Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 11-01-2017 15:36   Güncelleme : 11-01-2017 15:36

VALİ COŞ’TAN ÇALIŞAN GAZETECİLERE KAHVALTILI KUTLAMA

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü sebebiyle Serdivan İlçesinde bulunan TunaTan

VALİ COŞ’TAN ÇALIŞAN GAZETECİLERE KAHVALTILI KUTLAMA

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü sebebiyle Serdivan İlçesinde bulunan TunaTan Tesislerinde Sakarya ve ulusal basın temsilcilerine kahvaltı verdi.

İlçemiz Akyazı’dan Gazeteci Salim Özyılmaz ve Kenan Certel’in  de katıldığı kahvaltıda  Vali Hüseyin Avni Coş, basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan gazeteciler gününü kutladı. Ayrıca basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cavapladı.

YOĞUN KATILIM

Serdivan TunaTan Tesislerinde basın mensuplarıyla bir araya gelen Vali Avni Coş’a, Vali yardımcıları Erdoğan Ülker, Bekir Dınkırcı, Abdul Rauf Ulusoy, İl Jandarma Komutanı Albay Emin Dursun, İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hasan Salih Sağlam, İl Sağlık Müdürü Aziz Öğütlü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mutlu Işıksu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel, Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Matur, Sakarya Gazeteciler Birliği Başkanı Zeki Aydıntepe, çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile STK temsilcileri ve basın mensupları katıldı.

“İLETİŞİM KÖPRÜSÜ”

Kahvaltı sonrası açılış konuşması yapan Vali Hüseyin Avni Coş, “Geleneksel hale getirdiğimiz buluşmamızı bugün gerçekleştirme imkanı bulduk, teşrif ettiğiniz için hepinize kalbi şükranlarımı sunuyorum. Yerel Basınımız Sakarya’da memnuniyetle ifade ediyor ki vatandaşımızın nabzını tutan, onların hislerine tercüman olan ve yönetimle vatandaşlarımız arasında iletişim köprüsü oluşturan çok değerli kuruluşlarımızdır. Bu kuruluşların tüm mensuplarını geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bugünde verimli ve başarılı çalışmaları sebebiyle tebrik ediyorum” dedi.

TEŞEKKÜR ETTİ

Basın mensuplarını diğer mesai arkadaşlarından farklı görmediklerini ifade eden Vali Coş, “Geleneksel hale getirmeye çalıştığımız bu toplantılarımızda geçen yıl birlikte olduğumuz ancak bugün aramızda olmayan, olamayan arkadaşlarımızda var. Onlara da yüce Allah’tan rahmet diliyoruz. Aramızda bulunan arkadaşlarımıza da sağlıklı uzun ömürler diliyorum. Her zaman ilimize hizmet eden ve kamu hizmeti veren kuruluşlarımızla birlik ve beraberlik içersinde olan sizlerinde diğer mesai arkadaşlarımızdan farklı görmediğimizi özellikle vurgulamak istiyorum. Hizmetlerimize verdiğiniz destek için çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

KARASU DEMİRYOLU PROJESİ

Daha önce çıkan sorunlar sebebiyle yapımı duran Karasu Demiryolu Projesi ile ilgili olarak konuşan Vali Coş, “Karasu Demiryolu projesinde yüklenici firmanın projesindeki kısım devam ediyor o kısım bittikten sonra proje elbette devam edecek ve inşallah geri kalan kısım hedeflendiği gibi bu tren yolunun sadece Karasu’ya değil diğer şehirlere ulaşacak şekilde tamamlanacak. Batı Karadeniz’i Marmara Bölgesi’ne bağlayacak ve birçok alanda lojistik destek sağlayacak bu Demiryolu hizmete girecek. Burada çalışmalar öngörüldüğü şekilde devam ediyor, geçmişte yaşanan bir problem olmuş ancak o sorunlar aşıldı ve şuanda mevcut firma tarafından çalışmalar devam ediyor, herhangi bir sorun yok. İnşallah diğer kısımların ihalesinde de güzel gelişmeler olmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

YURT KONTROLLERİNE DEVAM

Adana’da içerisinde 34 öğrencinin kaldığı 3 katlı öğrenci yurdunda meydana gelen ve 11’i çocuk 1’i eğitmen 12 kişinin hayatını kaybettiği yurt yangınının ardından Sakarya’daki yurtlarında kontrollerinin devam ettiğini belirten Vali Coş, “Bizde çok katlı yapılanma olmadığı için yangın merdiveni konusunda bir sorunumuz yok ancak biz buna rağmen tüm ilçelerimizde karma bir ekiple mevcut yangın tedbirlerinin tamamını yönetmelikte öngörülen hükümler doğrultusunda kontrol ettirdik ve bir olumsuzluk intikal etmedi. Elbette bu

kontroller devam edecek. Çeşitli kurumlarımızın da bu konudaki denetim ve gözetimleri devam edecek, bu konuda bir eksiğimiz yok” dedi.

“GEREKEN YAPILIYOR”

Terör örgütlerine yönelik operasyonlarla ilgili olarak konuşan Vali Coş, “Bir tarafta aziz milletimizin gelişmesini, güçlenmesini, Türkiye’nin yeniden büyük Türkiye olmasını arzu edenler varken diğer tarafta bunun gerçekleşmesini arzu etmeyen, Türkiye’nin sorunlar yaşamasını isteyen ve bu düşünceyle çeşitli terör örgütlerini kullanan dış mihraklar var. Ortak hedef Türkiye olunca tüm terör örgütleri birbirlerine gerekli desteği sağlayarak hatta bazı konularda ve bazı eylemlerde dayanışma içerisinde olarak Türkiye’ye zarar verme çabasındalar. Bu terör örgütleriyle irtibatlı ve iktisatlı çevrelere ilimizde de güvenlik kuvvetleri tarafından vatandaşlarımızın da desteği ile gerekli çalışmaları yapmaktayız” ifadelerini kullandı.

“FEDAKARCA GÖREV YAPIYORLAR”

Güvenlik güçlerinin vatandaşların güvenini sağlamak için fedakarca görev yaptığını belirten Vali Coş, “Vatandaşlarımızın kalabalık halde bulunduğu çeşitli mevkilerde, okullarda, camilerde ve benzeri her alanda gerekli tedbirlerin alınması hususunda güvenlik güçleri fedakarca görev yapmaktadır. Devletimizin güvenlikle ilgili tüm birimleri dayanışma ve koordinasyon içerisinde Türkiye’ye karşı cephe alan şer güçlere karşı gerekli çalışmaları büyük bir başarı ile yürütmektedir. Geçtiğimiz günlerde DAEŞ’e ait bir infaz timinin ilimizde yakalandığını biliyorsunuz” dedi.

“İYİ NİYETLİ DEĞİL”

15 Temmuz gecesi kendisinin telefonlarına cevap vermediği ve çok geç Valiliğe geldiği iddialarıyla ilgili olarak konuşan Vali Coş, “Bu konuda çok fazla konuşmaya gerek yok, bizim nerde olduğumuzun ve ne yaptığımızın yüzlerce, binlerce şahidi var. Sadece 1 değil 4 telefonla yetişemediğimiz ve aynı anda 2 telefona cevap vermek zorunda kaldığımız zamanlar dahi oldu. Beni arayan ve ne yapması gerektiğini soran herkese sokaklara ve meydanlara çıkmalarını söyledim. O anlarda nerede olduğumuzun şahitleri, kamera kayıtları var, şüphe edenler cep telefonu sinyallerimizden dahi nerede olduğumuzu kontrol edebilir. Bu bir karalama kampanyası, çamur at izi kalsın prensibiyle maalesef iyi niyetli olmayan mihrakların uydurmaları” şeklinde konuştu.

VALİLİK VE EMNİYET

Valilik ve Emniyet Müdürlüğü haricinde hiçbir çatı altına girmediğini belirten Vali Coş, “Biz o gece MOBESE binası ile Valilik Binası haricinde hiçbir çatı altına girmeden hatta güvenliğimi sağlayan komiserin; ‘Bahçe güvenli değil, sizi Emniyet Müdürü Makamına alalım’ demesine ve bildiğiniz gibi emniyetten de FETÖ’den dolayı ihraç edilen ve tutuklanan çok sayıda kişi olduğu için endişe etmesine rağmen biz yinede Emniyet’in bahçesinde kalmaya devam ettik. Zaman zaman MOBESE binasına girerek durumu kontrol etsekte elimizde kalan son meşru silah olan Emniyet Müdürlüğü’müzün korunması için oradaydık. Adliyemizle irtibata geçerek çalışmalarımızı oradan yönlendirdik” ifadelerini kullandı.

“DUYARLI SAKARYALILAR”

Sakarya’da vatandaşların oldukça duyarlı olduğunun altını çizen Vali Coş, “Emniyet Binası’nın ve Adliyemiz ile Valiliğimizin kontrolünü ele geçirmek için çalışanların isteği ile Kocaeli tarafından Sakarya’ya gelen askeri araçlar Serdivan Kavşağı’na gelmeden Emniyet Güçlerimiz ve vatandaşlar tarafından durdurulmuş, hainler tarafından oluşturulan whatsapp grubu üzerinden yaptıkları destek isteme yazışmaları durumu zaten özetliyor.

Cumhurbaşkanımızın seslenmesinden önce sokağa çıkan ve seslenmesinden sonra daha da artan duyarlı Sakaryalı hemşerilerimizden bunların ne kadar korktukları, camilerden yapılan selaları durdurmak istediklerini görüyoruz. Hatta istedikleri takviye kuvvetlerinde kara kuvvetlerinden gelecek desteklerin yetersiz kalacağını düşünerek hava desteği istiyorlar” dedi.

“TAKDİR KAMUOYUNUN”

Kendisi hakkındaki iddiaların ispat edilmesini ancak edilemezse bu şahısların takdirini kamuoyuna bıraktığını ifade eden Vali Coş, “Sakaryamız üzerine düşeni en iyi yapan illerin başında geliyor, Kahraman Sakaryalı hemşerilerime de teşekkür ediyorum. Bizlerde Emniyet güçlerimizle beraber üzerimize düşen görevleri Sakaryalı hemşerilerimizle yerine getirmeye çalıştık. Bu konuların bir takım kişisel amaçlarla çarpıtılması iyi niyetli bir davranış değildir. Takdir elbette kamuoyunundur ancak Büyükşehir Belediye Başkanımızdan Milletvekillerimize, Türk-İş Genel Başkanımız Ergün Atalay’dan pek çok arayan kişiyle defalarca telefon görüşmelerimiz oldu. Bir iddiada bulunan ispat etmek zorundadır, ispat edemezlerse bu kişilerin değerlendirilmesini kamuoyuna bırakıyorum” ifadelerini kullandı.

ANKARA’DAN ARANMIŞ

Darbe soruşturmasının önemli isimlerinden olan Adil Öksüz’ün Sakarya’yı lekelediğini ifade eden Vali Coş, “Adil Öksüz’ün Sakarya’mızın ismine leke düşürdüğünü görüyoruz. 18 Temmuz’da Ankara’da serbest bırakıldıktan sonra İstanbul üzerinden Sakarya’ya geliyor. Salı Sabahı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan Sakarya Emniyet Müdürlüğü’ne Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ndeki odasının aranması kararı geliyor ancak bu yakalanması kararı değil. Adil Öksüz’ün ikamet adresi İstanbul gözüktüğü için Sakarya’ya Adil Öksüz aynı günün öğlen saatlerinde Ankara’da bir resmi daireden aranıyor ve muhtemelen kendisinin tekrar yakalanacağına dair bir bilgi kendisine veriliyor” şeklinde konuştu.

“MÜMKÜN DEĞİL”

Adil Öksüz’le ilgili yapılan çalışmalarda Sakarya’dan ayrıldığının tespit edildiğini ifade eden Vali Coş, “Kişi hakkında sadece odasının aranması talimatı gelince güvenlik birimlerimiz kişinin ne olduğunu ve neden arandığını inceleyerek önemli bir şahıs olduğunu anlayınca kendisini araştırmak üzere bulunabileceği ikametlerin olduğu yerlere yani Akyazı’ya gidiliyor ancak Akyazı’da bulunan kayınpederinin evinden ayrıldığını görüyorlar. Yani odasını arama kararı ardından bu şahıs Sakarya’dan ayrılmış vaziyetteydi haliyle olmayan bir kişiyi yakalamak mümkün değil” dedi.

“SAKARYA’DA DEĞİL”

Adil Öksüz’ün Sakarya’da saklandığına ya da bulunduğuna dair hiçbir resmi bilgi olmadığını ifade eden Vali Coş, “Tabi o tarihten sonra İçişleri Başkanlığımız konuyla ilgili bir inceleme de başlattı. Adil Öksüz’ün Ankara’dan önce İstanbul’a oradan da Sakarya’ya gelmesi ve Sakarya’dan ayrılması sürecinde ihmal olup olmadığı konusunda başlatılan inceleme sonucunda Sakarya’nın üzerine düşeni en iyi şekilde yaptığını ve herhangi bir eksiklik ya da aksaklık olmadığını tespit ettiler. Biz bu konuda müsterihiz. Bu olaylar sonrasında Adil Öksüz’le ilgili çeşitli haberler yapıldı ancak 19 Temmuz’dan sonra Adil Öksüz’ün ilimizde olduğuna ve ya saklandığına dair hiçbir resmi bilgi bulunmamaktadır” ifadelerini kullandı.

“ELİMİZDEN GELENİ YAPTIK”

Adil Öksüz’le ilgili gelen tüm ihbarları değerlendirdiklerini ifade eden Vali Coş, “Adil Öksüz’ün Sakarya’da olduğuna dair Emniyet güçlerimizin, istihbarat birimlerimizin teyitli ve ya teyitsiz hiçbir bilgi bulunmamakla birlikte vatandaşlarımızın her ihbarı tek tek değerlendirilerek gerekli çalışmalar yapıldı. Karasu’da plajda görüldüğü, Akyazı’da Yayla’da görüldüğü gibi iddiaların tümü değerlendirildi. Polis ve Jandarma Ekiplerimiz tüm ihbarları

araştırdı hatta 15 Temmuz’dan sonra Jandarma’nın da darbe ile irtibatlandırılması sebebiyle vatandaşlarımızda kuşku uyandırınca Jandarma ve Polis ekiplerimizi birlikte çalıştırdık ve Acelya Yaylası’na Asayiş Karakolu kurduk ve ihbar geldiğinde zamandan kazanalım ve hemen intikal edelim diye elimizden geleni yaptık” dedi.

“İT KAYBEDİLEN YERDE ARANIR”

Sakarya’da süreç boyunca yoğun çalışmalar gerçekleştirildiğini ifade eden Vali Coş, “Sakarya’da on binlerce araç arandı, kişi sorgulandı ve sağolsun Adliyemizde Güvenlik Güçlerimize çok büyük destekler verdi ve gerekli çalışmaların yapılması konusunda büyük katkısı oldu. Adil Öksüz’ün yakın akrabalarından olup bilgi sahibi olabilecek ve ya kaçırıp saklayabilecek 35 şüpheli tutuklandı. Biz üzerimize düşeni yaptık, gerekli takdiri zaten devlet birimlerimiz yapacaktır. İtin kaybedilen yerde aranması lazım, biz bu konuda arkadaşlarımızla birlikte gece gündüz tüm ihbarları en ücra noktada olsa bile ortalama yarım saat içerisinde değerlendirdik. Bu konuda yüzlerce ihbar aldık ama ilimizde barınmadığı için kendisinin yakalanması mümkün olmadı” ifadelerini kullandı.

İNCİRLİK ÜSSÜ İDDİASI

Adil Öksüz’ün İncirlik Üssü’nden kaçırıldığı iddiasıyla ilgili olarak yöneltilen soruyu cevaplayan Vali Coş, “Bize Sakarya ile ilgili bilgiler geliyor, İncirlik Üssü ile ilgili iddialar Adana’ya ya da Hava Kuvvetlerine ulaşmıştır. Bu iddia ile ilgili işlemlerin yine ilgili ilde yapılması, ilgili birimlere havale edilmesi gerekir biz görev, yetki ve sorumluluk alanımız dışındaki yerlerde ne olup bittiğini araştırma-soruşturma ya da öğrenme imkanına sahip değiliz. Bizlerde vatandaşlar gibi basında ne duyuyorsak onları akıl süzgecinden geçirerek değerlendirmeye çalışıyoruz başka özel bir bilgimiz yok” dedi.

“HAYSİYET CELLATLIĞI”

İnternette ve özellikle sosyal medya üzerinde çok fazla haysiyet cellatlığı yapıldığını belirten Vali Coş, “Bir kere hepimiz gerçek kişiyiz. Hepimizin vatandaş olarak hakları var. Anayasal hak müracaat ve şikâyet hakkı vardır. Eğer siz duyarlı bir vatandaşsanız bu konularda bir bildiğiniz, bir gördüğünüz, iddianız varsa devletin ilgili birimlerine gerekli bilgilendirmeleri yapabilirsiniz. Aleni ihbar yapmak istiyorsanız gerçek kimliğinizle yaparsınız. Resmi makamlar size; ‘ne demek istiyorsunuz? Bunu açıklar mısın? Ayrıntılarını verir misin? Bilgin ve belgen var mı?’ diye sorarlar. Sizden aldıkları bilgilerle varsa yanlış yapanların değerlendirilmesi yapılır ama burada gelişigüzel açıklamaların yapılması tamamen karalama amaçlıdır. Biraz önce söyledik ispat gücü zaten iddia edene aittir. Şu şudur, bu budur demek tamamen belli mihrakların ve muhtemelen FETÖ’cü mihrakların terörle mücadele eden kişilerin devletine, milletine hizmet etmekten başka bir niyeti ve gayreti olmayan kişileri karalamak, itibarsızlaştırmak amacıyla yaptıkları bir haysiyet cellatlığıdır” ifadelerini kullandı.

“SONU OLMAZ”

Sosyal Medya’da çok fazla sayıda sahte hesap olduğunu ve bunlara inanılması gerektiğini ifade eden Vali Coş, “Dolayısıyla biz onları hiçbir zaman kale almıyoruz. Tabiî ki müracaat ve şikâyetlerimiz var. Belli kuvvetlerimiz o konuda adliyemizin talimatları doğrultusunda çalışmaları yapıyor. Bir sahte hesabın, bir troll hesabın arkasına saklanarak kişileri karalamaya, normal görmeye ve buna inanmaya başlarsak bu işin sonu olmaz. Herkes bir hesap açarak sevdiğini, sevmediğini kişisel olarak hırs ve kin duyduğu herkesi karalamaya başlar. Herkes hakkında bir şeyler yazar ve bunların sonu olmaz. Dolayısıyla biz bu sosyal medya tosunlarına hiçbir zaman itibar etmiyoruz. Meşru sözdür, beraat-ı zimmet asıldır. Şahıslar ortaya çıkarsa ispat hakkını tanıyacağız ve ithamlarını ispat etmelerini isteyeceğiz.

Etmezlerse iftiradan, hakaretten haklarında gerekli işlemlerin yapılması doğal bir sonuçtur. Çalma kapını çalarlar kapını. Bunları kim yapıyorsa veya yaptırıyorsa bir gün aynı sıkıntıya, belaya müptela olabileceklerini unutmasınlar. Bunlar geçerliliği olan, itibar edilecek yöntemler değil. Bunlar ahlaksızca, haysiyetsizce, şerefsizce yapılan şeylerdir” dedi.

ŞEFFAF YÖNETİM

Her zaman hesap verebilen ve hesap sorabilen şeffaf bir yönetim anlayışını benimsediklerini ifade eden Vali Coş, “Memleketimizde, yeryüzünde Allah’ın izniyle hiçbir kötülük, yanlışlık er ya da geç cezasız kalmayacaktır. Kalsa bile biz her zaman İlahi adalete, Mahkeme-i Kübra’ya inanan insanlar olarak muhakkak kul hakkına giren, kişilere zarar veren insanların bu manada yargılanacaklarını, İlahi adalet tarafından da hesap sorulacağına inanıyoruz. Herkesin dikkatli, duyarlı olması doğru olan davranıştır. Biz her zaman açık, şeffaf, hesap verebilir ve hesap sorabilir bir yönetim anlayışını benimsemişizdir. Yaptığımız her şeyin hesabını veririz ve yanlış olduğunu değerlendirdiğimiz her şeyin hesabını da Allah’ın izniyle sorarız” ifadelerini kullandı.

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ