Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 03-12-2016 21:37   Güncelleme : 03-12-2016 21:37

SAKARYANIN 2. ÜNİVERSİTESİNDE ADI GEÇMEYEN AKYAZI İSYANLARDA

Sakarya’da kurulacağı kesinleşen Orhan Bey Üniversitesi bünyesinde açılacak olan Fakülteleri

SAKARYANIN 2. ÜNİVERSİTESİNDE ADI GEÇMEYEN AKYAZI İSYANLARDA

Sakarya’da kurulacağı kesinleşen Orhan Bey Üniversitesi bünyesinde açılacak olan Fakültelerin ilçeler bazında paylaşımları kamu oyunda tartışılırken Akyazı’nın adı geçmeyince bu konuda yıllardanberi mücadele veren ve bir arpa boyu yol alamayan Akyazılı siyasiler ve  Oda başkanları  dün bir araya gelerek konuyu enine boyuna görüşüp tartıştılar ve sonunda bir fakültenin Akyazı’ya ne olursa olsun kazandırılması için bir yol haritası üzerinde fikir birliğine vardılar.

Akyazı Meslek Yüksek Okulunda bir araya gelen Belediye Başkanı Hasan Akcan, AKP İlçe Başkanı Fevzi Bora, Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Ahmet Tutar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Özdemir, Oda Başkanları Şinasi Bayraktar, Hüseyin Kaliç, İsmet Öztürk, Emin Üstün, Ahmet Durmuş, Şener Bayraktar, Mustafa Demiralay ve Ahmet Güner konu ile ilgili olarak Milletvekili Mustafa İsen’in Yeni Kurulacak olan Orhan Bey Üniveristesi bünyesinde yer alacak olan fakültelerin nele olcağı ve hangi ilçelere dağılacağı konusunda basında yer alan sözlerinde Akyazı’yı anmaması konusunda İlçe Başkanı Fevzi Bora’dan bilgi aldılar.

AKP İlçe Başkanı Bora Mustafa İsen’in Akyazı’nın adını andığını ancak basının  bunu yazmadığını söyledi. Milletvekili Mustafa İsen bunu partimizin aylık istişare toplantısında da aynı sözlerini tekrar etti ve Akyazı’ya bir fakülte verileceği garanti dedi.

Bunun üzerine daha önce Akyazı Üvey evlat mı diyerek basına sert bir açıklama yapan ATSO Başkanı Şinasi Bayraktar konu ile ilgili olarak pasif davranıldığını belirterek mademki size Akyazı dedi bu konuda bizleri neden bilgilendirmiyorsun, ben bu konuyu sayın İsen’e ben sorardım ama nezaket kuralları çerçevesinde Belediye Başkanı ve seni çiğnememek için kendisini aramayıp bir şey söylemedim Dedi.

Akyazı Meslek Yüksek Okulu Müdürü Ahmet Tutar üniversite çevrelerinde Akyazı’ya Fakülte arkadaşlarının kendisine Akyazı’ya bir fakülte kazanamadın dediklerini belirterek üzüntülerini dile getirdi.

Belediye Başkanı Hasan Akcan da konuşmasında Ateş olmayan yerden duman tütmez diyerek konuşulanlardan ve Okul Müdürümüzün sözlerinden öğrendiğimiz kadarı ile ünivesite çevrelerinde bu konu konuşulduğuna göre bu konuda bizim bilgimiz dışında bir şeyler dönüyor demektir. Biz 20 yıla yakın bir zaman içinde fakülte isteğimizi  her platformda dile getirirken sesimizi hiç yükseltmedik. Demekki sesimizi yükseltmemiz gerekiyormuş dedi. Ve her kesin kendi bünyesinde basına beyanatlar verek yüksek sesle bu isteğimizi haykıralım dedi.

Tartışmaların uzaması üzerine söz alan Şener Bayraktar bu uslupla Akyazı’ya fakülte kazandıramayız bu şekilde birbirimizi suçlayarak bir yere varılamayacağını söyledi.  

Daha sonra söz alan Ahmet Durmuş Akyazı’da herkesin bir fakülte açılmasını istediğini belirterek bu konuda birlik içinde birbirimize sahip çıkarak hareket edilmesi gerektiğinin altını çizerek hükümetimizin üniversiteler yasasını geri çekmesi bize zaman kazandırdı. Bizler bu konuda elimizi çabuk tutup birlik beraberlik içinde ne yapılması gerekiyorsa yapalım. Çıkacak olan Üniversite Kanununda yerimizi mutlaka alalım.Dedi ve fakülte için seçilecek yerin Akyazı’ya getirisi olacak bir alanda kurulması bu alanların da Yağcılar yolu üzerinde Kızılay’a ait alan ya da Alaağaç mahallesindeki 80 dönümlük alanda olabileceğini söyledi. Yer konusunda fikir birliği sağlanmasının ardından  isim konusunda tekrar söz alan Meslek Yüksek Okulu Müdürü Sağlık Bilimleri fakültesinin Sakarya Üniversitesi bünyesinde olduğunu bu nedenle Akyazı’da olmayacağını belirterek Akyazı için en uygun Fakültenin Akyazı’nın toprak yapısı, Orman ve hayvancılık faaliyetleri de göz önünde alındığında Tarım Ürünleri Fakültesi olacağı kanaatinde olduğunu söyledi. Bu fakülteye zaman içinde Orman, Hayvancılık ve veterinerlik bölümlerinin de monte edilebileceğini belirten Müdür Tutar Eğer bu fakülte Alaağaçta yapılırsa kendi okulunun da oraya taşınabileceğini söyledi.

Fakülte konusunda da fikir birliği sağlanması üzerine Meslek Yüksek Okulu Müdürünün Tarım ürünleri Fakültesinin neden gerektiği konusunda en kısa zamanda  teknik bir rapor hazırlaması ve hazırlanan raporun da Milletvekili Mustafa İsen’e verilmesi ve bundan sonraki çalışmaların da Belediye Başkanı Hasan Akcan ve AKP İlçe Başkanı Fevzi Bora’nın takip edilmesi hususlarında hem fikir olundu.

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ