Saglık
Giriş Tarihi : 15-12-2016 22:08   Güncelleme : 15-12-2016 22:08

AKYAZI TOPLUM SAĞLIĞINDAN İŞİTME TARAMASI

Aralıksız çalışmalarını sürdüren Akyazı Toplum Sağlığı Merkezi Akyazı’da öğrenim gören tüm 1. sınıf öğrencilerine

AKYAZI TOPLUM SAĞLIĞINDAN  İŞİTME TARAMASI

Aralıksız çalışmalarını sürdüren Akyazı Toplum Sağlığı Merkezi Akyazı’da öğrenim gören tüm 1. sınıf öğrencilerine işitme taraması testleri uyguladı. Kısa bir zaman içinda tüm ilkokulların birinci sınıflarını ziyaret ederek tekrar testleri ile birlikte taramalar  tamamlandı.  

 Uygulamalar sonunda işitme bozukluğu tespit edilen öğrenciler ilgili birimlere yönlendirildiğini belirten İlçe Sağlık Müdürü Dr. Gülşah Yılmaz şunları söyledi.

 İşitme kayıpları okul çağında öğrencilerin okul başarısının düşmesine kadar ilerleyen pek çok sıkıntıya neden olabiliyor. Bir çoğu test yapılmadan fark edilmeyecek boyutta iken bir çoğu ileri evrelerde olmasına rağmen çocuğun çevresi tarafından fark edilmemiş olabiliyor. Eğitim öğretim hayatının başında bu durumun tespit edilip uygun yöntemle tedavi edilmesi hem çocuğun hayat kalitesinin yükselmesi açısından hem de okul başarısının artması açısından oldukça önem taşıyor. Taramalarımız sonucunda 1109 öğrenci arasında yapılan taramada 178 öğrencide duyma bozukluğu tespit edildi ve bu velileri vasıtası ile ilgili yerlere yönlendirildi dedi.

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ