Akyazı Güncel
Giriş Tarihi : 02-12-2016 18:03   Güncelleme : 02-12-2016 18:03

AKYAZILI ENGELLLİLER GÜNLERİNİ COŞKUYLA KUTLADI

3 Aralık Dünya Engelliler günü olması hasebi ile Akyazı Özel Eğitim Uygulama merkezi tarafından hazırlanan

AKYAZILI ENGELLLİLER GÜNLERİNİ COŞKUYLA KUTLADI

3 Aralık Dünya Engelliler günü olması hasebi ile  Akyazı Özel Eğitim Uygulama merkezi tarafından hazırlanan Engelliler günü programı Akyazı Kapalı spor salonunda yapıldı.

Programa Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan, Akyazı İlçe Milli eğitim Müdürü Recep Özdemir, Akyazı İlçe Milli eğitim Şube Müdürü Mahmut Güven, Akyazı Özel Eğitim Uygulama merkezi müdür yardımcısı Zülbiye Kahraman, Akyazı’dan birçok öğretmen, çok sayıda  öğrenci ve öğrenci velisi katıldı.

Düzenlenen programda öğrenciler birbirinden güzel yarışma ve eğlence dolu oyunlarda keyifle yarışırlarken gözlerindeki mutluluk onlara engellerini unutturdu.

Akyazı Özel Eğitim Uygulama merkezi 3 Aralık Dünya Engelliler günü programı saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı. Akyazı Özel Eğitim Uygulama merkezi müdür yardımcısı Zülbiye Kahraman açılış konuşmasını yaptı.

Müdür yardımcısı Kahraman konuşmasında “Öncelikle tüm engellilerimizin3 Aralık Dünya Engelliler gününü kutluyorum. Bugün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü olarak tüm Dünyada kutlanmaktadır. Toplumun engelliler konusunda dikkatini çekebilmek ve daha duyarlı olmalarını sağlamak için her yerde çeşitli etkinlikler ve kutlamalar düzenlenmektedir. Bizde bu amaçla öğrencilerimizle birlikte hazırlamış olduğumuz programımızı sizlere sunmaktan onur duyarız. Biz inanıyoruz ki her engellinin hele de bizim öğrencilerimiz gibi özel kişilerin mutlaka başarabildikleri ve mutlu oldukları bir alan vardır. Onlar engellerini yıkmak için bizlerleler onları çok seviyoruz” dedi.

Öğrencilerin hazırladığı mehteran takımı programa katılan misafirlere gösteri yaptı. Mehter takımı gösterisinin ardından Öğrenci velisi Elif Çakmak günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından öğrenciler de birbirinden güzel şiirler, şarkılar okurken izleyiciler için hazırladıkları çeşitli gösterilerde izleyenlerden bol bol alkış aldı.

Halat çekme yarışı, Sandalye kapma oyunu ve birbirinden güzel ve eğlendirici birçok oyunu oynayan engelli öğrenciler yarışmalardaki performansları esnasında sevimli görüntüleri ile hem kendileri eğlendi hem de izleyenleri eğlendirdiler.

Program sonunda katılan öğrencilere Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan çeşitli hediyeler dağıttı. Akyazı İlçe Milli eğitim Müdürü Recep Özdemir, Akyazı İlçe Milli eğitim Şube Müdürü Mahmut Güven, Akyazı Özel Eğitim Uygulama merkezi müdür yardımcısı Zülbiye Kahraman tarafından da öğrencilere hediyeler dağıtıldı.

 

SALİM ÖZYILMAZSALİM ÖZYILMAZ