yapacağız.

 Daha sonra konuşan Kaymakam Ömer Kalaylı okul öncesi eğitimin çocuğun aileden sonra eğitimle buluştuğu ilk eğitim yuvamız. Çocuklarımız burada en temel bilgi, alışkanlık, beceri ve paylaşımları kazandığı eğitim kurumu. Okul öncesi eğitimden sonra okula gidenlerle okul öncesi eğitim kurumuna gitmeden okula başlayan çocuklarımızın farkı açık seçik görülüyor. Bu nedenle devletimiz ilk okul olan her yere yer bulunduğu taktirde okul öncesi sınıflarını açmaya çalışıyoruz. Okul öncesi eğitimde Türkiye ortalamasının üzerinde olmamıza rağmen bunu daha da yaygınlaştırmanın gayreti içinde olacağız dedi. Kalaylı konuşmasının sonunda Konferansı düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

 Daha sonra söz alan Uzman Psikolog Özkan Şenol kendine has üslup ve sunumu ile salonu dolduran velileri ve diğer davetlileri pür dikkat dinletmeyi başardı.

Özkan Şenol Konferansı sırasında çocukların gelişim dönemleri, çocukların okula hazır olup olmadıklarını nasıl anlarız, çocukların en büyük sorunu şımarıklık, bunun davranış bozukluğu ile karıştırılmaması, çocukların gelişim dönemlerinde velilere düşen görevler, aile içinde anne baba ve ebeveynlerin çocuklarının eğitimi sırasında yaptıkları yanlışlar ve doğruları karşılaştırmalı bir şekilde anlatarak velileri aile içi eğitimleri sırasında çocuklarına taviz vermemeleri konusunda uyardı.

Oldukça yararlı olan konferans sonunda velilerin soruları da cevaplandırıldı.

Konferans sonunda Kaymakam Ömer Kalaylı Uzman Psikolog Özkan Şenol’a teşekkür ederek bir hediye taktim etti.

Okulların 1.sömestri tatiline girmeleri dolayısı ile okulun velisi olan Garnizon komuatanı Çağatay Ergü’ye sembolik olarak çocuğunun gelişim dosyası verildi.

Konferans çıkışında da Uzman Psikolog Özkan Şenol kitaplarını imzaladı.

 

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ